Aanrijding met letsel | LetselPro

Aanrijding met letsel

Er is sprake van een aanrijding met letsel wanneer u gewond bent geraakt bij een aanrijding die wordt veroorzaakt door een ander. Dit kan zijn als automobilist, fietser of voetganger. Wanneer u slachtoffer bent geworden van zo een dergelijke aanrijding heeft u recht op een letselschadevergoeding. Al het leed dat u heeft geleden en de kosten die door het ongeluk zijn gemaakt kunt u middels een schadevergoeding claimen, ook smartengeld zit hier bij inbegrepen.

Medisch onderzoek na een aanrijding

Uiteraard is het na een aanrijding van belang dat u zo snel mogelijk wordt onderzocht c.q. wordt behandeld door een arts of – bij ernstig letsel – naar een ziekenhuis wordt gebracht om aldaar de noodzakelijke onderzoeken en/of medische behandeling(en) te ondergaan.

Het is belangrijk dat dergelijk medisch onderzoek wordt gedaan na een aanrijding waarbij letsel is opgelopen. Naast de medische noodzaak kan het namelijk later voor de afwikkeling van uw letselschade van belang zijn. Zo kan er op een later moment geen discussie ontstaan over de aard van uw letsel. U kunt dan te allen tijde aantonen wat de gevolgen zijn geweest van de aanrijding met letsel.

Wij adviseren u om deze reden dan ook om u na een ongeluk zo spoedig mogelijk door een arts te laten onderzoeken en behandelen.

Aansprakelijkheid na aanrijding met letsel

Bij een aanrijding waarbij de schuld bij een ander ligt, kunt u deze persoon aansprakelijk stellen voor uw letselschade. Indien u als voetganger of fietser betrokken bent bij een aanrijding met letsel is de automobilist daarvoor bijna altijd (deels) aansprakelijk. U kunt dan de automobilist en diens verzekeraar aansprakelijk stellen voor alle gevolgen van het verkeersongeval.

De reden hiervoor is dat een motorisch voertuig meer schade verricht dan een voetganger, waardoor het meer risico en dus ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. Een weggebruiker met een motorisch voertuig zal dus vrijwel altijd aansprakelijk worden gesteld wanneer een ongeluk ontstaat met een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer.

Kosteloze hulp na een aanrijding

Naast dat u slachtoffer bent geworden van een aanrijding met (ernstig) letsel, kunt u ook met hoge kosten komen te zitten. Ook hiervoor kunt u de aansprakelijkheidsverzekeraar van de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk stellen. Onze letselschadespecialisten kunnen u hierbij bijstaan en kosteloos adviseren. Zo kunt u zich volledig focussen op uw herstel en hoeft u zich geen zorgen te maken over de verdere juridische afhandeling van uw letselschade. Daarnaast zal de rekenkundige alle kostenposten in kaart brengen, zo weet u precies waar u aan toe bent.

Heeft u dus letsel opgelopen door een aanrijding? Neem vrijblijvend contact met ons op en leg uw zaak aan ons voor. Wij zullen u te allen tijde voorzien van advies en, mocht u een op het oog haalbare zaak hebben, zullen wij u kosteloos helpen bij het claimen van uw letselschade. Om contact op te nemen kunt u gebruik maken van ons online contactformulier of bel ons tijdens openingstijden op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?

Een gemotoriseerd verkeersdeelnemer is altijd voor minimaal de helft van de schade aansprakelijk wanneer een ongeluk met een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer. Bent u dus als fietser of voetganger aangereden, is het wijs een letselschadeclaim aan te gaan. Als zwakkere verkeersdeelnemer, is een voetganger namelijk kwetsbaarder dan een gemotoriseerd verkeersdeelnemer. De aansprakelijkheid loopt zo gelijk met het extra risico dat deze voertuigen in het verkeer met zich meebrengen.

Is het nodig om bewijs te verzamelen?

Ja, het is altijd nodig om bewijzen te verzamelen om aan te kunnen tonen dat het letsel is ontstaan door het ongeluk waarvoor de schadevergoeding wordt geclaimd. Zo is het bij een aanrijding verstandig direct het schadeformulier naar waarheid in te vullen, foto's te maken van de gehele situatie en getuigen te contacteren. Daarnaast is het nodig om een arts te bezoeken welke aan kan tonen dat het letsel door het ongeluk is ontstaan, bovendien zal deze natuurlijk de juiste behandeling voor uw letsel voorschrijven, dus de kan dat dit over het hoofd wordt gezien is klein.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent aanrijdingen met letsel

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.