Fietsongeluk | Fietsongeval | LetselPro

Fietsongeluk

Iedere dag stappen er miljoenen Nederlanders op de fiets naar werk, school, sportclub of om even een boodschap te doen. Helaas gebeuren daarbij ook dagelijks fietsongelukken. Een aanrijding met fietser en een andere (gemotoriseerde) verkeersdeelnemer heeft vaak ernstige letselschade in de vorm van botbreuken, hoofd- en hersenletsel tot gevolg. De kwetsbaarheid van de fietser in het verkeer maakt dat het letsel bij een fietsongeval in de meeste gevallen aanzienlijk is. Om deze reden is de fietser dan ook extra beschermd door de wet. Ook al bent u als fietser zelf schuldig aan het fietsongeluk, dan kunt u uw schade nog (gedeeltelijk) verhalen op de bestuurder van het gemotoriseerde voertuig.

Aanrijding met fietser, tenminste 50% schadevergoeding

Een fietser, die wordt aangereden door een auto heeft een grote kans op ernstig letsel. De snelheid van de auto en de geringe bescherming van de fietser, maakt een fietser erg kwetsbaar. Vanwege de beschermde status van de fietser in de wegenverkeerswet (artikel 185 BW) is de automobilist altijd voor tenminste 50% aansprakelijk voor de letselschade van de fietser. Zelfs wanneer de fietser zich roekeloos heeft gedragen door bijvoorbeeld door het rode licht of zonder verlichting te fietsen en de automobilist niets te verwijten valt, dan is de bestuurder van de auto toch voor 50% aansprakelijk voor de gevolgen van het fietsongeluk. Deze situaties komen namelijk veel voor in het verkeer en de automobilist dient hier rekening mee te houden. In het geval dat de automobilist een verkeersfout heeft gemaakt, dan ligt de aansprakelijkheid vanzelfsprekend volledig bij deze verkeersdeelnemer en dient de schade van de fietser volledig vergoed te worden. Een evenredige verdeling van de schuld is natuurlijk ook mogelijk als beide verkeersdeelnemers fout zijn.

Schadevergoeding bij fietsongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een fietsongeluk en heeft u daarbij letsel opgelopen? Dan zijn er financiële gevolgen, die u zonder fietsongeluk niet zou hebben gehad. Denkt u daarbij aan hulp in het huishouden, in de tuin en/of onderhoud van uw eigen woning omdat u bepaalde werkzaamheden niet meer zelf kunt doen. Misschien heeft u minder inkomen, doordat u uw werk niet meer (volledig) kunt uitvoeren. Wellicht loopt u studievertraging op, doordat u niet op school aanwezig kunt zijn. Extra medische kosten (kosten van het eigen risico) en extra reiskosten voor bezoeken aan artsen en therapeuten vallen natuurlijk ook onder de kosten, die u niet zou hebben gehad als het fietsongeluk u niet zou zijn overkomen. Het claimen van uw letselschade is vaak geen enkel probleem aangezien fietsers in de meeste gevallen recht hebben op een letselschadevergoeding van tenminste 50% van de totale schade. Overigens hebben fietsers, die jonger zijn dan 14 jaar altijd recht op een volledige vergoeding van hun letselschade.

Juridische bijstand

Bent u op de fiets aangereden door een auto of een ander voertuig en heeft u daarbij letsel opgelopen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze letselschadespecialisten voor een deskundig advies. Desgewenst stellen wij de tegenpartij aansprakelijk en doen er vervolgens alles aan om uw letselschade volledig vergoed te krijgen. Wij verhalen kosteloos uw schade en nemen u alle zorg uit handen!

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Fietsongeluk

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Wij houden u altijd op de hoogte over de ontwikkelingen in uw letselschade claim” Ilse van Hek - Secretaresse Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5