Ongeval in de bouw | Ongeval bouwplaats | LetselPro

Ongeval in de bouw

Betrokken geraakt bij een ongeval in de bouw en heeft u hier letselschade aan overgehouden? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een vergoeding van uw letselschade! Dit kan zowel gaan om lichamelijke of mentale schade. Wij helpen u kosteloos bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever.

Bouwongeval, wat nu?

Wat moet u doen om uw letselschade vergoed te krijgen na een bouwongeval? Onderstaand hebben wij voor u een overzicht opgesteld met belangrijke aandachtspunten na een ongeval in de bouw.

 • Vraag of collega’s hun ervaring aangaande het ongeval op papier willen zetten.
 • Zorg dat u zo spoedig mogelijk uw letsel laat beoordelen in het ziekenhuis of bij de huisarts.
 • Stel de aansprakelijke partij schriftelijk op de hoogte van de claim, wij helpen u hierbij.
 • Uw letselschade berekenen wij exact, zodat de totale schade in kaart wordt gebracht.
 • Claim eventueel een voorschot op de schadevergoeding, uiteraard met onze hulp.

Aansprakelijkheid ongeval bouwplaats

Bij een ongeval op de bouwplaats is de werkgever vrijwel altijd aansprakelijk. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht ten opzichte van de werknemers. Slechts wanneer de werkgever heeft gezorgd voor een volledig veilige werkplek, is hij niet aansprakelijk. Echter komt dit in de praktijk bij een ongeval in de bouw slechts zelden voor.

Schade claimen na ongeval in de bouw

Een schadevergoeding claimen na een bedrijfsongeval is niet anders dan na een ander type ongeval. Wat voor u van belang is, is dat de hulp van een letselschadebureau vanaf het eerste moment al van toegevoegde waarde voor u is.

Wij zorgen er namelijk voor dat alles in goede banen wordt geleid en dat u zo snel als mogelijk de maximale schadevergoeding ontvangt. Over kosten hoeft u zich geen zorgen te maken, want onze hulp is voor u altijd gratis.

Gratis hulp na ongeval bouw

Onze kosten verhalen wij op de aansprakelijke partij. Dit betekent dat wij u gratis bijstaan bij het verhalen van uw schade na een bouwongeval. Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak gebruik van ons contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is werkgeversaansprakelijkheid?

Wanneer u tijdens het verrichten van uw werkzaamheden bij uw werkgever een ongeval overkomt, kunnen de gevolgen daarvan groot zijn. Mogelijk moet u als gevolg van het ongeval (medische) onkosten maken of is het letsel zo ernstig dat u (geheel) niet meer kunt werken.

De wetgever heeft de werkgeversaansprakelijkheid geregeld in het artikel 7:658 van het Burgerlijk Wetboek.

Zorgen voor een veilige werkomgeving, het verstrekken van speciale beschermingsmiddelen, maar ook het geven van instructies én toezien op de naleving daarvan. Dit zijn enkele voorbeelden van de verplichtingen voor werknemers om in het kader van de veiligheid van haar werknemers al het mogelijke te doen wat redelijkerwijze van hem verwacht kan worden.

De werkgever is niet aansprakelijk indien hij aantoonbaar aan alle wettelijke voorzorgsmaatregelen heeft voldaan. De bewijslast daarvan ligt echter bij de werkgever. In alle andere gevallen zal veelal sprake zijn van werkgeversaansprakelijkheid. Dit geldt in bepaalde gevallen ook ten aanzien van zzp-ers en vrijwilligers die voor een werkgever werkzaam zijn. Er dient dan in ieder geval sprake te zijn van ondergeschiktheid.

Wanneer is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval?

Voor bijna elk bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Slechts in een enkel geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals in de wet staat, dient de werkgever ervoor te zorgen dat de werkomgeving veilig is ingericht. Het komt erop neer dat iedere mogelijke veiligheidsmaatregel genomen moet worden. Hieronder wordt verstaan dat:

 • er een veilige werkplek gecreëerd is;
 • u afdoende veiligheidsinstructies heeft gehad én deze regelmatig worden herhaald en gecontroleerd;
 • uw werkgever er redelijkerwijs rekening mee moet houden dat de veiligheidsinstructies niet altijd worden nageleefd;
 • er voldoende middelen ter beschikking worden gesteld voor uw veiligheid (denk aan veiligheidshelm, -schoenen en beschermende kleding);
 • de werkgever dient er rekening mee te houden dat de werknemer fouten kan maken.

Kan ik mijn werkgever aanspreken voor een bedrijfsongeval?

De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.

Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, echter werkgevers zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd en heeft het geen impact op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Ongeval in de bouw

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.