Rugpijn na auto ongeluk

Rugpijn na auto ongeluk

Bent u betrokken geraakt bij een auto ongeluk en heeft u daarbij rugletsel opgelopen? Rugpijn na een auto ongeluk is een van de meest voorkomende klachten en kan voor veel (financiële) schade zorgen. Het is daarom belangrijk dat u zich professioneel laat bijstaan door een expert op het gebied van letselschade.

Rugpijn na aanrijding

Naast nekklachten is rugpijn een van de meest ingrijpende letsels die u kunt oplopen bij een aanrijding. Het kan uw leven namelijk ernstig negatief beïnvloeden, waardoor u niet alleen financiële schade oploopt, maar waardoor uw kwaliteit van leven ook nog eens slechter wordt.

Beide aspecten geven u recht op een vergoeding die u volledig schadeloos stelt. Dankzij onze jarenlange ervaring begeleiden wij u in iedere stap van dit proces en nemen wij u zoveel mogelijk zorgen uit handen. Hierdoor kunt u zich richten op uw herstel én bent u ervan verzekerd dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft.

Hoeveel schade door rugklachten na auto ongeluk

Vaak zijn mensen direct benieuwd naar de hoogte van de schadevergoeding die zij kunnen claimen. Het antwoord hierop is geen antwoord dat eenvoudig te formuleren is. Immers is het berekenen van een schadevergoeding werk voor een specialist. Het is bijvoorbeeld afhankelijk van uw eigen situatie en het type rugletsel dat u heeft opgelopen.

Ter illustratie: het kan zijn dat u nog wel uw werk kunt doen, maar niet meer uw hobby kunt uitoefenen. Dan ziet de hoogte van de schadevergoeding er anders uit dan wanneer u volledig arbeidsongeschikt raakt. Daarnaast zijn er nog vele andere schadeposten die berekend en onderbouwd moeten worden.

Schadevergoeding claimen

Naast de berekening van de hoogte van uw schadevergoeding, helpen wij u ook bij het daadwerkelijk claimen van uw schadevergoeding. Dit doen wij van A tot Z; dus vanaf het in eerste instantie aansprakelijk stellen tot het moment dat u de schadevergoeding ontvangt.

De hulp van een expert op het gebied van letselschade is ook tijdens de onderhandelingen geen overbodige luxe. De tegenpartij is vaak een gelouterde expert van de verzekering die erbij gebaat is om zo weinig mogelijk geld aan u uit te keren. Het is niet ongewoon dat zij gebruikmaken van de onwetendheid van het slachtoffer, waardoor het slachtoffer uiteindelijk akkoord gaat met een (veel) te lage schadevergoeding. Voorkom dit door het inschakelen van onze gratis hulp!

Gratis hulp bij vergoeding rugpijn na auto ongeluk

Gratis? Ja, onze hulp is voor u als slachtoffer volledig kosteloos. Volgens de wet heeft u namelijk recht op professionele juridische hulp. Onze hulp wordt vergoed door de aansprakelijke partij en wanneer dit niet lukt dragen wij zelf de kosten. Kortom, u loopt geen enkel financieel risico.

Leg uw zaak gerust aan ons voor. Dit is altijd gratis en vrijblijvend. Wij zullen uw zaak beoordelen en u van passend advies voorzien, ook wanneer wij u uiteindelijk niet van dienst kunnen zijn. Tijdens kantoortijden zijn wij te bereiken op het telefoonnummer 085 – 025 00 60. Buiten kantoortijden kunt u gebruikmaken van ons online contactformulier, wij komen er dan zo snel mogelijk bij u op terug.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent auto ongelukken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.