Letselschade Richtlijnen | LetselPro

Letselschade Richtlijnen

Het claimen van letselschade is een intensief en persoonlijk proces. Aan de hand van de toedracht van het (zware) ongeluk kan het ook nog eens erg emotioneel zijn. Iedereen heeft hierin zijn eigen benadering en gaat hier anders mee om, zowel verzekeraars als slachtoffers en hun belangenbehartiger. Om het proces te stroomlijnen en discussies te voorkomen zijn er ‘Letselschade Richtlijnen’ opgesteld.

Landelijke afspraken voor schadeposten

Vertegenwoordigers van verschillende partijen hebben voor alle schadeposten afspraken gemaakt voor de waardering hiervoor. Deze afspraken zijn vastgelegd in de zogenaamde Letselschade Richtlijnen.

Dergelijke Letselschade Richtlijnen zijn opgesteld ten behoeve van de vergoeding van huishoudelijke hulp, kilometervergoeding, ziekenhuis- en revalidatie daggeldvergoeding, zelfwerkzaamheid, licht letsel inclusief smartengeld en studievertraging. De hoogte van de vergoeding van deze posten die wordt toegekend, wordt geaccepteerd door zowel belangenbehartigers als verzekeraars. Door een beroep te doen op de betreffende richtlijn wordt de daarbij genoteerde vergoeding geaccepteerd.

Snellere afhandeling dankzij Letselschade Richtlijnen

De Letselschade Richtlijnen zorgen ervoor dat iedereen dezelfde vergoeding ontvangt voor bepaalde schadeposten en daarbij kan er veel sneller een letselschaderegeling komen. Uiteraard is het wel van belang dat er kan worden aangetoond dat de betreffende schadepost, aan de hand van de richtlijnen, in aanmerking komt ten gevolge van het ongeval.

De hoogte die wordt genoemd in de richtlijnen betreft een volledige toekenning. In geval van gedeeltelijke erkenning, of geen volledige toerekening, kan de in de Letselschade Richtlijnen genoteerde vergoeding voor een overeenkomstig percentage worden toegekend.

Indien een slachtoffer van mening is dat er in zijn situatie sprake is van een hogere schade dan genoemd in de Letselschade Richtlijnen, dan zullen hij en zijn belangenbehartiger dit dienen aan te tonen.

De Letselschade Richtlijnen worden tussentijds geëvalueerd en, waar nodig, wordt de hoogte van de vergoeding geactualiseerd. Dit voorkomt dat de richtlijnen na verloop van tijd niet meer in lijn zijn met de werkelijke schade die wordt geleden.

Juridische hulp bij het claimen van letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u daarvoor graag een vergoeding claimen? Onze specialisten behartigen graag uw belangen. Onze hulp is voor u volledig kosteloos en u loopt zelfs geen enkel financieel risico. Want, mocht u uiteindelijk toch geen recht hebben op een vergoeding, dan dragen wij zelf de kosten voor onze hulp.

Leg gratis en vrijblijvend uw zaak aan ons voor en wij zullen u altijd voorzien van een eerste advies. U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Letselschadejurist mr. Silvana Schoonenberg | LetselPro

mr. Silvana Schoonenberg
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Bekijk onze recente zaken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5