Letselschade Richtlijnen | LetselPro

Letselschade Richtlijnen

De behandeling van letselschade is een persoonlijk en intensief traject. Iedereen ervaart dit anders en zowel verzekeraars als slachtoffers en hun belangenbehartiger hebben een eigen benadering. Om het een en ander te stroomlijnen in dit traject, en ter vermindering van discussie, zijn voor diverse schadeposten ‘Letselschade Richtlijnen’ opgesteld.

Landelijke afspraken voor schadeposten

Door vertegenwoordigers van diverse partijen zijn voor verschillende schadeposten afspraken gemaakt voor de waardering van deze schadeposten. Deze afspraken zijn vastgelegd in de zogenaamde Letselschade Richtlijnen.

Dergelijke Letselschade Richtlijnen zijn opgesteld ten behoeve van de vergoeding van huishoudelijke hulp, kilometervergoeding, ziekenhuis- en revalidatie daggeldvergoeding, zelfwerkzaamheid, licht letsel inclusief smartengeld en studievertraging. De hoogte van de vergoeding van deze posten die wordt toegekend, wordt geaccepteerd door zowel belangenbehartigers als verzekeraars. Door een beroep te doen op de betreffende richtlijn wordt de daarbij genoteerde vergoeding geaccepteerd.

Snellere afhandeling dankzij Letselschade Richtlijnen

Deze Letselschade Richtlijnen zorgen voor een snellere letselschaderegeling en iedereen ontvangt dezelfde vergoeding voor bepaalde schadeposten. Uiteraard dient wel te worden aangetoond dat de betreffende schadepost, die is weergegeven in de richtlijnen, aan de orde is ten gevolge van het ongeval.

De hoogte die wordt genoemd in de richtlijnen betreft een volledige toekenning. In geval van gedeeltelijke erkenning, of geen volledige toerekening, kan de in de Letselschade Richtlijnen genoteerde vergoeding voor een overeenkomstig percentage worden toegekend.

Indien een slachtoffer van mening is dat er in zijn situatie sprake is van een hogere schade dan genoemd in de Letselschade Richtlijnen, dan zullen hij en zijn belangenbehartiger dit dienen aan te tonen.

De Letselschade Richtlijnen worden tussentijds geëvalueerd en, waar nodig, wordt de hoogte van de vergoeding geactualiseerd. Dit voorkomt dat de richtlijnen na verloop van tijd niet meer in lijn zijn met de werkelijke schade die wordt geleden.

Gratis hulp bij het verhalen van letselschade

Heeft u letselschade opgelopen en wilt u daarvoor graag een vergoeding claimen? Onze specialisten behartigen graag uw belangen. Onze hulp is voor u volledig kosteloos en u loopt zelfs geen enkel financieel risico. Want, mocht u uiteindelijk toch geen recht hebben op een vergoeding, dan dragen wij zelf de kosten voor onze hulp.

Leg gratis en vrijblijvend uw zaak aan ons voor en wij zullen u altijd voorzien van een eerste advies. U kunt contact met ons opnemen via het online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!

Laat u terugbellen

Wiland van Santen | Letselschadejurist

Wiland van Santen
Letselschadespecialist

Gelieve dit veld leeg te laten.

Beoordeling

9.5 / 10

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 44 recensies.
Bekijk hier alle beoordelingen »

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis