Hersenletsel na ongeval | Letselschadebureau LetselPro

Hersenletsel na ongeval

Hersenletsel is helaas veel voorkomend bij een ongeval en komt zelfs gemiddeld ruim 80.000 keer per jaar voor. De meestvoorkomende oorzaken zijn een verkeersongeval (met name auto– en fietsongelukken) en een val door struikelen of uitglijden. Gevolgen van hersenletsel kunnen zeer ernstig zijn en uiteindelijk zelfs leiden tot beperkingen. Wanneer dit gebeurt heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding.

Hoe herken je hersenletsel

Bij hersenletsel zou het slachtoffer klachten kunnen ervaren als hoofdpijn, duizeligheid, geheugenproblemen, een overgevoeligheid voor geluid en licht, slaapstoornissen, verminderde smaak- en reukorganen en veranderingen in gedrag en gevoelens. Hierbij zullen de gevolgen bij ernstiger hersenletsel veel groter zijn dan bij minder zwaar hersenletsel.

Een hersenschudding komt vaak voor na een ongeval, zeker een lichte hersenschudding. Toch wordt een zware hersenschudding ook nog veel opgelopen bij een ongeval. Helaas is het hierbij mogelijk dat de klachten chronisch worden en de klachten levenslang zullen blijven aanhouden. Wanneer er sprake is van chronisch hersenletsel, dan zal dit zwaar meewegen in de hoogte van de te claimen letselschadevergoeding.

Wat moet je doen bij opgelopen hersenletsel na een ongeval

Bij hersenletsel na een ongeval verdwijnen de klachten in het overgrote deel vanzelf. Toch kunnen de tijdelijke klachten behoorlijk wat (financiële) gevolgen hebben voor het slachtoffer. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er minder of niet gewerkt kan worden, hobby’s niet kunnen worden beoefend en zaken op het sociale vlak.

Wanneer er sprake is van chronisch hersenletsel, dan zullen vanzelfsprekend ook de gevolgen voor het slachtoffer veel groter zijn. Hoewel hersenletsel op het eerste gezicht niet zichtbaar hoeft te zijn, hebben de klachten een grote impact op het leven van het slachtoffer. Bij chronisch hersenletsel zal de schadevergoeding veel hoger uitpakken dan bij tijdelijk hersenletsel.

Om er zeker van te zijn dat u de maximale schadevergoeding ontvangt voor uw hersenletsel, kunt u het best zo snel mogelijk een letselschadebureau als LetselPro inschakelen. Bij ons bent u ervan verzekerd dat u kosteloze juridische hulp ontvangt. De kosten voor onze hulp worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij en ook wanneer u geen recht blijkt te hebben, blijft onze hulp gratis.

Schadevergoeding claimen bij hersenletsel

Hersenletsel zorgt in veel gevallen voor zowel materiële als immateriële schade. Hierbij omvat materiële schade alle schade die valt uit te drukken in een geldbedrag. Denk aan verlies aan arbeidsvermogen, medische kosten, reiskosten, etcetera. Immateriële schade omvat alle schade die niet valt uit te drukken in een geldbedrag. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd en maakt deel uit van de totale letselschadevergoeding. Smartengeld ontvangt u onder andere voor de (chronische) pijn, gederfde levensvreugde en het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby.

Het daadwerkelijk in kaart brengen van alle schadeposten en het exact berekenen van uw letselschade is een complexe taak. Onze ervaren juristen bezitten de expertise om uw letselschade exact te berekenen, zonder dat er (verborgen) schadeposten over het hoofd worden gezien. Dit zorgt ervoor dat de maximale schadevergoeding kan worden geclaimd bij de aansprakelijke partij en diens verzekeraar.

Naast een exacte berekening van uw letselschade, zullen onze specialisten u bijstaan bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Daarnaast zullen zij u ook bijstaan in het gehele traject om de schade ook daadwerkelijk te verhalen. Onze specialisten werken uitsluitend voor slachtoffers van letselschade en zijn zodoende op de hoogte van al uw rechten als slachtoffer. Zodoende kunnen wij uw belangen uitstekend behartigen en zorgen wij ervoor dat het traject om uw schade te verhalen zo kort mogelijk is.

Vrijblijvend advies bij hersenletsel

Heeft u of een van uw naasten hersenletsel opgelopen bij een ongeval waar u geen schuld aan heeft gehad? Dan is de kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding zeer groot. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen, zodat wij deze kunnen beoordelen en u van advies voorzien. U kunt dit doen via ons online contactformulier, maar u kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat doet LetselPro?

LetselPro is een modern en eigentijds letselschadebureau dat landelijk werkzaam is.

LetselPro werkt uitsluitend voor slachtoffers van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval en dus niet voor verzekeraars. De juristen van LetselPro beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Zij zijn dus bij uitstek deskundig op dit gebied en hebben bovendien beschikking over een eigen team van medisch adviseurs.

Moet ik betalen voor juridische bijstand van LetselPro?

De redelijke kosten van juridische bijstand door LetselPro kunnen, op grond van de wet, volledig op de aansprakelijke partij worden verhaald. Dit, omdat deze kosten onderdeel uitmaken van de door u geleden letselschade. Deze kosten zullen dus volledig aan u moeten worden vergoed en zullen niet voor uw eigen rekening komen.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Hersenletsel na ongeval

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.