Hersenletsel na ongeval | Letselschadebureau LetselPro

Hersenletsel na ongeval

Bij een ongeval komt het geregeld voor dat het slachtoffer hersenletsel oploopt. Hersenletsel na een ongeval komt gemiddeld ruim 80.000 keer per jaar voor. De voornaamste oorzaken zijn een verkeersongeval (met name auto– en fietsongelukken) en een val door struikelen of uitglijden. De gevolgen van het hersenletsel na een ongeval kunnen zeer groot zijn, bijvoorbeeld in de vorm van een ernstige hersenkneuzing. Wanneer het hersenletsel leidt tot beperkingen, heeft het slachtoffer recht op een schadevergoeding.

Het herkennen van hersenletsel

Bij hersenletsel zou het slachtoffer klachten kunnen ervaren als hoofdpijn, duizeligheid, geheugenproblemen, een overgevoeligheid voor geluid en licht, slaapstoornissen, verminderde smaak- en reukorganen en veranderingen in gedrag en gevoelens. Hierbij zullen de gevolgen bij ernstiger hersenletsel veel groter zijn dan bij minder zwaar hersenletsel.

Veruit het vaakst komt na een ongeval een lichte hersenschudding voor, maar ook zware hersenschuddingen worden regelmatig opgelopen bij een ongeval. Hierbij is het mogelijk dat de klachten chronisch van aard zijn en het slachtoffer zijn/haar leven lang last zal blijven houden. Wanneer er sprake is van chronisch hersenletsel, dan zal dit zwaar meewegen in de hoogte van de te claimen letselschadevergoeding.

Hersenletsel opgelopen, wat nu?

Bij hersenletsel na een ongeluk verdwijnen de klachten in het overgrote deel vanzelf. Toch kunnen de tijdelijke klachten behoorlijk wat (financiële) gevolgen hebben voor het slachtoffer. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat er minder of niet gewerkt kan worden, hobby’s niet kunnen worden beoefend en zaken op het sociale vlak.

Wanneer er sprake is van chronisch hersenletsel, dan zullen vanzelfsprekend ook de gevolgen voor het slachtoffer veel groter zijn. Hoewel hersenletsel op het eerste gezicht niet zichtbaar hoeft te zijn, hebben de klachten een grote impact op het leven van het slachtoffer. Bij chronisch hersenletsel zal de schadevergoeding veel hoger uitpakken dan bij tijdelijk hersenletsel.

Om er zeker van te zijn dat u de maximale schadevergoeding ontvangt voor uw hersenletsel, kunt u het best zo snel mogelijk een letselschadebureau als LetselPro inschakelen. Bij ons bent u ervan verzekerd dat u kosteloze juridische hulp ontvangt. De kosten voor onze hulp worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij en ook wanneer u geen recht blijkt te hebben, blijft onze hulp gratis.

Schadevergoeding claimen bij hersenletsel

Hersenletsel zorgt in veel gevallen voor zowel materiële als immateriële schade. Hierbij omvat materiële schade alle schade die valt uit te drukken in een geldbedrag. Denk aan verlies aan arbeidsvermogen, medische kosten, reiskosten, etcetera. Immateriële schade omvat alle schade die niet valt uit te drukken in een geldbedrag. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd en maakt deel uit van de totale letselschadevergoeding. Smartengeld ontvangt u onder andere voor de (chronische) pijn, gederfde levensvreugde en het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby.

Het daadwerkelijk in kaart brengen van alle schadeposten en het exact berekenen van uw letselschade is een complexe taak. Onze ervaren juristen bezitten de expertise om uw letselschade exact te berekenen, zonder dat er (verborgen) schadeposten over het hoofd worden gezien. Dit zorgt ervoor dat de maximale schadevergoeding kan worden geclaimd bij de aansprakelijke partij en diens verzekeraar.

Naast een exacte berekening van uw letselschade, zullen onze specialisten u bijstaan bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij. Daarnaast zullen zij u ook bijstaan in het gehele traject om de schade ook daadwerkelijk te verhalen. Onze specialisten werken uitsluitend voor slachtoffers van letselschade en zijn zodoende op de hoogte van al uw rechten als slachtoffer. Zodoende kunnen wij uw belangen uitstekend behartigen en zorgen wij ervoor dat het traject om uw schade te verhalen zo kort mogelijk is.

Kosteloze hulp bij hersenletsel

Heeft u of een van uw naasten hersenletsel opgelopen bij een ongeval waar u geen schuld aan heeft gehad? Dan is de kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding zeer groot. U kunt uw zaak vrijblijvend aan ons voorleggen, zodat wij deze kunnen beoordelen en u van advies voorzien. U kunt dit doen via ons online contactformulier, maar u kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Wiland van Santen | Letselschadejurist

Wiland van Santen
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Doe de letselschadetest!

Recente zaken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 46 recensies.

“Wij helpen om de vergoeding te krijgen waar je recht op hebt” Wiland van Santen - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5