Letselschade tips | LetselPro

Letselschade tips

Door deze 10 belangrijke letselschade tips ter harte te nemen, bent u ervan verzekerd dat u de maximale letselschadevergoeding ontvangt. Wilt u graag kosteloze hulp bij het claimen van uw letselschade? Onze specialisten staan voor u klaar om u bij te staan tijdens het traject dat nodig is om uw gehele schade vergoed te krijgen.

10 belangrijke letselschade tips

Bent u betrokken geraakt bij een ongeval en vraagt u zich nu af wat u moet doen om hiervoor een vergoeding te claimen? Met de onderstaande letselschade tips vergroot u de kans op een volledige vergoeding van uw letselschade.

1. Fotografeer de plaats van het ongeval

Om uw verhaal kracht bij te zetten is het aan te raden om direct na of zo snel als mogelijk de plaats van het ongeval te fotograferen. Dit zorgt ervoor dat u kunt aantonen welke partij aansprakelijk is.

2. Verzamelen gegevens van getuigen

Om met nog meer zekerheid aan te kunnen tonen wie er aansprakelijk is, is het aan te raden gegevens van getuigen te noteren.

3. Laat zo snel mogelijk uw letsel vaststellen

Het aantonen van het causale verband (verband tussen het ongeval en uw letsel), is een belangrijke stap in het kunnen claimen van letselschade. Laat u zo snel mogelijk onderzoeken bij een huisarts, op de Spoedeisende Hulp (SEH) of door een specialist in het ziekenhuis.

4. Laat u zo spoedig mogelijk (kosteloos) bijstaan door een specialist

Het is raadzaam om uw zaak zo vroeg mogelijk in het traject aan een letselschadebureau voor te leggen. Bij LetselPro is juridische hulp voor u altijd kosteloos. Hoe eerder u zich laat bijstaan door een van onze schadespecialisten, hoe vlotter de afhandeling van het letselschadetraject zal verlopen.

5. Stel de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade

Ter voorkoming van het verjaren van uw letselschade, dient u de schuldige partij aansprakelijk te stellen voor de gevolgen van het ongeval. Uiteraard helpen onze letselschadejuristen u hierbij.

6. Houd de letselschadejurist van alles op de hoogte

De letselschadejurist op de hoogte houden is belangrijk voor een vlotte afhandeling van het traject. Hoe meer de jurist weet van de zaak, hoe beter hij/zij de zaak kan behandelen.

7. Houd alles overzichtelijk bij in een dossier

Het is raadzaam om een dossier op te bouwen, dit kunt u samen doen met een van onze juristen. Denk hierbij aan het noteren van alle gemaakte kosten en het bijhouden van alle conversaties omtrent het proces (met de tegenpartij, medici, etc.).

8. Laat de jurist een exacte berekening maken van uw letselschade

Het exact berekenen van letselschade is een taak voor specialisten. Binnen ons bureau hebben wij onze eigen rekenkundige. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij een exacte berekening te maken, zonder hierbij (verborgen) schadeposten over het hoofd te zien.

9. Eis voorschotten op uw letselschadevergoeding

Een verzekeraar is erbij gebaat wanneer u financieel gezien in de problemen komt. Zij kunnen u dan onder druk zetten om akkoord te gaan met een (veel) te laag letselschadebedrag. Om dit te voorkomen is het mogelijk om een voorschot te claimen op de uiteindelijke schadevergoeding.

10. Ga niet te snel akkoord met een voorstel

Ons advies is altijd om niet te snel akkoord te gaan met het voorstel van een verzekeraar. Zij willen immers zo min mogelijk geld uitkeren. Aan de hand van onze exacte berekening van uw schade, kunnen we gezamenlijk inschatten of een voorstel van de verzekeraar reëel is. Wij zullen u altijd adviseren of u wel of juist niet akkoord zou moeten gaan met het voorstel.

Belangrijk hierbij te vermelden is dat wij uitsluitend werken voor slachtoffers van letselschade, nooit voor verzekeraars. Tevens hebben wij geen afspraken met verzekeraars. U bent dus verzekerd van gedegen, onafhankelijk advies en hulp bij letselschade.

Meer letselschade tips of gratis hulp?

Wij voorzien u graag van nog meer tips bij letselschade. Leg uw zaak eens vrijblijvend aan ons voor en wij geven u direct een eerste (gratis) advies. Mocht u op het eerste gezicht een haalbare zaak hebben, dan komen wij graag bij u thuis langs om de zaak uitvoerig te bespreken. Uiteraard ben u ook van harte welkom bij ons op kantoor.

U kunt contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of gebruikmaken van ons online contactformulier. Wij zijn u graag van dienst!

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.