Motorongeluk | Aanrijding motorrijder | LetselPro

Motorongeluk

Als motorrijder bent u een van de meest kwetsbare weggebruikers. Een motorongeluk heeft dan ook vaak tot gevolg dat de bestuurder ernstig letsel oploopt. Dit is het gevolg van een combinatie van de hoge snelheden, de geringe bescherming die de motorrijder geniet en de kwetsbaarheid van een tweewieler. Doordat er al snel ernstig letsel wordt opgelopen, zijn vaak ook de financiële gevolgen voor u als slachtoffer groot. Neem na een motorongeluk daarom zo snel mogelijk contact op met een van onze letselschadespecialisten. Zij staan u kosteloos bij, bij het verhalen van uw schade op de aansprakelijke partij.

Letselschade motorrijder

Gezien het feit dat motoren sneller over het hoofd gezien worden dan reguliere motorvoertuigen, loopt een motorrijder een behoorlijk risico om betrokken te raken bij een motorongeluk buiten de eigen schuld om. Als slachtoffer van een motorongeval heeft u recht op een volledige vergoeding van de geleden letselschade. Onder letselschade verstaan wij de financiële gevolgen die u ondervindt ten gevolge van het motorongeluk. Dit bestaat uit de kosten die u direct maakt (bijv. medische kosten), geld dat u misloopt (bijv. opgelopen studievertraging of een gemiste promotie) en wellicht dat u recht heeft op smartengeld. Het smartengeld omvat de vergoeding voor het lijden dat u heeft ondergaan door het ongeval.

Aanrijding motorrijder met letsel

Bij een motorongeluk zijn de meest opgelopen letsels, rug- en nekletsel. Daarnaast worden er doorgaans ook diepe schaafwonden en botbreuken bij een dergelijk ongeval opgelopen. Waar botbreuken niet snel voor blijvend letsel zorgen, is de kans op blijvend letsel bij ernstige schaafwonden en nek- en rugletsel wel sterk aanwezig. Wanneer er blijvend letsel is opgelopen, zijn de financiële gevolgen vaak groot. Tevens is dit van grote invloed op de levensvreugde en kwaliteit van leven van het slachtoffer. Ook dit zijn een tweetal schadeposten die kunnen worden verhaald op de persoon die aansprakelijk is voor het motorongeval en diens verzekering.

Wat te doen na een motorongeluk?

Bij een motorongeluk is het, net als bij ieder ander verkeersongeval, belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen omtrent de aansprakelijkheid. Het documenteren van bewijs is een zeer belangrijk onderdeel hiervan. Het helpt om direct foto’s te nemen van de verkeerssituatie en getuigen te verzamelen. Indien dit in eerste instantie onmogelijk is, is het van belang dat dit zo snel mogelijk gebeurt (wanneer er sprake is van twijfel omtrent de aansprakelijkheid).

Tevens is het belangrijk om zo snel mogelijk een huisarts of de eerste hulp te bezoeken. Zo worden uw klachten gedocumenteerd en is in een later stadium altijd aan te tonen dat deze klachten zijn ontstaan door het ongeval. Onze letselschadespecialisten zullen u helpen bij zowel het bewijzen van de aansprakelijkheid, als bij het bewijzen van het causale verband (oorzaak-gevolg) tussen uw letsel en het motorongeval

Gratis juridische bijstand na motorongeval

Heeft u letsel opgelopen bij een motorongeluk? Dan heeft u recht op juridische hulp! De aansprakelijke partij dient de kosten die u maakt voor juridische hulp te vergoeden. Zodoende kunnen wij u gratis bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. Als blijkt dat u uiteindelijk toch geen recht heeft op een schadevergoeding, blijft onze hulp gratis. U loopt dus geen enkel financieel risico.

Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor! Wij zullen u altijd van een advies voorzien, zelfs wanneer wij u niet kunnen bijstaan. U kunt contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak gebruik van ons online contactformulier.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Wiland van Santen | Letselschadejurist

Wiland van Santen
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Doe de letselschadetest!

Recente zaken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 46 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5