Aanrijding tram met letselschade | Tramongeluk

Aanrijding tram

Wanneer u als automobilist, fietser of voetganger in botsing bent gekomen met een tram kunt u ernstig letsel hebben opgelopen. Ook als passagier van de tram kunt u letsel oplopen door een aanrijding. Als slachtoffer van een aanrijding met een tram kunt u recht hebben op een letselschadevergoeding. Of u hierop recht heeft hangt af van de situatie. Er gelden namelijk speciale voorrangsregels ten aanzien van trams in het verkeer.

Voorrangsregels trams

Trams hebben bij gelijkwaardige kruispunten voorrang op alle verkeer, dus ook al komt u van rechts, dan nog moet u aan de tram voorrang verlenen. Indien u zelf op een voorrangsweg rijdt, dan heeft u voorrang op trams die de voorrangskruising naderen. Verder mag u als bestuurder van een auto een tram rechts inhalen. De regel ‘rechtdoorgaand verkeer op dezelfde weg gaat voor’ geldt niet voor trams. Dus wanneer u rechtdoor rijdt en een tegemoetkomende tram slaat naar links af, dan moet u de tram voorrang verlenen.

Aansprakelijkheid na aanrijding tram als bestuurder

Indien u als bestuurder van een motorvoertuig een aanrijding heeft gehad met een tram zal eerst de schuldvraag moeten worden beantwoord. Met andere woorden, wie heeft zich niet aan de geldende verkeersregels gehouden.

Indien de aanrijding is veroorzaakt door schuld van de bestuurder van de tram kunt u de vervoersmaatschappij aansprakelijk stellen voor uw letselschade. De bestuurder van de tram zal veelal aan het werk zijn zodat zijn werkgever, de vervoersmaatschappij, voor de aanrijding aansprakelijk is. De aansprakelijkheidsverzekeraar van de vervoersmaatschappij zal de verdere schadeafwikkeling dan op zich nemen.

Aansprakelijkheid na aanrijding met een tram als voetganger of fietser

Indien u als voetganger of fietser betrokken bent bij een aanrijding met een tram moet de trammaatschappij bijna altijd – ongeacht de schuldvraag – ten minste 50% van uw letselschade vergoeden.

Naarmate de aanrijding in belangrijke mate is veroorzaakt door de schuld van de trambestuurder, kunt u uw letselschade meestal volledig (100%) verhalen op de vervoersmaatschappij. De vervoersmaatschappij is tegen aansprakelijkheid verzekerd, zodat deze verzekeraar de verdere schadeafwikkeling op zich neemt.

Aansprakelijkheid bij aanrijding als passagier

Wanneer de tram waarin u zit bij een aanrijding betrokken raakt en u daarbij letsel oploopt, dan is de vervoersmaatschappij aansprakelijk. Zij hebben immers de plicht om u op een veilige wijze te transporteren. Wel is het van belang dat dit zo spoedig mogelijk gebeurt, voordat de zaak verjaard is.

Wat te doen na een aanrijding met een tram

Noteert u na een aanrijding het nummer van de tram en de plaats en het tijdstip van het ongeval. Vul een schadeformulier in – bij voorkeur samen met de bestuurder van de tram – en maak foto’s van de situatie. Noteert u ook de gegevens van getuigen. Laat u zich ook altijd onderzoeken door een arts en meldt de schade zo spoedig mogelijk bij de vervoersmaatschappij.

Kosteloze hulp na een aanrijding

Wanneer u slachtoffer bent van een aanrijding met een tram kunt u behalve met (fors) letsel ook met veel kosten komen te zitten. U kunt dan de vervoersmaatschappij daarvoor aansprakelijk stellen. Vervolgens zult u veelal te maken krijgen met de verzekeraar van de vervoersmaatschappij Onze letselschadespecialisten kunnen u kosteloos adviseren en bijstaan bij het aansprakelijk stellen van de vervoersmaatschappij en de verdere juridische afhandeling van uw letselschade met de verzekeraar.

Neem contact met ons op en leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor. Daarbij is onze hulp voor u volledig kosteloos. Maak gebruik van ons online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Aanrijding tram

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5