Smartengeld na aanrijding fiets | LetselPro

Smartengeld na aanrijding

Een verkeersongeval is de voornaamste oorzaak van letselschade in Nederland. Na een aanrijding kunnen de gevolgen groot zijn voor u als slachtoffer. Smartengeld na een aanrijding claimen zorgt ervoor dat u een tegemoetkoming hiervoor ontvangt. Met de juiste juridische hulp wordt u volledig schadeloos gesteld.

Neem vrijblijvend contact met ons op voor kosteloze hulp bij het claimen van smartengeld na een aanrijding.

Smartengeld na aanrijding auto

Wilt u graag smartengeld claimen na een aanrijding? U heeft recht op een vergoeding wanneer u zelf geen schuld hebt aan het veroorzaken van het ongeval. Heeft u geen schuld? Dan heeft u recht op een complete vergoeding voor alle gevolgen van de aanrijding.

Wel dient u te bewijzen dat de klachten die u ondervindt na de aanrijding ook daadwerkelijk in verband staan met de aanrijding. Dit noemen we het causale verband tussen uw letsel en het ongeval. Uiteraard helpen onze juristen u hier graag bij.

Smartengeld na aanrijding fiets

Een bijzondere uitzondering op de regel is wanneer u bent aangereden op de fiets. Zelf wanneer u hier als fietser schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval, heeft u bijna altijd recht op een vergoeding van tenminste 50 procent van uw letselschade.

Ook wanneer u als voetganger aangereden bent heeft u recht op een vergoeding, ook bij eigen schuld. Dit is opgenomen in de wet, omdat fietsers en voetgangers worden gezien als kwetsbare verkeersdeelnemers. En, gemotoriseerde verkeersdeelnemers dienen hier rekening mee te houden.

Smartengeld onderdeel van een schadevergoeding

Smartengeld na een aanrijding claimen is eigenlijk maar een deel van de complete schadevergoeding die u kunt claimen. Smartengeld is namelijk slechts het deel van de schadevergoeding dat staat voor een vergoeding van het leed dat u heeft ondergaan tijdens en na de aanrijding.

De complete schadevergoeding bestaat uit vele andere schadeposten, waarvan sommige voor de hand liggen en andere juist niet. Dat is ook exact waar de expertise van onze rekenkundige tot uiting komt. Zo bent u altijd verzekerd dat u de maximale schadevergoeding kunt claimen.

Het claimen van een schadevergoeding

U vraagt zich vast af hoe het claimen van een schadevergoeding in zijn werk gaat. Een zeer beknopte versie van de werkelijkheid onder optimale omstandigheden is als volgt:

 • Na de aanrijding laat u zich zo snel mogelijk onderzoeken door een medisch deskundige (huisarts, spoedeisende hulp of specialist).
 • U schakelt een letselschadebureau in die u kan bijstaan in het het letselschadetraject.
 • Samen met de jurist stelt u de partij schriftelijk aansprakelijk die schuldig is aan het veroorzaken van de aanrijding.
 • Er dient te worden aangetoond dat uw letselschade het gevolg is van de aanrijding.
 • Onze rekenkundige brengt alle schadeposten in kaart en berekent hoe hoog de schadevergoeding is die u kunt claimen.
 • Mocht het nodig zijn dan kunt u een voorschot claimen op de uiteindelijke schadevergoeding.
 • De verzekeraar van de aansprakelijke partij zal u een aanbieding doen om de zaak af te wikkelen. Onze letselschadespecialisten zullen u hierbij altijd adviseren om wel of niet akkoord te gaan met de aanbieding.
 • Wanneer er overeenstemming is bereikt over de hoogte van de uit te keren schadevergoeding, zal dit geld naar u worden overgemaakt door de verzekeraar.

In de praktijk kan het traject nog wel eens afwijken, maar in hoofdlijnen zal het hierop neerkomen. Uiteraard zullen onze specialisten u zoveel mogelijk zorgen uit handen nemen en u overal bij begeleiden.

Schakel onze kosteloze hulp in

Het mooiste van dit alles, is dat u zich kosteloos kunt laten bijstaan door onze ervaren juristen. De kosten voor onze juridische hulp dienen namelijk te worden vergoed door de aansprakelijke partij. U loopt dus geen financieel risico wanneer u zich laat bijstaan door ons letselschadebureau.

Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier. Wij zullen u altijd direct van een eerste advies voorzien. Ook als wij u uiteindelijk niet van dienst kunnen zijn zullen wij u op weg helpen.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent smartengeld na een aanrijding

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.