Schadevergoeding bedrijfsongeval claimen

Bedrijfsongeval schadevergoeding

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval, kan dit ernstige gevolgen hebben op uw kwaliteit van leven, bijvoorbeeld op sociaal en op financieel gebied. Hiervoor kan je een schadevergoeding claimen. Wilt u zelf een schadevergoeding na een bedrijfsongeval claimen? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor gratis advies!

Aansprakelijkheid van een bedrijfsongeval

De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.

Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, echter werkgevers zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd en heeft het geen impact op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.

Schadevergoeding na bedrijfsongeval

Het claimen van een schadevergoeding kan zonder de juiste deskundige hulp een langdurig traject worden. De verzekeraar van de aansprakelijke partij zal hierbij gebruikmaken van uw onwetendheid om een zo laag mogelijk bedrag uit te hoeven keren. Door u op juridisch gebied te laten bijstaan door een deskundige, bent u ervan verzekerd dat het proces zo kort mogelijk is en u de hoogst mogelijke schadevergoeding voor het bedrijfsongeval ontvangt.

Daarnaast zullen onze specialisten u zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Dit geeft u de gelegenheid om uzelf te focussen op het zo goed mogelijk herstellen van het opgelopen letsel.

De hoogte van de schadevergoeding

De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen verstrekkend zijn. Bijvoorbeeld wanneer u (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt. Het verlies van inkomen is een van de grootste schadeposten. Daarnaast zijn er nog vele andere schadeposten. Een substantieel deel hiervan zijn schadeposten waar u zo een-twee-drie niet aan denkt. De hoogte van de schadevergoeding na een bedrijfsongeval kan dus flink oplopen.

Onze eigen rekenkundige is een expert op het gebied van het berekenen van schadevergoedingen. Dankzij deze expertise zijn wij in staat om iedere schadepost in kaart te brengen én te onderbouwen. Vooral het kunnen onderbouwen en bewijzen van een schadepost is enorm belangrijk. Immers zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij er alles aan doen om onder zoveel mogelijk schadeposten uit te komen.

Kosteloze juridische hulp na een bedrijfsongeval

Wanneer u bij het indienen van uw letselschade claim u laat bijstaan door LetselPro, is dit volledig kosteloos Wij verhalen onze kosten namelijk op de aansprakelijke partij. Daarnaast zullen wij zelf de kosten dragen, wanneer er onverwachts blijkt dat u geen recht op een schadevergoeding heeft. Wanneer u zich laat bijstaan door de letselschade juristen van LetselPro, loopt u dus geen enkel financieel risico.

Wilt u direct advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Kan ik mijn werkgever aanspreken voor een bedrijfsongeval?

De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.

Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, echter werkgevers zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd en heeft het geen impact op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.

Wanneer is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval?

Voor bijna elk bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Slechts in een enkel geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals in de wet staat, dient de werkgever ervoor te zorgen dat de werkomgeving veilig is ingericht. Het komt erop neer dat iedere mogelijke veiligheidsmaatregel genomen moet worden. Hieronder wordt verstaan dat:

 • er een veilige werkplek gecreëerd is;
 • u afdoende veiligheidsinstructies heeft gehad én deze regelmatig worden herhaald en gecontroleerd;
 • uw werkgever er redelijkerwijs rekening mee moet houden dat de veiligheidsinstructies niet altijd worden nageleefd;
 • er voldoende middelen ter beschikking worden gesteld voor uw veiligheid (denk aan veiligheidshelm, -schoenen en beschermende kleding);
 • de werkgever dient er rekening mee te houden dat de werknemer fouten kan maken.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een bedrijfsongeval?

Wanneer men betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, is doorgaans de werkgever aansprakelijk voor de opgelopen letselschade. De werkgever aansprakelijk stellen kan tot vijf jaar na het ongeval. Ook hier geldt dat de werkgever vóór de verjaringstermijn van vijf jaar schriftelijk aansprakelijk gesteld moet worden. Uiteraard kan bij gecompliceerde zaken de afhandeling langer duren dan vijf jaar. De verjaring dient dan tijdig schriftelijk gestuit te worden.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

 • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
 • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
 • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent bedrijfsongevallen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.