Hoofdpijn na aanrijding van achteren | LetselPro

Hoofdpijn na aanrijding

Heeft u last van hoofdpijn na een aanrijding van achteren? Dan is het van belang dat u zich zo snel mogelijk laat onderzoeken door uw huisarts. Wanneer de hoofdpijnen (en wellicht nekpijnen) langer aanhouden, is het mogelijk dat u last heeft van een whiplash.

Hoofdpijn na aanrijding van achteren

Door de vaak harde (en onverwachte) klap bij een aanrijding van achteren beweegt het hoofd krachtig heen-en-weer. Hierbij kunt u mogelijk langdurige of zelfs blijvende schade oplopen. Dit soort ongevallen worden ook wel een kop-staartbotsing genoemd en dit is de voornaamste oorzaak van een whiplash.

Wanneer de hoofdpijn na de botsing niet wegzakt, is het aan te raden u zo snel mogelijk te laten onderzoeken door uw huisarts of de spoedeisende hulp te bezoeken. Mocht u later een schadevergoeding willen claimen, dan kunt u hierdoor het causale verband aantonen tussen uw klachten en de aanrijding.

Vergoeding claimen na een aanrijding

De gevolgen van een aanrijding van achteren kunnen voor u als slachtoffer groot zijn. Door de hevige klachten die gepaard gaan met een whiplash is het vaak onmogelijk om uw dagelijkse leven hetzelfde in te blijven vullen als voor het ongeval. Hierdoor lijdt u veel financiële schade en gaat de kwaliteit van leven bovendien ook achteruit.

Beide aspecten geven u het recht om een vergoeding te claimen. Onze juristen helpen u graag bij het claimen van uw letselschade. Door ons letselschadebureau in te schakelen bent u niet alleen verzekerd van professionele hulp, maar loopt u tevens geen enkel financieel risico. Onze juridische hulp is namelijk kosteloos voor u.

Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor

U kunt uw zaak of situatie volledig vrijblijvend voorleggen aan onze juristen. Hierbij ontvangt u altijd een eerlijk advies van onze letselschadespecialisten en helpen wij u op weg, ook wanneer wij u uiteindelijk niet van dienst kunnen zijn. U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Wat doet LetselPro?

LetselPro is een modern en eigentijds letselschadebureau dat landelijk werkzaam is.

LetselPro werkt uitsluitend voor slachtoffers van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval en dus niet voor verzekeraars. De juristen van LetselPro beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Zij zijn dus bij uitstek deskundig op dit gebied en hebben bovendien beschikking over een eigen team van medisch adviseurs.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent aanrijdingen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 78 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

Whatsapp for Business

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.