Hoogte smartengeld bepalen | LetselPro

Hoogte smartengeld

Heeft u letsel opgelopen bij een ongeval en wilt u weten of u smartengeld kunt claimen? In dat geval bekijken wij vrijblijvend uw zaak en mocht u inderdaad recht hebben op een smartengeld vergoeding, dan staan wij u volledig kosteloos bij! Wij berekenen niet alleen de hoogte van uw smartengeld, maar maken een complete letselschadeberekening. Zo bent u verzekerd van de maximale schadevergoeding. Neem hier contact met ons op!

Recht op smartengeld

Indien u letsel oploopt waarvoor een andere partij aansprakelijk is, heeft u als slachtoffer recht op een vergoeding in de vorm van smartengeld, de zogenaamde immateriële schadevergoeding. De hoogte van uw smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel, maar ook van de mate waarin het letsel uw leven heeft beïnvloed.

Bij de bepaling van de hoeveel smartengeld waar u recht op heeft, wordt aansluiting gezocht bij vergelijkbare situaties waarbij er een bepaald bedrag aan smartengeld is toegekend door een rechter. Hiervoor wordt gekeken naar de eventuele blijvende gevolgen, intensiteit van de behandelingen, duur van het herstel, leeftijd en de gevolgen voor het functioneren. De hoogte van uw smartengeld kan echter vaak pas exact worden bepaald als er sprake is van een eindsituatie. Dit is het moment dat verder herstel niet meer wordt verwacht of het moment waarop iemand volledig is hersteld. Om te voorkomen dat u als slachtoffer in de financiële problemen komt, is het wel mogelijk dat u tussentijds een voorschot ontvangt op uw uiteindelijke schadevergoeding.

Hoogte smartengeld bepalen

De hoogte van smartengeld bepalen is een proces waarbij de expertise van ons letselschadebureau sterk tot uiting komt. Wij adviseren en begeleiden u in het traject van het claimen van smartengeld en de overige schadeposten. Wist u dat u bij letselschade recht heeft op een belangenbehartiger? Om deze reden kunnen wij u gratis hulp bieden. Maar, bij LetselPro gaan we zelfs nog een stapje verder! Mocht u namelijk uiteindelijk toch geen recht hebben op een vergoeding voor uw letsel, dan dragen wij zelf de kosten voor de hulp die reeds ontvangen heeft. Zo loopt u geen enkel financieel risico en kunt u zonder zorgen ons letselschadebureau inschakelen! Bel ons gerust om uw zaak aan ons voor te leggen op het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in. Wij komen er dan zo snel mogelijk bij u op terug!

Voorbeelden van smartengeld vergoedingen

Hoge schadevergoeding voor ZZP-er

Bij een verkeersongeval liep een toenmalige zelfstandige onderhoudsmonteur letselschade op. Vlak na het ongeval leken de klachten mee te vallen, maar na enige tijd begon de man te veranderen van een creatief en energiek figuur in exact het tegenovergestelde. Door het ongeval kan de man niet meer genieten van zijn geliefde muziek, doordat hij de prikkels die ervan ontstaan, niet kan verdragen. Tevens kan de man zijn werkzaamheden niet meer uitvoeren. Hierop besluit de man de hij een letselschadebureau wilt inschakelen en komt hij in zijn zoektocht uit bij LetselPro.

De hoogte van het smartengeld in deze claim kwam uit op €5.000,-. De rest van de schadevergoeding kwam vooral voort uit aan het verlies van het vermogen om te kunnen werken. Uiteindelijk ontving de man een totale schadevergoeding van €750.000,-.

Letselschadevergoeding: €750.000,- Smartengeld bedrag: €5.000,- Lees meer..

Smartengeld invalide vrouw na verkeersongeval

Een invalide vrouw liep bij een verkeersongeval ernstig letsel op. Zij brak haar been en liep hoofdletsel op, waarna ze negen dagen in het ziekenhuis verbleef. Opvolgend doorliep zij nog eens een revalidatietraject van vijf maanden in een revalidatiecentrum.

De vrouw ontving €9.000,- aan smartengeld en de totale schadevergoeding kwam uit op €10.000,-. Zij ontving het smartengeld met name voor de gederfde levensvreugde. Met de smartengeld vergoeding kon de vrouw op een volledig verzorgde vakantie; iets waar zij al heel lang van droomde.

Letselschadevergoeding: €10.000,- Smartengeld bedrag: €9.000,- Lees meer..

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Doe de letselschadetest!

Recente zaken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 46 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5