Letselschade verkeersongeval | Auto ongeval

Letselschade verkeersongeval

Bij een verkeersongeval treedt naast de cascoschade soms ook letselschade op. Een van de meest voorkomende letsels bij een verkeersongeval is een whiplash. Bij een whiplash kunt u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raken. Als u een whiplash of ander letsel heeft opgelopen door derden, is de kans groot dat u hiervoor recht heeft op een compensatie in de vorm van een letselschadevergoeding. Echter is het wel belangrijk om hierbij het verband letselschade verkeersongeval vast te stellen.

Wie is aansprakelijk voor het verkeersongeval?

Het is belangrijk direct na een ongeval duidelijk te hebben wie de aansprakelijke partij is. In veel gevallen is het bij een verkeersongeval direct duidelijk wie er schuldig is aan het veroorzaken ervan. Echter kan het voorkomen dat er zich een onduidelijk situatie heeft voorgedaan of dat de tegenpartij het niet eens is met de schuldvraag. Een aansprakelijkheidstest kan dan uitkomst bieden.

Bij letselschade van een ongemotoriseerde verkeersdeelnemer, bijvoorbeeld voetgangers en fietsers, is de betrokken automobilist voor tenminste de helft van de schade verantwoordelijk. Dit, omdat voetgangers en fietsers worden gezien als ‘zwakkere verkeersdeelnemers’ en dus kwetsbaar zijn. Zij genieten de extra rechtsbescherming omdat motorvoertuigen door hun gewicht en snelheid zorgen voor extra risico in het verkeer.

Bij voetgangers en fietsers tot 14 jaar is de automobilist vrijwel altijd aansprakelijk voor alle letselschade die ontstaat bij een verkeersongeval. Echter is het ook mogelijk dat de automobilist niet aansprakelijk wordt gesteld voor het verkeersongeval met een voetganger of fietser. Hiervoor dient de automobilist wel aan te tonen dat er sprake is van overmacht.

Letselschade claimen bij een fietsongeval

Letsel opgelopen bij een fietsongeval? Ook wanneer u deels schuldig bent aan het veroorzaken van het ongeval, heeft u zeer waarschijnlijk recht op een schadevergoeding. Wij helpen u graag bij het verhalen van uw schade. Onze hulp is voor u volledig gratis, van een eerste advies tot de uiteindelijke schadevergoeding. Ook wanneer dit uiteindelijk niet lukt..

Aantonen verband letselschade verkeersongeval

Wanneer letselschade optreedt is dit meestal direct duidelijk, maar soms ontstaan klachten pas na kortere of langere tijd. In de regel worden deze klachten al snel na het verkeersongeval schriftelijk vastgelegd door het personeel van de ziekenwagen, artsen in het ziekenhuis (Spoedeisende Hulp) of door uw eigen huisarts. Het verband letselschade verkeersongeval staat in dat geval voldoende vast.

Wanneer uw letselschade zich pas na enige tijd profileert. Kan het aantonen van het causale verband (oorzaak-gevolg) lastig zijn. LetselPro ondersteunt u in zo’n geval bij het verzamelen van de benodigde documenten, zodat uw letselschade kan worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Verkrijgen van een letselschadevergoeding

Bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding na een verkeersongeval is het belangrijk dat u zich laat bijstaan door een letselschadespecialist. Door de expertise van een letselschadespecialist in te schakelen zorgt u ervoor dat uw letselschadevergoeding niet te laag uitvalt.

Als u benieuwd bent of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding, kunt u onze Letselschade Test doen voor een snelle indicatie. Daarnaast is het ook mogelijk direct contact op te nemen met LetselPro voor gratis juridisch advies.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Doe de letselschadetest!

Recente zaken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 46 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5