Smartengeld vergoeding | Smartengeld berekenen

Smartengeld

De schadevergoeding die u ontvangt voor alle immateriële schade wordt smartengeld genoemd. Wij berekenen de hoogte van uw smartengeld en verlenen jurdische bijstand bij het claimen, zonder dat wij u daar iets voor rekenen. Onze hulp is in alle gevallen voor u dus gratis.

Een ongeval kan uw leven van de ene op de andere dag totaal veranderen. Dingen die voorheen de normaalste zaak van de wereld waren, zijn dat plotseling niet meer. Soms tijdelijk, soms blijvend. U kunt uw baan kwijtraken en naar ander werk moeten uitkijken; misschien raakt u zelfs volledig arbeidsongeschikt. Alle kosten die u maakt door het ongeval en het leed dat het veroorzaakt, worden vergoed middels een letselschadevergoeding. Smartengeld is een onderdeel van de totale letselschadevergoeding en bestaat uit alle schadeposten die niet direct in geld vallen uit te drukken.

Schadeposten voor smartengeld

Om al uw ellende bij een ongeval enigszins te verzachten heeft u recht op smartengeld. Smartengeld maakt uw leed en verdriet niet goed, maar het geeft u wel het gevoel van erkenning. En van het geld kunt u, als u dat wilt, leuke dingen doen. Enkele voorbeelden van immateriële schade waarvoor u smartengeld kunt claimen zijn:

 • Affectieschade
 • Niet meer kunnen uitoefenen van hobby’s of werk
 • Littekens op het lichaam
 • Psychische klachten
 • Lichamelijke klachten of beperkingen
 • Bederving van levensvreugde

Smartengeld berekenen

Het berekenen van de hoogte van smartengeld is een complexe taak. Veel letselschadebureaus hebben niet de juiste kennis en zijn genoodzaakt deze taak uit te besteden. Wij maken daarentegen alle berekeningen in eigen beheer. Dit bespaart u een hoop tijd in de afwikkeling van uw letselschade claim! Bovendien dragen wij er zorg voor dat u een optimale compensatie krijgt voor uw leed en de financiële schade die u geleden heeft.

Onze letselschadespecialisten zorgen er niet alleen voor dat u de juiste vergoeding krijgt voor uw letsel, maar zij ondersteunen u bij de gehele afwikkeling van uw claim. Waarschijnlijk heeft u al genoeg aan uw hoofd. Waar mogelijk wordt u het werk uit handen genomen en zorgen onze specialisten dat er vaart in de afhandeling van de claim komt.

Gratis hulp bij letselschade

U maakt geen kosten wanneer u zich laat bijstaan door een letselschadespecialist van LetselPro. De kosten die wij maken bij het claimen van uw smartengeld, zullen we altijd proberen te verhalen op de tegenpartij. Indien dit (gedeeltelijk) niet lukt, nemen wij de kosten hiervan op ons. In uw geval is onze hulp dus altijd gratis.

Wilt u zich laten bijstaan door een van onze juristen of wilt u meer informatie over het verkrijgen en claimen van smartengeld? Dan kunt u vrijblijvend online contact met ons opnemen. Tevens kunt u telefonisch contact met ons opnemen op het nummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!

Recente zaken omtrent smartengeld

Laat u terugbellen

Wiland van Santen | Letselschadejurist

Wiland van Santen
Letselschadespecialist

Gelieve dit veld leeg te laten.

Beoordeling

9.5 / 10

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 43 recensies.
Bekijk hier alle beoordelingen »

De voordelen van LetselPro

 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis