Nekklachten na aanrijding | Nekletsel | LetselPro

Nekklachten na aanrijding

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeluk steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Aantonen verband nekletsel na auto ongeluk

Bij nekletsel na een auto ongeluk is het belangrijk dat u zich direct laat behandelen door een arts en dat uw klachten zo snel mogelijk in een medisch dossier worden opgenomen. Bij het indienen van een schadeclaim is het namelijk nodig om aan te tonen dat er een causaal verband (oorzaak-gevolg) is tussen de klachten en het ongeluk. Tevens dient de tegenpartij aansprakelijk te worden gesteld. Naast medische hulp heeft het verzamelen van bewijsmateriaal daarom ook prioriteit bij nekklachten na een aanrijding of botsing.

Schadevergoeding claimen na nekletsel

Wanneer de aansprakelijkheid bij de tegenpartij ligt, dan kunt u een schadevergoeding claimen voor het nekletsel dat u heeft opgelopen. Het is aan te raden om hierbij juridische hulp in te schakelen. Een letselschadespecialist helpt u bij het het verzamelen van bewijsmateriaal, het aansprakelijk stellen van de tegenpartij en bij het vaststellen van de hoogte van de schadeclaim. Hierbij wordt er gekeken naar zowel de materiële schade als de immateriële schade die u heeft opgelopen. Het aantonen van de exacte schade is een lastige taak. Onze ervaren letselschadespecialisten kunnen u helpen om de schadevergoeding te claimen waar u recht op heeft.

Gratis juridische hulp bij nekletsel

Heeft u nekklachten na een aanrijding of ongeluk? Wanneer dit buiten uw schuld om is gebeurd, heeft u grote kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Onze letselschadespecialisten hebben veel ervaring en expertise op het gebied van het claimen van een schadevergoeding na nekletsel. Zij staan u bij tijdens het gehele proces, zodat u zich kunt richten op een snel herstel. De kosten voor onze hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij. Wanneer een schadeclaim toch niet mogelijk is, nemen wij de kosten voor onze rekening. Juridische hulp bij letselschade is voor u dus altijd gratis.

Contact letselschade juristen bij nekklachten na ongeluk

Benieuwd of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding? U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen. Neem direct contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Nekklachten na aanrijding

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.