Motorongeluk | Aanrijding motorrijder | LetselPro

Motorongeluk

Door de hoge snelheden, beperkte bescherming van kleding en de kwetsbaarheid van een tweewieler is een motor een an de meest kwetsbare vervoersmiddelen. Helaas heeft een motorongeluk dan ook vaak ernstig letsel tot gevolg. Door dit ernstige letsel, zijn de financiële gevolgen voor het slachtoffer ook groot. Neem daarom na een motorongeluk zo snel mogelijk contact op met een van onze letselschadespecialisten. Zij staan u kosteloos bij, bij het verhalen van uw schade op de aansprakelijke partij.

Letselschade motorrijder

Een motorrijder heeft een grotere kans om, buiten eigen schuld, slachtoffer te worden van een ongeval. Motorrijders worden namelijk sneller over het hoofd gezien dan reguliere motorvoertuigen. Als slachtoffer van een motorongeval heeft u recht op een volledige vergoeding van de geleden letselschade. De financiële gevolgen (bijv. medische kosten maar, ook opgelopen studievertraging) die u ondervindt ten gevolge van een motorongeluk kunnen als letselschadeclaim worden verhaald. Daarnaast is het ook mogelijk om smartengeld te ontvangen, dit omvat een vergoeding voor het lijden dat u heeft ondergaan door het ongeval.

Aanrijding motorrijder met letsel

Bij een motorongeluk zijn de meest opgelopen letsels, rug- en nekletsel. Daarnaast worden er doorgaans ook diepe schaafwonden en botbreuken bij een dergelijk ongeval opgelopen. Waar botbreuken niet snel voor blijvend letsel zorgen, is de kans op blijvend letsel bij ernstige schaafwonden en nek- en rugletsel wel sterk aanwezig. Wanneer er blijvend letsel is opgelopen, zijn de financiële gevolgen vaak groot. Tevens is dit van grote invloed op de levensvreugde en kwaliteit van leven van het slachtoffer. Ook dit zijn een tweetal schadeposten die kunnen worden verhaald op de persoon die aansprakelijk is voor het motorongeval en diens verzekering.

Wat te doen na een motorongeluk?

Bij een motorongeluk is het, net als bij ieder ander verkeersongeval, belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen omtrent de aansprakelijkheid. Het documenteren van bewijs is een zeer belangrijk onderdeel hiervan. Het helpt om direct foto’s te nemen van de verkeerssituatie en getuigen te verzamelen. Indien dit in eerste instantie onmogelijk is, is het van belang dat dit zo snel mogelijk gebeurt (wanneer er sprake is van twijfel omtrent de aansprakelijkheid).

Tevens is het belangrijk om zo snel mogelijk een huisarts of de eerste hulp te bezoeken. Zo worden uw klachten gedocumenteerd en is in een later stadium altijd aan te tonen dat deze klachten zijn ontstaan door het ongeval. Onze letselschadespecialisten zullen u helpen bij zowel het bewijzen van de aansprakelijkheid, als bij het bewijzen van het causale verband (oorzaak-gevolg) tussen uw letsel en het motorongeval

Vrijblijvend juridische bijstand na motorongeval

Heeft u letsel opgelopen bij een motorongeluk? Dan heeft u recht op juridische hulp! De aansprakelijke partij dient de kosten die u maakt voor juridische hulp te vergoeden. Zodoende kunnen wij u gratis bijstaan bij het verhalen van uw letselschade. Als blijkt dat u uiteindelijk toch geen recht heeft op een letselschadevergoeding, blijft onze hulp gratis. U loopt dus geen enkel financieel risico.

Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor! Wij zullen u altijd van een advies voorzien, zelfs wanneer wij u niet kunnen bijstaan. U kunt contact met ons opnemen via het algemene telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak gebruik van ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Letselschadejurist mr. Silvana Schoonenberg | LetselPro

mr. Silvana Schoonenberg
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Motorongeluk

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5