Schadevergoeding bedrijfsongeval claimen

Bedrijfsongeval schadevergoeding

Als slachtoffer van een bedrijfsongeval, kan dit ernstige gevolgen hebben op uw kwaliteit van leven, bijvoorbeeld op sociaal en op financieel gebied. Hiervoor kunt u een schadevergoeding claimen. Bent u zelf slachtoffer geworden van een dergelijk ongeval en wilt u weten of u recht heeft op een vergoeding? Neem dan nu vrijblijvend contact met ons op voor vrijblijvend en kosteloos advies!

Gratis en vrijblijvend juridisch advies en hulp

Schadevergoeding na bedrijfsongeval

Het claimen van een schadevergoeding kan zonder de juiste deskundige hulp een langdurig traject worden. De verzekeraar van de aansprakelijke partij zal hierbij gebruikmaken van uw onwetendheid om een zo laag mogelijk bedrag uit te hoeven keren. Door u op juridisch gebied te laten bijstaan door een deskundige, bent u ervan verzekerd dat het proces zo kort mogelijk is en u de hoogst mogelijke schadevergoeding voor het arbeidsongeval ontvangt.

Daarnaast zullen onze specialisten u zoveel mogelijk werk uit handen nemen. Dit geeft u de gelegenheid om uzelf te focussen op het zo goed mogelijk herstellen van het opgelopen letsel.

Deskundig advies om een zo hoog mogelijke schadevergoeding te krijgen.

Onze letselschadespecialisten nemen zoveel mogelijk werk uit handen.

Onze rekenkundige berekent nauwkeurig de hoogte van uw letselschadevergoeding.

Indien gewenst, komen we bij u langs om uw zaak te bespreken.

Letselschadespecialist Bas Aarts | LetselPro

Bas Aarts

- Letselschadejurist

Grote pleister | Letselpro
Kleine pleister | Letselpro

Aansprakelijkheid en het ontvangen van een vergoeding

Wanneer u betrokken bent geraakt bij een bedrijfsongeval, is het essentieel om de aansprakelijkheid vast te stellen. Met andere woorden, wie is verantwoordelijk voor het veroorzaken van het ongeval? Wanneer dit is vastgesteld, zal de hoogte van de letselschadevergoeding moeten worden berekend. Hierbij is het van belang dat alle schadeposten worden meegenomen in de berekening.

Gratis letselschade test van LetselPro - icoon Aansprakelijkheid
Icoon voor kosten | LetselPro Schadevergoeding

Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval

De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.

Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, maar werkgevers zijn verzekerd als een bedrijfsongeval plaatsvindt waardoor het geen impact heeeft op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.

De hoogte van de schadevergoeding

De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen verstrekkend zijn. Een voorbeeld is wanneer u (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt, aangezien het verlies van inkomen een van de grootste schadeposten is. Daarnaast zijn er nog vele andere schadeposten. Een substantieel deel hiervan zijn schadeposten waar u zo een-twee-drie niet aan denkt wat betekent dat de hoogte van de schadevergoeding na een bedrijfsongeval dus flink kan oplopen.

Onze eigen rekenkundige is een expert op het gebied van het berekenen van schadevergoedingen. Dankzij deze expertise zijn wij in staat om iedere schadepost in kaart te brengen én te onderbouwen. Vooral het kunnen onderbouwen en bewijzen van een schadepost is enorm belangrijk. Immers zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij er alles aan doen om onder zoveel mogelijk schadeposten uit te komen.

Kosteloze juridische hulp

Wanneer u bij het indienen van uw letselschade claim u laat bijstaan door LetselPro, is dit volledig kosteloos Wij verhalen onze kosten namelijk op de aansprakelijke partij. Daarnaast zullen wij zelf de kosten dragen, wanneer er onverwachts blijkt dat u geen recht op een schadevergoeding heeft. Wanneer u zich laat bijstaan door de letselschade juristen van LetselPro, loopt u dus geen enkel financieel risico.

Wilt u direct advies ontvangen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 - 025 00 60 of vul ons online contactformulier in. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.

Doe de letselschade test!
Gratis hulp bij letselschade van LetselPro | Kusje erop?
Veelgestelde vragen

Kan ik mijn werkgever aanspreken voor een bedrijfsongeval?

De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.

Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, echter werkgevers zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd en heeft het geen impact op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.

Wanneer is mijn werkgever aansprakelijk voor een bedrijfsongeval?

Voor bijna elk bedrijfsongeval is de werkgever aansprakelijk. Slechts in een enkel geval kan de werkgever niet aansprakelijk worden gesteld. Zoals in de wet staat, dient de werkgever ervoor te zorgen dat de werkomgeving veilig is ingericht. Het komt erop neer dat iedere mogelijke veiligheidsmaatregel genomen moet worden. Hieronder wordt verstaan dat:

  • er een veilige werkplek gecreëerd is;
  • u afdoende veiligheidsinstructies heeft gehad én deze regelmatig worden herhaald en gecontroleerd;
  • uw werkgever er redelijkerwijs rekening mee moet houden dat de veiligheidsinstructies niet altijd worden nageleefd;
  • er voldoende middelen ter beschikking worden gesteld voor uw veiligheid (denk aan veiligheidshelm, -schoenen en beschermende kleding);
  • de werkgever dient er rekening mee te houden dat de werknemer fouten kan maken.

Welke rechten en plichten heb ik bij een bedrijfsongeval?

Wanneer u in een bedrijfsongeval terecht komt heeft u bepaalde rechten en plichten. Zo dient u direct bewijs te verzamelen dat het ongeluk tijdens werktijd heeft plaatsgevonden, niet door eigen schuld is veroorzaakt en het letsel direct verbonden is met het ongeluk.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een bedrijfsongeval?

Wanneer men betrokken raakt bij een bedrijfsongeval, is doorgaans de werkgever aansprakelijk voor de opgelopen letselschade. De werkgever aansprakelijk stellen kan tot vijf jaar na het ongeval. Ook hier geldt dat de werkgever vóór de verjaringstermijn van vijf jaar schriftelijk aansprakelijk gesteld moet worden. Uiteraard kan bij gecompliceerde zaken de afhandeling langer duren dan vijf jaar. De verjaring dient dan tijdig schriftelijk gestuit te worden.

Recente zaken omtrent letselschade LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9,73 uit 10 op basis van 82 recensies
Bedrijfsongeval heftruck | LetselPro Bedrijfsongeval constructiemonteur
Jurgen beoordeelde LetselPro met een 10/10
Uiteindelijke letselschadevergoeding €100.000,-
Lees meer
Arbeidsongeval betonstorter | LetselPro Arbeidsongeval betonstorter
Hans beoordeelde LetselPro met een 10/10
Uiteindelijke letselschadevergoeding €145.000
Lees meer
“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

Whatsapp for Business
Neem contact op

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.