Op hoeveel smartengeld heb ik recht? | LetselPro

Hoeveel smartengeld?

Indien u letsel (lichamelijk of geestelijk) heeft opgelopen bij een ongeval waaraan u geen schuld heeft, dan heeft u zeer waarschijnlijk recht op smartengeld. Smartengeld is een onderdeel van een letselschadevergoeding en is bedoeld voor alle schadeposten die eigenlijk niet in geld vallen uit te drukken. Onze letselschadespecialisten kunnen u adviseren op hoeveel smartengeld u recht heeft en u kosteloos begeleiden bij het indienen van een letselschade claim.

Op hoeveel smartengeld heb ik recht?

De berekening van de hoogte van smartengeld is een complexe zaak. Op hoeveel smartengeld u recht heeft hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan zaken zoals de aard en ernst van uw letsel, de omvang en duur van uw leed, de duur en intensiteit van de noodzakelijke medische behandelingen en de mate waarin sprake is van gederfde levensvreugde. Een andere belangrijke factor is of er al dan niet sprake is van blijvend letsel.

Hoofdregel is dat de hoogte van het smartengeld toeneemt naarmate er sprake is van ernstiger letsel met zwaardere gevolgen voor u als slachtoffer. Bovendien spelen ook uw persoonlijke omstandigheden een rol bij de vraag op hoeveel smartengeld u recht heeft.

Vaststellen van blijvende invaliditeit

Indien er sprake is van blijvend letsel na het ongeval, zal er in veel gevallen een afsluitend expertiseonderzoek plaatsvinden. Hierbij zal een onafhankelijke arts de aard, omvang en in welke mate uw letsel blijvend is, vaststellen. De arts zal vervolgens het blijvend letsel uitdrukken in een percentage blijvende invaliditeit van de gehele persoon (afgekort: b.i.g.p.). Dit is van grote invloed op hoeveel smartengeld u recht heeft.

Berekenen op hoeveel smartengeld u recht heeft

Aan de hand van de hierboven genoemde factoren én de geldende jurisprudentie (uitspraken van rechters in vergelijkbare gevallen) kunnen onze letselschadespecialisten u deskundig informeren op hoeveel smartengeld u recht heeft bij letsel van tijdelijke- of blijvende aard.

Bent u benieuwd of u recht heeft op smartengeld en hoe hoog dit bedrag dan is? Neem gratis en vrijblijvend contact met ons letselschadebureau op! U kunt dit doen door telefonisch contact op te nemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier, er wordt dan zo spoedig mogelijk contact met u opgenomen.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken met smartengeld

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5