Aanrijding bus | Busongeluk

Aanrijding bus

Bent u als passagier betrokken geraakt bij een busongeluk? Bij een aanrijding met de bus heeft u vrijwel altijd recht op een complete vergoeding van uw letselschade. Neem direct contact met ons op voor het claimen van uw schadevergoeding via ons online contactformulier.

Aansprakelijkheid busongeluk

De vervoersmaatschappij is aansprakelijk voor de gevolgen van het busongeluk. Deze heeft namelijk de plicht om u veilig te vervoeren naar de plaats van bestemming. Alleen wanneer er sprake is van overmacht, dan kan de vervoersmaatschappij niet aansprakelijk worden gesteld. Overmacht wil zeggen dat de chauffeur met geen enkele mogelijkheid het busongeluk had kunnen voorkomen. Dit komt in de praktijk niet vaak voor.

Aangereden door bus

Als u als voetganger, fietser, automobilist of motorrijder bent aangereden door een bus, dan gelden de aansprakelijkheidsregels van een regulier verkeersongeval. Voetgangers en fietser hebben vrijwel altijd recht op tenminste 50% schadevergoeding, ook wanneer zij zelf schuld hebben. Voor gemotoriseerde voertuigen wordt er voor de schuldvraag gekeken wie de verkeersregels heeft overtreden.

Letselschade busongeluk

Bij een busongeluk kunt u ernstig letsel oplopen. De financiële gevolgen die u hierdoor ondervindt worden vergoed in de vorm van een letselschadevergoeding. Naast de financiële gevolgen wordt u ook gecompenseerd voor het eventuele leed dat u heeft ondervonden in de vorm van smartengeld.

De financiële gevolgen worden onderverdeeld in een tweetal categorieën, namelijk materiële schade en immateriële schade.

Materiële schadeposten

Zaken die onder materiële schade vallen zijn schadeposten die direct in een geldbedrag zijn uit te drukken. Denk hierbij aan het inschakelen van hulp in en om het huis, verlies van inkomen, de gemaakte kosten voor medische hulp, etc. De vergoeding voor deze schadeposten zijn direct te berekenen.

Immateriële schadeposten

Onder immateriële schade vallen alle schadeposten die niet direct in geld vallen uit te drukken. Voorbeelden hiervan zijn: het gemis van een hobby, lichamelijke beperkingen, littekens, psychische klachten, etc. De vergoeding voor elke van deze schadeposten zullen op basis van eerdere toekenningen worden berekend.

Verjaring letselschade bij aanrijding bus

De verjaring van letselschade geschiedt bij een busongeval vrij snel. Binnen drie maanden dient de vervoersmaatschappij aansprakelijk te worden gesteld. Wacht dus niet te lang met het claimen van uw letselschade.

Gratis hulp bij letselschade busongeval

U hoeft zich geen zorgen te maken over het maken van kosten voor het inschakelen van onze juridische hulp. Volgens de wet is de aansprakelijke partij namelijk verplicht de kosten voor juridische hulp te vergoeden.

Gezien de zeer korte verjaringstermijn bij busongelukken, raden wij u aan om zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Uiteraard is dit contact volledig vrijblijvend en zullen wij u van een passend advies voorzien. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of maak buiten kantooruren gebruik van ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent busongelukken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5