Letselschade verkeersongeval | Auto ongeval

Letselschade verkeersongeval

Bij een verkeersongeval is het vaak zo dat er naast blikschade ook letselschade optreedt. Een van de meest voorkomende letsels is bijvoorbeeld een whiplash.Bij een whiplash kunt u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Wanneer u letsel, zoals bijvoorbeeld een whiplash, hebt opgelopen door derden, is er een grote kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. Hiervoor is het echter wel belangrijk om de juiste letselschade bij het verkeersongeval vast te stellen.

Aansprakelijkheid verkeersongeval

Het is belangrijk direct na een ongeval duidelijk te hebben wie de aansprakelijke partij is. In veel gevallen is het bij een verkeersongeval direct duidelijk wie er schuldig is aan het veroorzaken ervan. Echter kan het voorkomen dat er zich een onduidelijk situatie heeft voorgedaan of dat de tegenpartij het niet eens is met de schuldvraag. Een aansprakelijkheidstest kan dan uitkomst bieden.

Bij letselschade van een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, bijvoorbeeld voetgangers en fietsers, is de betrokken automobilist voor tenminste de helft van de schade verantwoordelijk. Dit, omdat voetgangers en fietsers worden gezien als ‘zwakkere verkeersdeelnemers’ en dus kwetsbaar zijn. Zij genieten de extra rechtsbescherming omdat motorvoertuigen door hun gewicht en snelheid zorgen voor extra risico in het verkeer.

Een automobilist is vrijwel altijd aansprakelijk wanneer er een voetganger of fietser tot 14 jaar bij het verkeersongeval betrokken is. Echter is het wel mogelijk dat door duidelijke overmacht dat de automobilist niet aansprakelijk wordt gesteld bij een verkeersongeval met een voetganger of fietser.

Letselschade claimen bij een fietsongeval

Letsel opgelopen bij een fietsongeval? Ook wanneer u deels schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeval, heeft u zeer waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw schade. Onze hulp is voor u volledig gratis, van een eerste advies tot de uiteindelijke schadevergoeding. Ook wanneer dit uiteindelijk niet lukt..

Verband aantonen bij letselschade verkeersongeval

Wanneer letselschade optreedt is dit meestal direct duidelijk, maar soms ontstaan klachten pas na kortere of langere tijd. In de regel worden deze klachten al snel na het verkeersongeval schriftelijk vastgelegd door het personeel van de ziekenwagen, artsen in het ziekenhuis (Spoedeisende Hulp) of door uw eigen huisarts. Het verband letselschade verkeersongeval staat in dat geval voldoende vast.

Wanneer uw letselschade zich pas na enige tijd profileert. Kan het aantonen van het causale verband (oorzaak-gevolg) lastig zijn. LetselPro ondersteunt u in zo’n geval bij het verzamelen van de benodigde documenten, zodat uw letselschade kan worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Verkrijgen van een letselschadevergoeding

Bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding na een verkeersongeval is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een letselschadespecialist. Door de expertise van een letselschadespecialist in te schakelen zorgt u ervoor dat uw letselschadevergoeding niet te laag uitvalt.

Als u benieuwd bent of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding, kunt u onze Letselschade Test doen voor een snelle indicatie. Daarnaast is het ook mogelijk direct contact op te nemen met LetselPro voor gratis juridisch advies. Wij helpen u graag bij het claimen van uw letselschade.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Doe de letselschadetest!

Recente zaken omtrent verkeersongevallen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Wij houden u altijd op de hoogte over de ontwikkelingen in uw letselschade claim” Ilse van Hek - Secretaresse Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5