Kop-staartbotsing | Van achter aangereden | LetselPro

Kop-staartbotsing

De grootste oorzaak van letselschade zijn verkeersongevallen, en dan met name kop-staartbotsingen. In Nederland vinden er per jaar om en nabij de 30.000 kop-staartbotsingen plaats. Bij een kop-staartbotsing ontstaat zeer snel ernstig letsel aan de rug- en nekwervels. Zelfs wanneer de kop-staartbotsing met een lage snelheid plaatsvindt, is de kans op letselschade door een aanrijding groot. In sommige gevallen is er vlak na het ongeval niet direct sprake van letsel. Het is niet ongebruikelijk dat klachten van de kop-staartbotsing pas na enkele dagen, weken of zelfs maanden aan het licht komen.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen bij een kop-staartbotsing, of een ander type verkeersongeval, dan is het verstandig om u direct bij te laten staan door een letselschadejurist. Onze juristen staan daarom voor u klaar om u te voorzien van gratis juridische hulp! Neem vrijblijvend contact met ons op via ons contactformulier.

Aansprakelijkheid kop-staartbotsing

De aansprakelijkheid bij een kop-staartbotsing ligt in veel gevallen bij het voertuig dat achterop rijdt. Er zijn echter een drietal scenario’s waarbij de persoon die achterop is gereden niet aansprakelijk is voor de gevolgen van het ongeval. Dit is van toepassing wanneer er sprake is van afsnijden vlak voor het ongeval of wanneer degene die van achteren aangereden werd zonder aanleiding remt of onnodig remt bij bijvoorbeeld een groen of oranje stoplicht. In bijna elk ander geval is degene die achterop reed aansprakelijk voor de kop-staartbotsing.

Om de aansprakelijkheid aan te tonen, kunt u een aantal dingen doen om dit proces zo snel en duidelijk mogelijk te laten verlopen. Wanneer u in het bezit bent van een smartphone, raden wij u aan om direct (of zo snel mogelijk) foto’s te maken van het ongeval (of de plaats van het ongeval). Daarnaast is het raadzaam om namen en adressen van eventuele getuigen te noteren en een letselschadespecialist in te schakelen.

Whiplash meest voorkomend letsel bij kop-staartbotsing

Wanneer iemand van achter aangereden wordt, is er al snel sprake van ernstige nek- en rugletsel in de vorm van een whiplash. Bij een whiplash kunnen de gevolgen voor het slachtoffer zeer groot zijn. Doordat een whiplash medisch gezien niet aan te tonen valt, is de hulp van een letselschadejurist zeker geen overbodige luxe. Zo hebben onze juristen ruime ervaring in het claimen van letselschade welke veroorzaakt is door een whiplash. Zij kunnen u bijstaan om uw whiplash erkend te krijgen en kunnen u opvolgend helpen om de maximale vergoeding voor het letsel te claimen.

Gratis juridische hulp bij kop-staartbotsing

Onze juristen staan voor u klaar om uw letselschade na aan kop-staartbotsing voor u te verhalen op de aansprakelijke partij. Ook zullen ze u in dit traject zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen. Hierdoor kunt u zich maximaal richten op het herstellen van uw letsel. De kosten voor onze hulp kunnen wij verhalen op de aansprakelijke partij. Mocht uiteindelijk blijken dat er geen schadevergoeding te claimen valt, dan dragen wij zelf de kosten voor onze hulp.

U kunt gratis en vrijblijvend contact met ons opnemen via het online contactformulier of door te bellen naar 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?

Over het algemeen is degene die achterop rijdt aansprakelijk voor de opgelopen letselschade, echter zijn hiervoor een aantal uitzonderingen. Zo kan er sprake zijn van afsnijden, waardoor degene achterop geen tijd heeft om te remmen. In dat geval is degene voorop schuldig en aansprakelijk voor de schade. Ditzelfde geldt wanneer onnodig wordt geremd, bijvoorbeeld bij een stoplicht dat niet op rood staat.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Kop-staartbotsing

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.