Bij een bouwmarkt kwam een vijftigjarige verkoopster tijdens het zagen van een hardhouten plank met haar vingers tegen het zaagblad. Dit gebeurde doordat zij ineens doorschoot en hierbij raakte zij een vingerkootje van haar middelvinger en het topje van haar ringvinger kwijt. De vrouw komt in aanmerking voor een letselschadevergoeding vanwege de gebrekkige uitleg van slechts een kwartier die zij kreeg voordat ze met de cirkelzaagmachine moest werken. De timmerman die normaal gesproken met de machine werkte, was niet aanwezig.

Arbeidsongeschikt

Door het bedrijfsongeval raakte de verkoopmedewerkster arbeidsongeschikt. De vrouw kon pas na een lange periode van revalidatie haar werkzaamheden geleidelijk hervatten. Inmiddels werkt de vrouw het aantal uren dat ze voorheen ook werkte. Echter doet zij wel aangepast werk, omdat ze haar oude werkzaamheden niet meer kan uitvoeren. Bovendien levert het letsel beperkingen op in haar privésituatie en in de uitvoering van (huishoudelijke) activiteiten.

Letselschadevergoeding

In eerste instantie wilde de aansprakelijke verzekeraar van de bouwmarkt niet meer betalen dan €20.000,-. Uiteindelijk weet LetselPro een regeling te treffen met de verzekeraar voor een letselschadevergoeding met een hoogte van €35.000,-, dit tot volle tevredenheid van de cliënt. Deze letselschadevergoeding bestaat uit een vergoeding voor huishoudelijke hulp, verlies van arbeidsvermogen, smartengeld, verhoogde economische kwetsbaarheid en verlies van zelfwerkzaamheid.

Letselschade bij amputatie

Indien iemand het slachtoffer is geworden van een ongeval waarbij een (gedeeltelijke) amputatie van een ledemaat heeft plaatsgevonden, worden de vele gevolgen van die ingrijpende gebeurtenis vaak pas in een later stadium écht duidelijk voor het slachtoffer. Er kunnen zich namelijk allerlei lichamelijke en mentale beperkingen en klachten voordoen. Om die letselschade te verhalen op de aansprakelijke partij is het van belang u bij te laten staan door een deskundige belangenbehartiger. LetselPro heeft als letselschadebureau alle deskundigheid in huis om voor u de hoogst mogelijke letselschadevergoeding te regelen. Neem contact op met LetselPro voor gratis en vrijblijvend advies!

Doe de letselschadetest!