Aanrijding bus | Busongeluk

Aanrijding bus

Bent u als passagier betrokken geraakt bij een busongeluk? Bij een aanrijding met de bus heeft u vrijwel altijd recht op een complete vergoeding van uw letselschade. Neem direct contact met ons op voor het claimen van uw schadevergoeding via ons online contactformulier.

Aansprakelijkheid busongeluk

De vervoersmaatschappij is aansprakelijk voor de gevolgen van het busongeluk. Deze heeft namelijk de plicht om u veilig te vervoeren naar de plaats van bestemming. Alleen wanneer er sprake is van overmacht, dan kan de vervoersmaatschappij niet aansprakelijk worden gesteld. Overmacht wil zeggen dat de chauffeur met geen enkele mogelijkheid het busongeluk had kunnen voorkomen. Dit komt in de praktijk niet vaak voor.

Aangereden door bus

Als u als voetganger, fietser, automobilist of motorrijder bent aangereden door een bus, dan gelden de aansprakelijkheidsregels van een regulier verkeersongeval. Voetgangers en fietser hebben vrijwel altijd recht op tenminste 50% schadevergoeding, ook wanneer zij zelf schuld hebben. Voor gemotoriseerde voertuigen wordt er voor de schuldvraag gekeken wie de verkeersregels heeft overtreden.

Letselschade busongeluk

Bij een busongeluk kunt u ernstig letsel oplopen. De financiële gevolgen die u hierdoor ondervindt worden vergoed in de vorm van een letselschadevergoeding. Naast de financiële gevolgen wordt u ook gecompenseerd voor het eventuele leed dat u heeft ondervonden in de vorm van smartengeld.

De financiële gevolgen worden onderverdeeld in een tweetal categorieën, namelijk materiële schade en immateriële schade.

Materiële schadeposten

Zaken die onder materiële schade vallen zijn schadeposten die direct in een geldbedrag zijn uit te drukken. Denk hierbij aan het inschakelen van hulp in en om het huis, verlies van inkomen, de gemaakte kosten voor medische hulp, etc. De vergoeding voor deze schadeposten zijn direct te berekenen.

Immateriële schadeposten

Onder immateriële schade vallen alle schadeposten die niet direct in geld vallen uit te drukken. Voorbeelden hiervan zijn: het gemis van een hobby, lichamelijke beperkingen, littekens, psychische klachten, etc. De vergoeding voor elke van deze schadeposten zullen op basis van eerdere toekenningen worden berekend.

Verjaring letselschade bij aanrijding bus

De verjaring van letselschade geschiedt bij een busongeval vrij snel. Binnen drie maanden dient de vervoersmaatschappij aansprakelijk te worden gesteld. Wacht dus niet te lang met het claimen van uw letselschade.

Gratis hulp bij letselschade busongeval

U hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van kosten voor het inschakelen van onze juridische hulp. Volgens de wet is de aansprakelijke partij namelijk verplicht de kosten voor juridische hulp te vergoeden.

Gezien de zeer korte verjaringstermijn bij busongelukken, raden wij u aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Uiteraard is dit contact volledig vrijblijvend en zullen wij u van een passend advies voorzien. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak buiten kantooruren gebruik van ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

  • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
  • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
  • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
  • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent busongelukken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.