Een 42 jarige man raakte betrokken bij een verkeersongeval waarbij hij van achteren werd aangereden. Na het ongeval blijft de man last houden van nek- en schouderklachten en duizeligheid, waardoor hij zijn eigen werkzaamheden als vorkheftruckchauffeur niet meer kan uitvoeren. In december 2011 doet de aansprakelijke verzekeraar hem een uiterst aanbod om zijn letselschadezaak finaal af te wikkelen voor een bedrag van €25.000,00. Zijn belangenbehartiger van Rechtsbijstand adviseert de man om hier mee in te stemmen. Echter gaat de man niet akkoord en maakt het verstandige besluit om een second opinion aan te vragen. De man kwam in zijn zoektocht naar een deskundig letselschadebureau uit bij LetselPro.

Second opinion whiplash

De tegenpartij en zijn vorige belangenbehartiger hebben een neurologische expertise en een neuropsychologisch onderzoek laten verrichten om duidelijkheid te krijgen over de oorzaak van de man zijn klachten, maar zonder resultaat. Er wordt gedacht aan een depressieve stoornis en de man krijgt het advies om zich hiervoor onder psychiatrische behandeling te laten stellen. Tegelijkertijd achten beide partijen de tijd rijp om de letselschadezaak af te wikkelen, zodat er voor het slachtoffer een situatie van rust gecreëerd kan worden.

Psychiatrische expertise

LetselPro bekijkt de zaak en ziet goede mogelijkheden om tot een hogere letselschadevergoeding te komen. Het advies is dan ook om niet in te gaan op het eerder genoemde aanbod. LetselPro neemt hierop de zaak over van Rechtsbijstand. De medisch adviseur van LetselPro adviseert om de behandelingen af te wachten en daarna een onafhankelijk psychiatrisch onderzoek naar de depressieve stoornis te laten verrichten. Dit, aangezien het slachtoffer na het ongeval ernstig en blijvend beperkt is geraakt en er sprake is van een duidelijke knik in de psychische gesteldheid van de man na het ongeval.

Regeling

Ondertussen herhaalt de tegenpartij tevergeefs haar aanbod om de zaak af te wikkelen voor het eerder genoemde bedrag. Tijdens de behandeling stelt de psychiater vast dat er een duidelijke relatie tussen de stoornis en het ongeval bestaat. Op het moment dat er geen vooruitgang meer wordt geboekt qua behandelingen besluit LetselPro een psychiatrische expertise voor te stellen aan de tegenpartij. Na jaren van onwelwillendheid aan de kant van de tegenpartij is zij nu eindelijk wel bereid om met redelijk aanbod te komen om de letselschade zaak te af te wikkelen. LetselPro regelt deze zaak, tot volle tevredenheid van het slachtoffer, voor een bedrag van €92.000,00.

Second opinion letselschade

Mocht u ook twijfelen over de hoogte van de aangeboden schadevergoeding, neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze juristen voor gratis advies! Onze specialisten hebben jarenlange ervaring en kunnen u uitstekend bijstaan tijdens de afhandeling van uw letselschadezaak.

Doe de letselschadetest!