Voetganger aangereden | Aanrijding voetganger

Als voetganger aangereden

Bent u als voetganger aangereden en heeft u daarbij letsel opgelopen? Dan is de kans erg groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Zelfs wanneer u zelf (deels) schuld heeft aan aan het veroorzaken van het ongeval. Wanneer u bent aangereden als voetganger, raden wij u dan ook aan om altijd zo snel mogelijk een letselschadebureau in te schakelen.

Schadevergoeding claimen nadat u bent aangereden als voetganger

Wanneer u bent aangereden als voetganger hoeft het claimen van een schadevergoeding geen langdurig proces te zijn. Onze ervaren letselschadespecialisten zorgen ervoor dat u op een effectieve manier de maximale schadevergoeding kunt ontvangen. Daarnaast is onze juridische hulp ook nog eens gratis, wij verhalen onze kosten namelijk op de aansprakelijke partij. Wanneer u onverwachts toch geen schadevergoeding ontvangt, dragen wij zelf deze kosten.

Ernstig letsel na aanrijding voetganger

Als u als voetganger aangereden wordt, dan zijn de gevolgen meestal ernstig. Doordat voetgangers geen bescherming hebben, zijn zij erg kwetsbaar tegenover zwaardere voertuigen als motoren, auto’s, bussen, et cetera. Het letsel dat een voetganger oploopt is vanzelfsprekend vaak een stuk ernstiger dan slachtoffers van een ander type ongeval, zoals een auto ongeluk.

Letselschade voetganger bijna altijd vergoed

Vanwege de kwetsbaarheid hebben voetgangers (en fietsers) een beschermde status in het verkeer. Hierdoor hebben voetgangers bijna altijd recht op een schadevergoeding. Zelfs wanneer een voetganger aangereden is door eigen schuld, is de kans zeer aanwezig dat hij/zij 50% tot 100% van de schade krijgt vergoed. Alleen wanneer de bestuurder op geen enkele wijze de aanrijding had kunnen voorkomen, heeft u geen recht op een vergoeding.

Als de voetganger die wordt aangereden 14 jaar of jonger is, dan zal de letselschade altijd 100% vergoed worden. Dit is ongeacht of hij/zij schuld heeft aan het ongeval. Als uw kind het slachtoffer is geworden van een aanrijding, neem dan altijd contact met ons op. Wij zorgen ervoor dat u volledig schadeloos wordt gesteld.

Aansprakelijkheid bij aanrijding

Wie er precies aansprakelijk is bij een ongeval hangt van een aantal factoren af, en is in verschillende situaties anders te benaderen. Een gemotoriseerd verkeersdeelnemer draagt meer verantwoordelijkheid dan een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer, door het extra risico dat deze voertuigen met zich meebrengen. Zo brengen verschillende situaties, verschillende verantwoordelijkheden met zich mee.

Als voetganger aangereden op zebrapad

Een plek waar voetgangers het vaakst worden aangereden is op een zebrapad. Automobilisten zijn te vaak afgeleid of letten niet goed op en veroorzaken een aanrijding op het zebrapad met een voetganger. Bij een aanrijding op een zebrapad heeft de auto, motor of scooter altijd schuld en dient uw letselschade voor de volle 100% te worden vergoed.

Aanrijding voetganger met fietser

Bent u als voetganger aangereden door een fietser? Dan kunt u de fietser aansprakelijk stellen voor uw schade. Hierbij zal de verzekeraar de schade uitkeren, mits de fietser een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren heeft afgesloten. Wanneer dit niet het geval is, zal de fietser zelf opdraaien voor de kosten die u maakt ten gevolge van het fietsongeluk.

Aanrijding voetganger met brommer/scooter

Bij een aanrijding met een brommer of scooter en voetganger, zullen de gevolgen voor de voetganger vaak ernstig zijn. Daarbij rijden brommers en scooters vaak te hard en hebben zij doorgaans een rijstijl die als roekeloos bestempeld kan worden. Dit zorgt ervoor dat u bijna altijd recht heeft op een complete schadevergoeding van 100% bij een aanrijding met een scooter of brommer.

Voetganger aangereden door auto

Wanneer u als voetganger aangereden wordt door een auto, is de kans op ernstig (blijvend) letsel enorm. Het gewicht van de auto gecombineerd met de vaak hoge snelheid, zorgt ervoor dat het letsel van de voetganger ernstig of zelfs levensbedreigend is. De financiële gevolgen zijn dan doorgaans ook erg groot voor het slachtoffer. Om dit vergoed te krijgen, dient de bestuurder van de auto aansprakelijk te worden gesteld. Onze specialisten helpen u daarbij!

Uw letselschade berekenen

Het in kaart brengen van alle schadeposten en het exact berekenen van uw letselschade, is een taak voor de ervaren letselschadespecialist. De rekenkundigen van ons letselschadebureau zorgen ervoor dat geen enkele schadepost over het hoofd wordt gezien, zodat wij voor u de maximale schadevergoeding kunnen claimen.

Vertel ons wat er gebeurd is

Onze hulp is voor u altijd kosteloos. Daarbij kunt u uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen, u zit nergens aan vast. U vertelt ons wat er is gebeurd bij het ongeval en wij zullen u altijd een eerste advies geven. Zelfs wanneer wij niets voor u kunnen betekenen, proberen wij u op weg te helpen. Wacht niet langer en vertel ons wat er gebeurd is via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?

Een gemotoriseerd verkeersdeelnemer is altijd voor minimaal de helft van de schade aansprakelijk wanneer een ongeluk met een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer. Bent u dus als fietser of voetganger aangereden, is het wijs een letselschadeclaim aan te gaan. Als zwakkere verkeersdeelnemer, is een voetganger namelijk kwetsbaarder dan een gemotoriseerd verkeersdeelnemer. De aansprakelijkheid loopt zo gelijk met het extra risico dat deze voertuigen in het verkeer met zich meebrengen.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Als voetganger aangereden

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.