Hoogte smartengeld bepalen | LetselPro

Hoogte smartengeld

Wanneer u slachtoffer bent geworden van een ongeval en u letsel heeft opgelopen kunt u smartengeld kunt claimen. Wij kijken vrijblijvend naar uw zaak en wanneer blijkt dat u recht heeft op een schadevergoeding staan wij u kosteloos bij! Wij maken een complete berekening van uw letselschade en bent u verzekerd van de maximale schadevergoeding. Neem hier contact met ons op!

Recht op smartengeld

Indien u letsel oploopt waarvoor een andere partij aansprakelijk is, heeft u als slachtoffer recht op een vergoeding in de vorm van smartengeld, de zogenaamde immateriële schadevergoeding. De hoogte van uw smartengeld is afhankelijk van de ernst van het letsel, maar ook van de mate waarin het letsel uw leven heeft beïnvloed.

Voor de hoogte van het smartengeld waar u recht op heeft, wordt er gekeken naar vergelijkbare situaties waarbij er smartengeld is toegekend door een rechter. Verschillende aspecten hebben invloed op de hoogte van uw smartengeld. Er wordt gekeken naar eventuele blijvende gevolgen, herstelduur, intensiteit van behandeling, leeftijd en de gevolgen voor het functioneren. De hoogte van dit bedrag kan pas bepaald worden wanneer er sprake is van de eindsituatie. Dit betekent dat er vanaf dat moment geen herstel meer wordt verwacht of wanneer iemand volledig is hersteld. U kunt wel een voorschot ontvangen op uw uiteindelijke schadevergoeding, om te voorkomen dat u in de financiële problemen komt.

Hoe bepaal je de hoogte van het smartengeld

Wij staan u bij en adviseren u bij het claimen van smartengeld en overige schadeposten. Door onze expertise kunnen wij ervoor zorgen dat u de hoogst mogelijke schadevergoeding ontvangt. Bij letselschade heeft u recht op een belangenbehartiger, hierdoor kunnen wij onze hulp gratis aanbieden en de kosten op de aansprakelijke partij verhalen. Mocht u door een onverwachte reden toch geen recht hebben op een schadevergoeding, dan dragen wij de gemaakte kosten zelf. Zo heeft u geen financieel risico en hoeft u zich daar verder geen zorgen over te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op om uw zaak aan ons voor te leggen op het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in.

Voorbeelden van smartengeld vergoedingen

Hoge schadevergoeding voor ZZP-er

Bij een verkeersongeval liep een toenmalige zelfstandige onderhoudsmonteur letselschade op. Vlak na het ongeval leken de klachten mee te vallen, maar na enige tijd begon de man te veranderen van een creatief en energiek figuur in exact het tegenovergestelde. Door het ongeval kan de man niet meer genieten van zijn geliefde muziek, doordat hij de prikkels die ervan ontstaan, niet kan verdragen. Tevens kan de man zijn werkzaamheden niet meer uitvoeren. Hierop besluit de man de hij een letselschadebureau wilt inschakelen en komt hij in zijn zoektocht uit bij LetselPro.

De hoogte van het smartengeld in deze claim kwam uit op €5.000,-. De rest van de schadevergoeding kwam vooral voort uit aan het verlies van het vermogen om te kunnen werken. Uiteindelijk ontving de man een totale schadevergoeding van €750.000,-.

Letselschadevergoeding: €750.000,- Smartengeld bedrag: €5.000,- Lees meer..

Smartengeld invalide vrouw na verkeersongeval

Een invalide vrouw liep bij een verkeersongeval ernstig letsel op. Zij brak haar been en liep hoofdletsel op, waarna ze negen dagen in het ziekenhuis verbleef. Opvolgend doorliep zij nog eens een revalidatietraject van vijf maanden in een revalidatiecentrum.

De vrouw ontving €9.000,- aan smartengeld en de totale schadevergoeding kwam uit op €10.000,-. Zij ontving het smartengeld met name voor de gederfde levensvreugde. Met de smartengeld vergoeding kon de vrouw op een volledig verzorgde vakantie; iets waar zij al heel lang van droomde.

Letselschadevergoeding: €10.000,- Smartengeld bedrag: €9.000,- Lees meer..
Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Letselschadejurist mr. Silvana Schoonenberg | LetselPro

mr. Silvana Schoonenberg
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent de hoogte van smartengeld

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5