Letselschade bedragen berekenen | LetselPro

Letselschade bedragen

Het bepalen van het bedrag dat u kunt claimen voor letselschade is een gecompliceerd proces. Het te bepalen bedrag, de hoogte van de letselschade, is namelijk afhankelijk van veel verschillende aspecten. Om het maximale bedrag aan schadeclaim te ontvangen, is het daarom verstandig om een ervaren letselschadespecialist te vragen om een complete letselschadeberekening voor u te maken. Onze eigen rekenkundige heeft veel ervaring en is een specialist in het berekenen van het exacte letselschade bedrag.

Informatie over een letselschade bedrag

Wilt u weten wat uw maximale schadeclaim is? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier.

Hoogte letselschade

De hoogte van letselschade wordt bepaald door een aantal factoren die onze letselschadejuristen precies voor u in kaart brengen. De hoogte van het letselschadebedrag hangt om te beginnen af van het soort letsel dat u heeft opgelopen. Een zwaar ongeluk met langdurig letsel komt vaak uit op een hoger bedrag dan letsel van korte duur. Ook de intensiteit van de behandeling, herstelduur, uw leeftijd en overige gevolgen van de geleden letselschade. Alle schadeposten worden door onze rekenkundige in kaart gebracht en transparant gemaakt, zodat het voor zowel u als de tegenpartij duidelijk is. Bereken uw hoogte letselschade via de letselschade-test of neem contact op met een van onze letselschadejuristen.

Bewijzen van de letselschade

De vergoeding voor het oplopen van letselschade wordt echter niet zomaar uitgekeerd, hier moeten bewijzen voor worden verzameld. Deze bewijzen moeten erop duiden dat het opgelopen letsel ook daadwerkelijk is ontstaan door het ongeluk. Dit kan een onderzoek van een dokter, foto’s en getuigen bevatten. Er dient in ieder geval aangetoond te worden dat het letsel is opgelopen door het toedoen van een ander.

Enkele voorbeelden van letselschadeclaims

Hieronder hebben wij een aantal voorbeelden van recente zaken van LetselPro voor u onder elkaar gezet, zo kunt u alvast een beeld krijgen bij de bedragen die bij bepaalde zaken door de rechter worden toegekend. U kunt per zaak lezen wat het eerste voorstel was van de aansprakelijke partij, wat het uiteindelijke bedrag is dat werd toegekend en waarom dit is toegekend. Lees hieronder de verschillende letselschade zaken in het volgende overzicht.

Fors hogere vergoeding na second opinion whiplash

Een 43-jarige man liep een whiplash op bij een verkeersongeval. De man kreeg van de verzekeraar €25.000,- aangeboden, waarbij zijn toenmalige belangenbehartiger hem aanraadde om akkoord te gaan. De man twijfelde en besloot een second opinion bij LetselPro aan te vragen.

Onze deskundige letselschadespecialisten wisten wat er nodig was om een hogere schadevergoeding te verkrijgen en adviseerden de man over te stappen naar LetselPro. Niet zonder succes! De verkregen letselschadevergoeding kwam uit op maar liefst €92.000,-.

Letselschadevergoeding: €92.000,- Lees meer..

Verkeersongeval met fiets

Een 51-jarige vrouw werd op haar fiets aangereden door een auto. Haar schouder raakt hierbij ernstig beschadigd en later blijkt dat dit een blijvend letsel is. De verzekeraar van de tegenpartij geeft aan maar 50% van de schade te willen betalen, omdat de zichtbaarheid van de vrouw niet goed was. De vrouw is het hier absoluut niet mee eens en besluit zich te laten vertegenwoordigen door LetselPro.

De vrouw raakte niet alleen arbeidsongeschikt, maar kon haar ook hobby’s niet meer uitoefenen en haar sociale leven lijdt hier onder. LetselPro weet de verzekeraar zo ver te krijgen om de aansprakelijkheid te erkennen en zo komt het uiteindelijke letselschade bedrag uit op €100.500,-.

Letselschadevergoeding: €100.500,- Lees meer..

Bedrijfsongeval met cirkelzaag

Een vrouw raakte het vingerkootje van haar ringvinger kwijt bij het werken met een cirkelzaag. Voordat ze begon met werken met behulp van de complexe cirkelzaagmachine, kreeg ze uitleg van slechts een kwartier. Door het letsel kan de vrouw alleen nog aangepast werkt doen en het letsel levert beperkingen op in haar privésituatie en het huishouden.

De verzekeraar van de bouwmarkt waar zij destijds werkzaam was, wilde een letselschade bedrag van €20.000,- betalen. LetselPro adviseerde de vrouw niet akkoord te gaan en wist uiteindelijk een letselschade bedrag van €35.000,- voor de vrouw te regelen.

Letselschadevergoeding: €35.000,- Lees meer..
Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Waar veel slachtoffers direct benieuwd naar zijn, is de hoogte van de eventuele schadevergoeding. Dit is echter een vraagstuk waar niet direct een antwoord op te geven is. Exact de hoogte van de letselschade berekenen is namelijk een complexe taak die van veel variabelen afhankelijk is. Zo is de hoogte van het te claimen bedrag onder andere afhankelijk van de volgende schadeposten:

 • de mate waarin u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt;
 • het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby;
 • niet meer in staat zijn om het huishouden te doen;
 • opgelopen pensioenschade;
 • kosten voor medische hulp;
 • het leed dat u heeft ondergaan en/of nog steeds ondervind.

Er zijn echter nog vele andere schadeposten. Om een exacte berekening te kunnen maken, zullen onze specialisten samen met u een dossier opstellen. Want om het totale bedrag te kunnen claimen, dienen alle schadeposten onderbouwd te worden. Door onze expertise op het gebied van letselschade, zien wij geen schadeposten over het hoofd en kan het maximale bedrag worden geclaimd.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Letselschade bedragen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.