Schadevergoeding berekenen | LetselPro

Schadevergoeding berekenen

Een schadevergoeding berekenen is een specialisme en dient verantwoordelijk te gebeuren. Het is voor velen vaak onduidelijk wanneer iemand hier recht op heeft. Velen zijn ook twijfelachtig over de manier hoe een schadevergoeding berekend wordt. Bij LetselPro zijn we altijd open met u en laten we zien hoe we een schadevergoeding bereken, samen met u!

Wanneer u buiten uw schuld om letselschade heeft opgelopen, heeft u recht op een schadevergoeding. Omdat verzekeringsmaatschappijen deskundigen in dienst hebben die de hoogte van de schadevergoeding berekenen, adviseren wij slachtoffers van een letselschadezaak om zich ook bij te laten staan door een deskundige. Het is namelijk belangrijk dat het aanbod van de verzekeringsmaatschappij op deskundige wijze wordt getoetst, zodat u zeker weet dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Neem dus direct contact op met de juristen van LetselPro, zo kan onze rekenkundige samen met u de precieze schadevergoeding berekenen en weet u precies waar u recht op heeft.

Gratis hulp bij schadevergoeding berekenen

LetselPro heeft verschillende deskundige letselschadespecialisten in dienst die u kunnen helpen met de schadevergoeding te berekenen. Wij staan u in dat geval bij en treden namens u in overleg met de verzekeringsmaatschappij van de tegenpartij. Het is hierbij goed om te weten dat onze activiteiten door de tegenpartij worden vergoed indien de aansprakelijkheid erkend wordt. Maar mocht dit onverhoopt niet lukken, dan is onze hulp voor u alsnog kosteloos. U heeft dus geen enkele reden om LetselPro niet in een vroeg stadium bij uw zaak te betrekken. Omdat een vastgestelde schadevergoeding later moeilijk ongedaan gemaakt kan worden, is het van belang dat het berekenen van de schadevergoeding van begin af aan op een juiste wijze geschiedt. Neem daarom vroegtijdig contact op met de specialisten van LetselPro.

Bij het berekenen van uw schadevergoeding zullen de specialisten van LetselPro altijd uitleggen waar de verschillende elementen van dit bedrag op zijn gebaseerd. Wij beschikken bovendien over rekenprogramma’s die algemeen geaccepteerd zijn voor het berekenen van dit soort vergoedingen en betrekken u bij het gehele proces.

Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor

Wij zijn ervan overtuigd dat wij er samen met u voor kunnen zorgen dat u de vergoeding krijgt waar u recht op heeft. Een juiste berekening vormt hiervoor de basis. Neem daarom vrijblijvend contact met ons op en laat LetselPro de hoogte van uw schadevergoeding berekenen.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Waar veel slachtoffers direct benieuwd naar zijn, is de hoogte van de eventuele schadevergoeding. Dit is echter een vraagstuk waar niet direct een antwoord op te geven is. Exact de hoogte van de letselschade berekenen is namelijk een complexe taak die van veel variabelen afhankelijk is. Zo is de hoogte van het te claimen bedrag onder andere afhankelijk van de volgende schadeposten:

 • de mate waarin u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt;
 • het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby;
 • niet meer in staat zijn om het huishouden te doen;
 • opgelopen pensioenschade;
 • kosten voor medische hulp;
 • het leed dat u heeft ondergaan en/of nog steeds ondervind.

Er zijn echter nog vele andere schadeposten. Om een exacte berekening te kunnen maken, zullen onze specialisten samen met u een dossier opstellen. Want om het totale bedrag te kunnen claimen, dienen alle schadeposten onderbouwd te worden. Door onze expertise op het gebied van letselschade, zien wij geen schadeposten over het hoofd en kan het maximale bedrag worden geclaimd.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

 • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
 • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
 • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent het berekenen van een schadevergoeding

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.