Smartengeld claimen en berekenen | LetselPro

Smartengeld claimen

Wilt u smartengeld claimen nadat u het slachtoffer bent geworden van een ongeval? Onderstaand vertellen wij u meer over het claimen van smartengeld, maar u kunt ook direct contact met ons opnemen! Dit is vrijblijvend en bovendien voor u altijd gratis!

Waarvoor is smartengeld te claimen?

Smartengeld claimen wordt vaak verward met het claimen van een schadevergoeding. Echter is smartengeld slechts een gedeelte van de totale schadevergoeding die u kunt claimen. Smartengeld ontvangt u namelijk voor de schade en het leed dat niet in geld valt uit te drukken. Deze schadeposten vallen onder de noemer immateriële schade en worden op een speciale manier vergoed in de vorm van smartengeld.

Voorbeelden van schadeposten die niet in geld zijn uit te drukken zijn: het gemis van een hobby, gederfde levensvreugde, het gemis van lichaamsdelen (vingerkootjes of ledematen) en het hebben van chronische pijn ten gevolge van het ongeval. Zo zijn er nog vele andere schadeposten die worden vergoed in de vorm van smartengeld. Mocht u benieuwd zijn of u in aanmerking komt voor het claimen van smartengeld, dan kunt u ons altijd vrijblijvend om advies vragen.

Smartengeld berekenen en claimen

Smartengeld berekenen is een bijzonder proces. Er bestaan namelijk geen ‘vaste regels’ omtrent het berekenen van de hoogte van de vergoeding. Stel dat een persoon bij een ongeval een van zijn onderbenen verliest, wat voor smartengeld vergoeding volstaat dan? U kunt zich indenken dat het lastig te bepalen is wat voor geldbedrag er tegenover het leed na een ongeval staat. Om deze reden wordt er doorgaans gekeken naar eerdere uitspraken in soortgelijke smartengeld claims.

Bij het bepalen van de hoogte van het smartengeld is de expertise van een letselschadebureau noodzakelijk. Immers wilt u niet worden afgescheept met een veel te laag bedrag. Met de hulp van LetselPro bent u ervan verzekerd dat het claimen van uw smartengeld op een eerlijke manier geschiedt en u de maximale vergoeding ontvangt!

Hoogte smartengeld berekenen

Om u een idee te geven welke factoren van invloed zijn op de hoogte van de vergoeding, geven wij u onderstaand een aantal aandachtspunten die de hoogte van uw smartengeld bepalen:

 • van welk aard of type is uw letsel;
 • de pijn die u heeft ervaren gedurende en direct na het ongeval;
 • eventuele chronische pijn dat u heeft overgehouden aan het ongeval;
 • (chronische) lichamelijke beperkingen;
 • de hersteltijd tot u weer zonder belemmering functioneert;
 • littekens op het lichaam en/of andere onvolkomenheden;
 • het gemis van een hobby;
 • de invloed van het ongeval op uw carrière;
 • de invloed van de gevolgen van het ongeval op uw sociale leven.

Uw smartengeld claimen en berekenen

Bent u benieuwd naar de hoeveel smartengeld waar u recht op heeft? Wij berekenen dit voor u! Tevens zullen wij gezamenlijk met u het smartengeld claimen bij de aansprakelijke partij. Dit doen wij zonder dat het u ook maar iets meer kost dan een klein gedeelte van uw tijd. Onze kosten worden namelijk verhaald op de aansprakelijke partij!

Leg uw zaak eens vrijblijvend aan ons voor! Mochten wij onverhoopt niets voor u kunnen betekenen, dan voorzien wij u altijd van gratis advies om u op de goede weg te helpen. Neem contact met ons op via het online contactformulier of bel ons op het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is smartengeld?

Indien u letsel (lichamelijk of geestelijk) heeft opgelopen bij een ongeval waaraan u geen schuld heeft, dan heeft u zeer waarschijnlijk recht op smartengeld. Smartengeld is een onderdeel van een letselschadevergoeding en is bedoeld voor alle schadeposten die eigenlijk niet in geld vallen uit te drukken. Onze letselschadespecialisten kunnen u adviseren op hoeveel smartengeld u recht heeft en u kosteloos begeleiden bij het indienen van een letselschade claim.

Hoe hoog is mijn smartengeldvergoeding?

De berekening van de hoogte van smartengeld is een complexe zaak. Op hoeveel smartengeld u recht heeft hangt af van meerdere factoren. Denk hierbij aan zaken zoals de aard en ernst van uw letsel, de omvang en duur van uw leed, de duur en intensiteit van de noodzakelijke medische behandelingen en de mate waarin sprake is van gederfde levensvreugde. Een andere belangrijke factor is of er al dan niet sprake is van blijvend letsel.

Hoofdregel is dat de hoogte van het smartengeld toeneemt naarmate er sprake is van ernstiger letsel met zwaardere gevolgen voor u als slachtoffer. Bovendien spelen ook uw persoonlijke omstandigheden een rol bij de vraag op hoeveel smartengeld u recht heeft.

Waarvoor is smartengeld te claimen?

Smartengeld, oftewel de vergoeding voor immateriële schade, kan worden uitgekeerd voor verschillende vormen van letselschade welke niet in geld zijn uit te drukken. Hierbij kan het gaan om de pijn die tijdens of na het ongeluk ervaart, het niet meer kunnen beoefenen van een hobby of littekens welke u heeft overgehouden aan het ongeluk. De letselschadespecialisten van LetselPro gaan iedere kostenpost met u af om niks over het hoofd te zien. Zo bent u altijd verzekerd van de hoogst mogelijke letselschadeclaim.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Smartengeld claimen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.