Aansprakelijkheid bij een bedrijfsongeval
De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.
Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, maar werkgevers zijn verzekerd als een bedrijfsongeval plaatsvindt waardoor het geen impact heeeft op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.
De hoogte van de schadevergoeding
De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen verstrekkend zijn. Een voorbeeld is wanneer u (tijdelijk) arbeidsongeschikt raakt, aangezien het verlies van inkomen een van de grootste schadeposten is. Daarnaast zijn er nog vele andere schadeposten. Een substantieel deel hiervan zijn schadeposten waar u zo een-twee-drie niet aan denkt wat betekent dat de hoogte van de schadevergoeding na een bedrijfsongeval dus flink kan oplopen.
Onze eigen rekenkundige is een expert op het gebied van het berekenen van schadevergoedingen. Dankzij deze expertise zijn wij in staat om iedere schadepost in kaart te brengen én te onderbouwen. Vooral het kunnen onderbouwen en bewijzen van een schadepost is enorm belangrijk. Immers zal de verzekeraar van de aansprakelijke partij er alles aan doen om onder zoveel mogelijk schadeposten uit te komen.