Aanrijding met letsel | LetselPro

Aanrijding met letsel

Er is sprake van een aanrijding met letsel wanneer u gewond bent geraakt bij een aanrijding die wordt veroorzaakt door een ander. Dit kan zijn als automobilist, fietser of voetganger. Wanneer u slachtoffer bent geworden van zo een dergelijke aanrijding heeft u recht op een letselschadevergoeding. Al het leed dat u heeft geleden en de kosten die door het ongeluk zijn gemaakt kunt u middels een schadevergoeding claimen, smartengeld zit hier bij inbegrepen.

Medisch onderzoek na aanrijding met letsel

Uiteraard is het na een aanrijding met letsel van belang dat u zo snel mogelijk wordt onderzocht c.q. wordt behandeld door een arts of – bij ernstig letsel – naar een ziekenhuis wordt gebracht om aldaar de noodzakelijke onderzoeken en/of medische behandeling(en) te ondergaan.

Het is belangrijk dat dergelijk medisch onderzoek wordt gedaan na een aanrijding met letsel, naast de medische noodzaak kan het namelijk later voor de afwikkeling van uw letselschade van belang zijn. Zo kan er op een later moment geen discussie ontstaan over de aard van uw letsel. U kunt dan te allen tijde aantonen wat de gevolgen zijn geweest van de aanrijding met letsel.

Wij adviseren u om deze reden dan ook om u na een aanrijding met letsel zo spoedig mogelijk door een arts te laten onderzoeken en behandelen.

Aansprakelijkheid na aanrijding met letsel

Bij een aanrijding met letsel door schuld van een ander, kunt u deze persoon aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Indien u als voetganger of fietser betrokken bent bij een aanrijding met letsel is de automobilist daarvoor bijna altijd (deels) aansprakelijk. U kunt dan de automobilist en diens verzekeraar aansprakelijk stellen voor alle gevolgen van het verkeersongeval.

Kosteloze hulp na een aanrijding

Naast dat u slachtoffer bent geworden van een aanrijding met (ernstig) letsel, kunt u ook met hoge kosten komen te zitten. Ook hiervoor kunt u de aansprakelijkheidsverzekeraar van veroorzaker van het ongeval aansprakelijk stellen. Onze letselschadespecialisten kunnen u hierbij bijstaan en kosteloos adviseren. Zo kunt u zich volledig focussen op uw herstel en hoeft u zich geen zorgen te maken over de verdere juridische afhandeling van uw letselschade.

Neem vrijblijvend contact met ons op en leg uw zaak aan ons voor. Wij zullen u te allen tijde voorzien van advies en, mocht u een op het oog haalbare zaak hebben, zullen wij u kosteloos helpen bij het claimen van uw letselschade. Om contact op te nemen kunt u gebruik maken van ons online contactformulier of bel ons tijdens openingstijden op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

 • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
 • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
 • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent aanrijdingen met letsel

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
 • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
 • Bevlogen team van ervaren specialisten
 • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
 • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5