Letselschade hondenbeet | Gebeten door hond | LetselPro

Letselschade hondenbeet

Wanneer u bent gebeten door een hond en daardoor gewond bent geraakt, is er sprake van letselschade als gevolg van een hondenbeet. Alle directe en indirecte gevolgen die hieruit voortvloeien dienen te worden vergoed in de vorm van een schadevergoeding. Wij bieden u kosteloze hulp bij het claimen van een dergelijke schadevergoeding, neem daarom nu vrijblijvend contact met ons op!

Letselschade door hondenbeet, wat nu?

Uiteraard is het van belang dat u na een hondenbeet met letsel zo spoedig mogelijk door een arts wordt onderzocht en/of behandeld – of bij ernstige verwondingen – naar het ziekenhuis wordt gebracht om aldaar een medische behandeling te ondergaan.

Een dergelijk bezoek aan een arts kan naast de medische noodzaak ervan ook in een later stadium van belang zijn om uw letselschade vergoed te krijgen, bijvoorbeeld wanneer er discussie ontstaat over het moment waarop de hondenbeet werd toegebracht en/of wat de medische gevolgen daarvan voor u zijn (geweest). LetselPro adviseert u daarom dat wanneer u bent gebeten door een hond, u altijd zo snel mogelijk onder medische behandeling te laten stellen van een arts.

Aansprakelijkheid bij letselschade hondenbeet

Bij letselschade als gevolg van een hondenbeet kunt u de bezitter van de hond daarvoor aansprakelijk stellen. Vaak zal de bezitter ook de eigenaar van de hond zijn, maar dat hoeft niet.

De wetgever heeft de aansprakelijkheid van bezitters van dieren vastgelegd in artikel 6:179 Burgerlijk Wetboek. Dit artikel bepaalt dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de letselschade dat het dier uit ‘eigen energie’ toebrengt. Dit artikel is ook van toepassing bij letselschade na een hondenbeet.

Voorwaarde is wel dat er sprake is van ‘eigen energie’ van de hond. Wanneer bijvoorbeeld een hond bijt doordat hij aanwijzingen van zijn baas opvolgt is artikel 6:179 Burgerlijk Wetboek niet van toepassing. In dat geval kunt u deze persoon overigens wel aansprakelijk stellen voor uw letselschade, maar dan op grond van een onrechtmatige daad zoals geregeld in artikel 6:162 Burgerlijk Wetboek. Voor u als slachtoffer komt dit erop neer dat u altijd recht heeft op een schadevergoeding als u bent gebeten door een hond. De enige uitzondering hierop is wanneer het een hond zonder eigenaar betreft, maar dit komt in Nederland (bijna) niet voor.

Vergoeding letselschade na een hondenbeet

Wanneer de aansprakelijkheid van de bezitter van een hond vaststaat is deze persoon in principe verplicht om alle letselschade die u als gevolg van de hondenbeet lijdt, aan u te vergoeden.

Bij een hondenbeet kunt u behalve met (fors) lichamelijk letsel ook met veel onkosten komen te zitten. Denkt u maar eens aan het geval dat een hondenbeet leidt tot infecties en/of blijvend (zichtbaar) letsel. In de praktijk kan een hondenbeet met letselschade leiden tot discussie, niet alleen over de vraag wie daarvoor aansprakelijk is, maar ook wat de medische én financiële gevolgen daarvan zijn. LetselPro adviseert u daarom om u bij letselschade na een hondenbeet, juridisch bij te laten staan door een belangenbehartiger. Zo beschikt LetselPro ook over rekenkundige die de hoogte van de opgelopen letselschade door hondenbeet berekend.

Onze letselschadespecialisten kunnen u, wanneer u het slachtoffer bent geworden van een hondenbeet met letselschade, adviseren en bijstaan bij het aansprakelijk stellen van de bezitter van de hond en/of diens aansprakelijkheidsverzekeraar. Ook kunnen wij u bijstaan bij de verdere juridische afhandeling van uw letselschade als gevolg van een hondenbeet. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak gebruik van ons contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

Wat is smartengeld?

Indien u letsel (lichamelijk of geestelijk) heeft opgelopen bij een ongeval waaraan u geen schuld heeft, dan heeft u zeer waarschijnlijk recht op smartengeld. Smartengeld is een onderdeel van een letselschadevergoeding en is bedoeld voor alle schadeposten die eigenlijk niet in geld vallen uit te drukken. Onze letselschadespecialisten kunnen u adviseren op hoeveel smartengeld u recht heeft en u kosteloos begeleiden bij het indienen van een letselschade claim.

Wat doet LetselPro?

LetselPro is een modern en eigentijds letselschadebureau dat landelijk werkzaam is.

LetselPro werkt uitsluitend voor slachtoffers van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval en dus niet voor verzekeraars. De juristen van LetselPro beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Zij zijn dus bij uitstek deskundig op dit gebied en hebben bovendien beschikking over een eigen team van medisch adviseurs.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

  • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
  • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
  • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
  • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent hondenbeten

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.