Letselschade verhalen met LetselPro

Letselschade verhalen

Uw letselschade verhalen op de aansprakelijke partij? Wij bieden u kosteloze juridische hulp om de maximale schadevergoeding te claimen!

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door toedoen van een ander, dan heeft u zeer waarschijnlijk recht op een complete vergoeding van alle materiële én immateriële schade die u heeft geleden. Het verhalen van de letselschade gebeurt via de verzekering van de aansprakelijke partij.

Verhalen van letselschade

Hoe gaat het verhalen van letselschade in zijn werk? Elke claim is uniek en het verloop is van een hoop zaken afhankelijk. Om u toch een idee te geven hoe het in zijn werk gaat, beschrijven wij kort de ‘standaard’ procedure.

 • De aansprakelijke partij en diens verzekeraar worden schriftelijk aansprakelijk gesteld voor de door u geleden schade.
 • Uw letsel wordt medisch beoordeeld en er dient te worden aangetoond dat dit het gevolg is van het ongeval.
 • Alle schade die u heeft geleden en in de toekomst nog gaat lijden wordt door onze experts exact berekend.
 • Er kan een voorschot op de schadevergoeding worden geclaimd, zodat u niet in financiële moeilijkheden komt.
 • Met de verzekeraar van de aansprakelijke partij wordt er onderhandeld over de hoogte van de uiteindelijke schadevergoeding.
 • U ontvangt de overeengekomen schadevergoeding van de verzekeraar.

Het is mogelijk dat er geen overeenstemming wordt bereikt met de verzekeraar over de hoogte van de schadevergoeding. Uw letselschade verhalen zal dan moeten geschieden via een gerechtelijke procedure. Wij schromen dan ook niet om een letselschade advocaat in te schakelen. Gelukkig komt het bij minder dan vijf procent van alle claims tot een gerechtelijke procedure.

Letselschade berekenen

Het berekenen van uw letselschade is een vak apart. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander al uw schadeposten in kaart te brengen. Er zijn namelijk schadeposten waar u zo in eerste instantie nooit aan zou denken, maar waar u wel degelijk een behoorlijk financieel verlies door lijdt of heeft geleden. Onze eigen rekenkundige berekent daarom exact hoeveel schade u heeft geleden, zodat wij de maximale schadevergoeding voor u kunnen claimen.

Bewijs verzamelen om letselschade te verhalen

Het verhalen van uw letselschade gaat niet zonder het aanleveren van voldoende bewijzen, vaak gebeurd dit bij een ongeluk ter plekke. Zo wordt er bijvoorbeeld bij een aanrijding door de politie een proces-verbaal opgesteld of een schadeformulier ingevuld, wat voldoet als bewijs. Toch blijft het slim om additioneel bewijs te verzamelen, zoals het maken van foto’s of het verzamelen van getuigen. Zodra er voldoende bewijs is verzameld kan de tegenpartij aansprakelijk gesteld worden om zo uw letselschadevergoeding te claimen.

Gratis hulp bij letselschade verhalen

De hulp die wij u bieden bij het verhalen van uw letselschade is volledig kosteloos. Zo hoeft u niet bang te zijn om hoge kosten te maken voor juridische hulp. Zelfs wanneer u door ons wordt bijgestaan en uiteindelijk blijkt dat u toch geen recht heeft op een vergoeding, dan dragen wij zelf de kosten voor onze hulp. U lijdt dus geen enkel financieel risico! Wel zo rustgevend.

Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor. Onze experts zullen uw zaak beoordelen en u altijd voorzien van passend advies, ook wanneer wij u niet kunnen helpen. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul het contactformulier op onze website in.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Welke kosten kan ik als letselschade verhalen?

De letselschadekosten zijn op te delen in zowel materiële als immateriële schade. Hierbij is de materiële schade alles wat in geld uit te drukken valt, van pensioenschade tot daling van inkomen. De immateriële schade is juist een vergoeding voor de emotionele schade, waarbij te denken is aan de pijn, littekens of het niet kunnen beoefenen van uw hobby. Dit laatste wordt smartengeld genoemd. Samen met onze rekenkundige zullen alle kostenposten voor u inzichtelijk worden uitgeschreven, waarbij geen verborgen kosten over het hoofd worden gezien.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent het verhalen van letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.