Letselschade verkeersongeval | Auto ongeval

Letselschade verkeersongeval

Naast blikschade komt letselschade bij een verkeersongeval vaak voor. Een van de meest voorkomende letsels is bijvoorbeeld een whiplash. Bij een whiplash kunt u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Wanneer u letsel, zoals bijvoorbeeld een whiplash, hebt opgelopen door derden, is er een grote kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Hiervoor is het echter wel belangrijk om de juiste letselschade bij het verkeersongeval vast te stellen.

Aansprakelijkheid letselschade bij verkeersongeval

Het is belangrijk direct na een ongeval duidelijk te hebben wie de aansprakelijke partij is. In veel gevallen is het bij een verkeersongeval direct duidelijk wie er schuldig is aan het veroorzaken ervan. Echter kan het voorkomen dat er zich een onduidelijk situatie heeft voorgedaan of dat de tegenpartij het niet eens is met de schuldvraag. Een aansprakelijkheidstest kan dan uitkomst bieden.

Bij letselschade van een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, bijvoorbeeld voetgangers en fietsers, is de betrokken automobilist voor tenminste de helft van de schade verantwoordelijk. Dit, omdat voetgangers en fietsers worden gezien als ‘zwakkere verkeersdeelnemers’ en dus kwetsbaar zijn. Zij genieten de extra rechtsbescherming omdat motorvoertuigen door hun gewicht en snelheid zorgen voor extra risico in het verkeer.

Een automobilist is vrijwel altijd aansprakelijk wanneer er een voetganger of fietser tot 14 jaar bij het verkeersongeval betrokken is. Echter is het wel mogelijk dat door duidelijke overmacht de automobilist niet aansprakelijk wordt gesteld bij een verkeersongeval met een voetganger of fietser.

Letselschade claimen bij een fietsongeval

Letsel opgelopen bij een fietsongeval? Ook wanneer u deels schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeval, heeft u zeer waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw schade. Onze hulp is voor u volledig gratis, van een eerste advies tot de uiteindelijke schadevergoeding. Ook wanneer dit uiteindelijk niet lukt staan wij van LetselPro garant voor de gemaakte kosten. Zo bent u er altijd van verzekerd dat onze hulp voor u kosteloos is.

Aantonen van verband letselschade en verkeersongeval

Wanneer letselschade optreedt is dit meestal direct duidelijk, maar soms ontstaan klachten pas na een langere tijd. In de regel worden deze klachten al snel na het verkeersongeval schriftelijk vastgelegd door het personeel van de ziekenwagen, artsen in het ziekenhuis (Spoedeisende Hulp) of door uw eigen huisarts. Het verband letselschade verkeersongeval staat in dat geval voldoende vast.

Wanneer uw letselschade zich pas na enige tijd profileert kan het aantonen van het causale verband (oorzaak-gevolg) lastig zijn. LetselPro ondersteunt u in dat geval bij het verzamelen van de benodigde documenten, zodat uw letselschade kan worden verhaald op de aansprakelijke partij. LetselPro probeert daarbij altijd het hoogst mogelijke bedrag te verkrijgen voor het oplopen van letselschade door een auto ongeluk.

Hulp bij letselschade na een verkeersongeval

Bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding na een verkeersongeval, is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een letselschadespecialist. Door de expertise van letselschadespecialisten in te schakelen, zorgt u ervoor dat uw letselschadevergoeding niet te laag uitvalt. Bij LetselPro werken we met ervaren letselschadespecialisten met jarenlange ervaring op het gebied van letselschade.

Een advocaat of jurist als letselschadespecialist

Bij LetselPro werken uitsluitend juristen. Een jurist op het gebied van letselschade is uitstekend geschikt voor het regelen van een letselschadeclaim. Een jurist beschikt over meer ervaring in het afhandelen van letselschadezaken en is daarmee beter geschikt dan een advocaat. Slechts in 5% van de gevallen moet een advocaat worden ingeschakeld, voor de gang naar de rechter. Mocht deze er onverhoopt toch van komen, zullen wij niet schromen een advocaat in te schakelen.

Vergoeding voor letselschade verkeersongeval

De vergoeding voor de letselschade als gevolg van een verkeersongeval hangt van een aantal factoren af. Onze rekenkundige zal alle kostenposten, zo ook de verborgen kosten, voor u op een rijtje zetten zodat duidelijk kan worden gemaakt hoe hoog de schadevergoeding zal worden. Dit bedrag zal in iedere situatie verschillen, aangezien de hoeveelheid verantwoordelijkheid ook van de situatie afhangt, waarbij het soort en de ernst van het letsel vaak leidend is.

Verkrijgen van een letselschadevergoeding

Als u benieuwd bent of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding, kunt u onze Letselschade Test doen voor een snelle indicatie. Daarnaast is het ook mogelijk direct contact op te nemen met LetselPro voor gratis juridisch advies. Wij helpen u graag bij het claimen van uw letselschade.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?

Een gemotoriseerd verkeersdeelnemer is altijd voor minimaal de helft van de schade aansprakelijk wanneer een ongeluk met een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer. Bent u dus als fietser of voetganger aangereden, is het wijs een letselschadeclaim aan te gaan. Als zwakkere verkeersdeelnemer, is een voetganger namelijk kwetsbaarder dan een gemotoriseerd verkeersdeelnemer. De aansprakelijkheid loopt zo gelijk met het extra risico dat deze voertuigen in het verkeer met zich meebrengen.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent verkeersongevallen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.