Asbest schadevergoeding | Asbestkanker

Asbest schadevergoeding

Doordat er vroeger vaak onbeschermd werd gewerkt met asbest krijgen mensen nu te maken met de ernstige gevolgen. Voor asbestkanker, ook wel borstvlieskanker of mesothelioom genoemd, is het mogelijk om een asbest schadevergoeding te claimen.

Asbestkanker beroepsziekte

Gezien het feit dat asbestkanker over het algemeen werd opgelopen door het werken met asbest, wordt dit gezien als een beroepsziekte. Voor beroepsziekten is in veel gevallen de werkgever aansprakelijk. Een asbest schadevergoeding wordt normaal gesproken verhaald op de verzekering van de werkgever(s) van destijds.

Onze juristen staan altijd voor u klaar om u volledig kosteloos bij te staan bij het verhalen van uw schade.

Regelingen schadevergoeding asbest

Sinds eind 2007 ontvangt iedere persoon die asbestkanker oploopt een vergoeding van de overheid. Dit bedrag komt in 2017 uit op €19.988,- en wordt op jaarbasis bijgesteld. Naast deze vaste vergoeding kan er een vergoeding worden geclaimd bij de aansprakelijke partij. De vergoeding van de overheid wordt uiteindelijk afgetrokken van de uiteindelijke schadevergoeding die wordt geclaimd bij (ex-)werkgever(s). In dit geval kan de vergoeding van de overheid dienen als voorschot.

Medisch onderzoek

Bent u nog niet onder behandeling bij een arts en heeft u wel symptomen van asbestkanker, dan is het belangrijk dat u zich zo snel mogelijk laat onderzoeken door een arts. Opvolgend zal de arts voor u uitleggen wat de behandelingsmethoden zijn.

Gratis hulp bij claimen asbestkanker schadevergoeding

Heeft u asbestkanker opgelopen en wilt u hiervoor een schadevergoeding claimen bij de aansprakelijke partij? Dan helpen onze juridische specialisten u gedurende het gehele traject om uw schade zo snel als mogelijk vergoed te krijgen. Onze hulp bij het verhalen van letselschade is voor u altijd kosteloos, ook wanneer u uiteindelijk toch geen recht blijkt te hebben op een schadevergoeding.

Om vrijblijvend contact met ons op te nemen kunt u gebruikmaken van ons online contactformulier of kunt u (tijdens kantooruren) bellen naar ons hoofdkantoor op het nummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent asbest en bedrijfsongevallen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5