Aansprakelijkheid erkend na ongeval | LetselPro

Aansprakelijkheid erkend

Als na een verkeersongeval, bedrijfsongeval of medische misser door de aansprakelijk gestelde partij de aansprakelijkheid erkend wordt, dan hoeft dat nog lang niet altijd te betekenen dat de opgelopen letselschade ook daadwerkelijk aan het slachtoffer vergoed zal worden.

Aanvaarding van de aansprakelijkheid houdt namelijk alleen maar in dat erkend wordt dat er verkeerd of onrechtmatig gehandeld werd. Echter is dit pas de eerste stap op weg naar volledige vergoeding van de letselschade.

Aantonen verband tussen letselschade en ongeval

Om de schade met succes vergoed te krijgen, moet ook nog vast komen staan dat de letselschade het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen en de door het slachtoffer geleden letselschade. De aansprakelijke partij kan allerlei verweren voeren om het bestaan van dat causaal verband te ontkennen. Zo kan er bijvoorbeeld gesteld worden dat de letselschade ook zou zijn opgetreden als het ongeval niet had plaatsgevonden.

Dit zie je vaak in medische zaken: de arts of het ziekenhuis beweert dat de patiënt óók voor (geheel) de risicovolle operatie zou hebben gekozen als deze van tevoren wél op de risico’s zou zijn gewezen; als dat inderdaad zo zou zijn, komt de letselschade niet voor vergoeding in aanmerking.

Ook komt het vaak voor dat de aansprakelijke partij stelt dat het letsel en de klachten niet (of niet uitsluitend) veroorzaakt worden door het ongeval, omdat er ook al vóór het ongeval sprake was van een of meer lichamelijke of psychische gebreken (pre-existente klachten). Het ongeval heeft, zo luidt de redenering dan, het letsel en de klachten alleen maar vervroegd omdat deze ook zonder het ongeval korte of langere tijd later zouden zijn ontstaan.

Van aansprakelijkheid erkend naar daadwerkelijke schadevergoeding

Een van de andere obstakels voor vergoeding van de letselschade vormt een beroep op eigen schuld: de aansprakelijke partij stelt dat het slachtoffer zelf schuld heeft aan het ongeval en de daaruit voortvloeiende schade. De aansprakelijke partij zal dit moeten bewijzen.

Juich dus niet te vroeg na erkenning van de aansprakelijkheid, want de weg naar vergoeding van de letselschade zit vol met valkuilen. LetselPro helpt u graag om deze kuilen te ontwijken en zal voor u een zo hoog mogelijke letselschadevergoeding realiseren.

Gratis hulp bij claimen letselschade

Professionele hulp bij het claimen van letselschade is voor u als slachtoffer kosteloos. Leg vrijblijvend uw zaak aan ons voor en wij zullen u voorzien van direct advies. Mochten wij uw belangen komen te behartigen, dan blijft onze hulp voor u kosteloos. U loopt dus geen enkel financieel risico! Neem vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60. Doe de letselschadetest!

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Aansprakelijkheid erkend

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 78 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

Whatsapp for Business

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.