Ongeval op het werk | LetselPro

Ongeval op het werk

Er bestaat altijd de kans dat u als werknemer een ongeval op het werk overkomt en daarbij letsel oploopt. Dit kan gebeuren tijdens werktijd, bijvoorbeeld op uw vaste werkplek binnen het bedrijf of tijdens uw werkzaamheden op locatie. Maar ook voor een verkeersongeval terwijl u op weg bent naar de werklocatie is de werkgever aansprakelijk. Indien hiervan sprake is dan is uw werkgever meestal verplicht uw schade te vergoeden.

Hierbij maakt het niet uit of u een vast of tijdelijk contract heeft, dan wel via een uitzendbureau werkt. Indien u een ongeval op het werk overkomt, kunt u in al deze gevallen uw werkgever aansprakelijk stellen voor de schade die voortvloeit uit het bedrijfsongeval.

Oorzaken ongeval op het werk

Een ongeval op het werk kan verschillende oorzaken hebben. Zo kan het ongeval op het werk het gevolg zijn van gevaarlijke of slechte werkomstandigheden. De werkgever heeft bijvoorbeeld onvoldoende veiligheidsmaatregelen getroffen en/of de werkgever heeft geen of onvoldoende instructies aan de werknemers gegeven om het gevaar op de werkvloer zo veel mogelijk in te perken. Verder kan het zo zijn dat de werkgever onvoldoende toezicht heeft gehouden op het naleven van de veiligheidsmaatregelen en -voorschriften. Indien er sprake is van een of meerdere van deze oorzaken, kan een werkgever aansprakelijk worden gesteld.

Uw werkgever aansprakelijk stellen

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding ten gevolge van een ongeval op het werk moet u het volgende aantonen:

 • dat het ongeval tijdens werktijd heeft plaatsgevonden;
 • dat er een verband bestaat tussen uw letsel en het ongeval op het werk;
 • dat uw letselschade het gevolg is van het ongeval op het werk.

Hierbij spelen de omstandigheden van het ongeval op het werk een grote rol en zal dit in de praktijk leiden tot discussies met de aansprakelijkheidsverzekeraar van de werkgever. Ook het aantonen van het letsel als gevolg van het ongeval op het werk is een lastige kwestie. Al met al komt u niet alleen tegenover een advocaat of letselschadebehandelaar van de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw werkgever te staan, maar vaak ook tegenover een medisch adviseur van de aansprakelijkheidsverzekeraar van uw werkgever.

Behoud van goede relatie met uw werkgever

Verder speelt het ook een rol dat uw relatie met uw werkgever goed blijft, nadat u een ongeval op het werk is overkomen, en dat u niet uw baan hierdoor verliest. Om deze reden is het van belang dat u zo spoedig mogelijk na een ongeval op het werk contact opneemt met een ervaren letselschadespecialist van LetselPro. Uw belangen zijn bij LetselPro in goede handen en LetselPro zal trachten een eerlijke schadevergoeding voor u te bewerkstelligen.

Letselschade claimen na ongeval op het werk

Indien u een ongeval op het werk is overkomen dan kunt u LetselPro altijd bellen voor een gratis advies op telefoonnummer 085 – 025 00 60. Of, wanneer u dat plezieriger vindt, kunt u uw vraag ook via het online contactformulier versturen aan LetselPro. Hier zijn geen kosten voor u aan verbonden en LetselPro zal u een eerlijk antwoord geven wat uw mogelijkheden zijn om uw schade als gevolg van het uw overkomen ongeval op het werk te verhalen op uw werkgever. Bovendien zit u nergens aan vast, ons advies is altijd vrijblijvend!

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Letselschadejurist mr. Silvana Schoonenberg | LetselPro

mr. Silvana Schoonenberg
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent ongevallen op het werk

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
 • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
 • Bevlogen team van ervaren specialisten
 • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
 • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5