Verjaring letselschade voorkomen | LetselPro

Verjaring letselschade

Voor het claimen van een schadevergoeding gelden bepaalde verjaringstermijnen. Een vordering tot vergoeding van letselschade verjaart na verloop van een aantal jaren. De verjaring loopt door tot het moment dat het slachtoffer van het ongeval de procedure van het verhalen van zijn of haar opgelopen letselschade heeft gestart én er actief mee bezig blijft.

Opstarten van een letselschadeprocedure

Om te zorgen dat het recht om een schadevergoeding te claimen niet verjaart, dient de procedure zo snel mogelijk gestart te worden. Om het proces in gang te zetten moet het slachtoffer de persoon of organisatie schriftelijk aansprakelijk stellen. Hoeveel tijd er overheen gaat voordat de zaak verjaard is, hangt af van diverse factoren. Meestal geldt een termijn van drie of vijf jaar, maar in uitzonderingsgevallen een termijn van twintig of dertig jaar.

Verjaringstermijn bij verkeersongeval

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Verjaring letselschade bij bedrijfsongeval

Wanneer men betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, is doorgaans de werkgever aansprakelijk voor de opgelopen letselschade. De werkgever aansprakelijk stellen kan tot vijf jaar na het ongeval. Ook hier geldt dat de werkgever vóór de verjaringstermijn van vijf jaar schriftelijk aansprakelijk gesteld moet worden. Uiteraard kan bij gecompliceerde zaken de afhandeling langer duren dan vijf jaar.

Overige verjaringstermijnen

Voor overige veelvoorkomende gevallen van letselschade gelden de volgende verjaringstermijnen:

 • Letsel als gevolg van een gevaarlijk/defect product: drie jaar
 • Letsel als gevolg van een ongeval met trein, tram of bus: drie maanden
 • Voor overige letselschadegevallen geldt vrijwel altijd een verjaringstermijn van vijf jaar

Gratis hulp bij voorkomen van verjaring letselschade

Het is in alle gevallen belangrijk om de aansprakelijke partij na een ongeval zo snel mogelijk aansprakelijk te stellen om te voorkomen dat de vordering tot vergoeding van de letselschade verjaart. Bij verjaring kan namelijk niet meer met succes een schadevergoeding worden gevorderd en blijft het slachtoffer met de schade zitten. Neem dus zo snel mogelijk na een ongeval contact op met één van de juristen van LetselPro. Onze hulp is gratis en vanzelfsprekend is een eerste advies altijd vrijblijvend. Leg dus gerust uw zaak aan ons voor, u zit nergens aan vast.

U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest!

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro

 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Verjaring letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
 • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
 • Bevlogen team van ervaren specialisten
 • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
 • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5