Letselschadevergoeding claimen

Letselschade medische fout

LetselPro neemt geen medische letselschade zaken meer in behandeling. De onderstaande informatie dient uitsluitend ter informatie.

Tijdens medische behandelingen gaat helaas vaker iets fout dan men zou denken. Gelukkig vallen de gevolgen van een medische fout, ook wel medische misser, meestal mee. Echter gebeurt het meer dan eens dat er letsel aan een medische fout wordt overgehouden, soms blijvend van aard. In totaal lopen gemiddeld 40.000 mensen per jaar letselschade op bij een medische misser, waarvan 2.000 mensen zelfs komen te overlijden. Wanneer er letselschade is opgelopen, is het belangrijk om de aansprakelijke partij verantwoordelijk te houden en een schadevergoeding hiervoor te claimen.

Ziekenhuis aansprakelijk stellen

Bij medische fouten kunt u het ziekenhuis aansprakelijk stellen. De medische aansprakelijkheid ligt namelijk bij het ziekenhuis en niet meer bij de arts, specialist of verpleger. Om deze reden hoeft het slachtoffer van de medische fout niet meer uit te zoeken wie, binnen het ziekenhuis, de misser precies heeft begaan.

Echter is niet elke medische fout direct aan te rekenen. Een schadevergoeding kan pas worden geclaimd wanneer aangetoond kan worden dat de behandelend arts, specialist of verpleger nalatig heeft gehandeld. Indien het personeel van het ziekenhuis daadwerkelijk nalatig heeft gehandeld kunt u hiervoor de bewijzen verzamelen.

Bewijzen van medische fouten

Medische fouten worden door artsen en ziekenhuizen al snel afgedaan als complicatie. Er zal dus bewezen moeten worden dat het letsel dat u heeft opgelopen het gevolg is van verkeerd handelen. Echter is het verschil tussen complicatie en fout vaag. Bij onduidelijkheid zal een onafhankelijk medisch deskundige uitkomst bieden bij het bepalen of uw letsel het gevolg is van een verwijtbare medische fout.

De meest lastige stap bij het verkrijgen van een schadevergoeding bij medische fouten is het vergaren van bewijs. Het bewijs dient immers vanuit het ziekenhuis te komen. Het belangrijkste bewijsstuk is uw medische dossier. Uw medisch dossier kunt u opvragen bij het ziekenhuis of arts. Zij zijn wettelijk verplicht u een kopie te verstrekken tegen betaling van de kopieerkosten.

Soorten medische missers

Een medische misser kan worden onderverdeeld in vier verschillende types. Wij geven u per type een voorbeeld van een medische fout waarvoor u een schadevergoeding zou kunnen claimen.

  • Diagnose: u kunt lichamelijk en psychisch letsel oplopen wanneer de arts een foutieve diagnose bij u stelt. Zelfs wanneer u nog niet bent behandeld of nog geen medicatie ervoor gebruikt, kunt u hier een schadevergoeding voor claimen.
  • Ingreep: wanneer de chirurg of arts een fout maakt tijdens een ingreep, kunt u de gevolgen hiervan vergoed krijgen.
  • Voorlichting: Voordat een ingreep plaatsvindt, dient de arts u op de hoogte te stellen van alle mogelijke complicaties en alternatieven. Wanneer dit niet volledig is gebeurd en u de ingreep mét deze informatie niet had laten plaatsvinden, heeft u recht op een schadevergoeding.
  • Nazorg: Tijdens de nazorg van een behandeling of ingreep kunt u bijvoorbeeld niet de juiste medicatie krijgen toegediend. Bij dit soort fouten in de nazorg kunt u een vergoeding claimen.
Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent medische fouten

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.