Klachten na auto ongeluk

Klachten na auto ongeluk

Heeft u een auto ongeluk gehad en heeft u hieraan klachten overgehouden? Wanneer u niet schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeluk, heeft u recht op een vergoeding van uw letselschade. Daarnaast heeft u ook recht op een vergoeding voor professionele juridische hulp. Wanneer u dus een letselschadespecialist bij LetselPro inschakelt is dit volledig kosteloos.

Type klachten na auto ongeluk

Na een auto ongeluk kunnen er veel verschillende klachten ontstaan, echter zijn er wel een aantal klachten die vaak voorkomen. Hieronder vindt u een overzicht van vaak voorkomende klachten na een ongeval.

Nekklachten na aanrijding

Veel van de aanrijdingen in Nederland zijn zogeheten kop-staartbotsingen. Hierbij rijdt de ene auto achterop bij de andere auto. Dit heeft tot gevolg dat de nek van de inzittenden een plotselinge beweging maakt en er nekklachten of zelfs een whiplash kunnen ontstaan.

Hoofdpijn na aanrijding

Hoofdpijn na een aanrijding is vaak het gevolg van een ander letsel, bijvoorbeeld een whiplash. Soms kan de hoofdpijn zo ernstig zijn dat normaal functioneren onmogelijk wordt en heeft dit ernstige gevolgen voor het slachtoffer.

Rugpijn na auto ongeluk

Naast nek- en hoofdletsel is rugpijn een andere veelvoorkomend gevolg van een aanrijding. De duur van rugklachten is vaak lang en zorgt voor veel leed bij het slachtoffer. Er is dan ook een relatief hoge kans op (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Bij rugpijn na een auto ongeluk is het dan ook verstandig om direct een letselschadebureau in te schakelen.

Schadevergoeding voor klachten na auto ongeluk

Om een schadevergoeding te kunnen ontvangen voor de klachten die u overhoudt na een auto ongeluk, is het verstandig om een ervaren letselschadespecialist in te schakelen. De specialisten bij LetselPro hebben veel ervaring en nemen zoveel mogelijk zorg voor u uit handen. Zo kunt u zich volledig focussen op uw herstel.

Berekenen van uw letselschade

Voordat u daadwerkelijk een vergoeding kunt claimen, is het belangrijk om te berekenen hoeveel (financiële) schade u heeft opgelopen. Onze eigen rekenkundige maakt daarom een nauwkeurige berekening van alle kosten die u heeft gemaakt, die u nog gaat maken en de vergoeding voor het leed dat u heeft ondergaan. Alle schadeposten worden uitgebreid onderbouwd om de verzekeraar van de aansprakelijke partij te overtuigen om hier een vergoeding voor uit te keren.

Zodra de gehele berekening is gemaakt en de onderbouwing is opgesteld, kunnen de onderhandelingen worden gestart met de tegenpartij. In dit proces is de hulp van een expert onmisbaar. De verzekeraar zal namelijk altijd proberen om een zo laag mogelijk bedrag uit te keren. Zij kunnen gebruikmaken van uw onwetendheid om uw claim met een laag bedrag af te doen. Onze specialisten behoeden u hiervoor en zullen altijd onderhandelen om de maximale schadevergoeding voor u te claimen.

Vrijblijvend juridisch advies na een auto ongeluk

De hulp van een professioneel letselschadebureau is altijd aan te raden als u slachtoffer bent van een auto ongeluk of ander ongeval. Immers kost het u niets! Zelfs wanneer u uiteindelijk geen recht blijkt te hebben op een schadevergoeding, kost het u ook niets. Wij dragen namelijk zelf dit risico.

Wilt u zich laten bijstaan door de specialisten van LetselPro? Leg uw zaak dan vrijblijvend aan ons voor. U bereikt ons telefonisch via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of online via ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

  • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
  • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
  • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
  • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent auto ongelukken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.