Aanrijding auto-fiets

Aanrijding auto – fiets

Als fietser heeft u bij een aanrijding met een auto bijna altijd recht op tenminste 50 procent vergoeding van uw letselschade. Bij een aanrijding auto – fiets ligt volgens de wet de verantwoordelijkheid grotendeels bij de bestuurder van de auto.

Fietsers beschermd in verkeer

In het verkeer behoren fietsers tot een beschermde groep verkeersdeelnemers. Dit, omdat zij kwetsbaar zijn en andere verkeersdeelnemers daar rekening mee dienen te houden. Hierbij moeten automobilisten extra opletten en rekening houden met het feit dat de fietser zich niet altijd strikt aan de verkeersregels houdt.

In de praktijk is er bij een aanrijding fiets – auto bijna altijd sprake van de bovenstaande regel. Fietsers hebben een grote kans dat zij hun letselschade krijgen vergoed door de verzekeraar van de aansprakelijke partij (automobilist), zelfs wanneer de fietser volledige schuld heeft aan het veroorzaken van de aanrijding.

Percentage vergoeding bij aanrijding auto – fiets

Wanneer de automobilist schuld heeft aan het ongeval, dan wordt uiteraard de volledige letselschade van de fietser vergoed. Wanneer beide schuld hebben, zal dit percentage tussen de 100 en 50 procent zitten. Ook wanneer alleen de fietser schuldig is voor het veroorzaken van de aanrijding, zal het percentage van de vergoeding vaak tussen de 100 en 50 procent vallen. Om te bepalen in hoeverre uw letselschade als fietser wordt vergoed, is de expertise van een letselschadespecialist noodzakelijk.

Fietsers jonger dan 14 jaar hebben altijd het recht op een volledige vergoeding van hun letselschade. Zelfs wanneer zij roekeloos gedrag in het verkeer hebben vertoond, zal de letselschade volledig vergoed worden door de verzekeraar van de automobilist.

Schadevergoeding claimen na aanrijding

U heeft als fietser dus bijna altijd recht op een schadevergoeding na een aanrijding, maar wat nu? Het eerste wat u zou moeten doen, is het inschakelen van een bekwaam letselschadekantoor als LetselPro. Niet voor ons gewin, maar ook voor dat van u! Onze professionele hulp is voor u namelijk altijd gratis.

Door u bij te laten staan door een van onze deskundige letselschadespecialisten, bent u ervan verzekerd dat u niet voor de gek wordt gehouden door de verzekeraar van de tegenpartij. Wij zijn namelijk volledig op de hoogte van uw rechten én kunnen exact berekenen hoeveel letselschade u heeft opgelopen. Hierbij zitten veel verborgen schadeposten waar u in eerste instantie waarschijnlijk niet aan zult denken. Kortom, de verzekeraar kan u niet onder druk zetten om akkoord te gaan met een (veel) te laag letselschadebedrag.

Onze kosteloze hulp inschakelen

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Leg uw zaak dan eens vrijblijvend aan ons voor en wij zullen u direct van advies voorzien. Zo weet u direct waar u aan toe bent, zonder dat u ook maar ergens aan vastzit. U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 (tijdens kantoortijden) of maak gebruik van ons online contactformulier (ook buiten kantoortijden).

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Aanrijding auto – fiets

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5