Aangereden door auto | LetselPro

Aangereden door auto

Bent u aangereden door een auto? Of u nu aan het fietsen was, op de scooter reed of op een andere manier werd aangereden door een auto, de kans is redelijk groot dat u direct na het ongeval letsel heeft opgelopen. De directe gevolgen van het letsel zijn vaak snel merkbaar, maar u kunt langdurig last houden van uw verwondingen. Hierdoor kunnen de financiële gevolgen groot zijn voor u als slachtoffer.

Als u bent aangereden door een auto en daarbij letsel heeft opgelopen, dan is het verstandig als u direct een letselschadespecialist in de arm neemt. Schakelt u ons letselschadebureau in om uw schadevergoeding te claimen? Dan bent u ervan verzekerd dat u geen kosten maakt. Wij staan u namelijk volledig kosteloos bij!

Bent u zelf door een auto aangereden of is een bekende van u (kennis, familie, et cetera) aangereden door een auto? Leg uw zaak dan vrijblijvend aan ons voor. Wij stellen de verantwoordelijke partij voor u aansprakelijk en zorgen ervoor dat u de maximale schadevergoeding zult ontvangen.

Aangereden door auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid. In sommige gevallen zijn de partijen het oneens over de aansprakelijkheid. In dit soort situaties kunnen wij voor u een aansprakelijkheidsonderzoek verrichten om uitsluitsel te krijgen.

Als fietser aangereden door auto

Als fietser geniet u van een beschermde status in het verkeer. Dit wil zeggen dat andere verkeersdeelnemers rekening moeten houden met u, vanwege uw kwetsbaarheid in het verkeer. Wordt u als fietser aangereden door een auto, dan heeft u (bijna) altijd recht op een schadevergoeding van tenminste 50% van uw totale schade. Dit, zelfs als u schuld heeft aan het veroorzaken van het ongeval. Ben u dus als fietser aangereden? Neem dan altijd contact op met ons om erachter te komen of u (een deel van) uw schade kunt claimen.

Op de scooter of motor aangereden door auto

Wanneer u als scooter- of motorrijder wordt aangereden door een auto, dan heeft u alleen recht op een schadevergoeding als u geen schuld heeft aan het veroorzaken van het scooterongeluk of motorongeval. U wordt namelijk gezien als gelijkwaardig verkeersdeelnemer. Heeft de tegenpartij schuld en heeft u door zijn/haar toedracht letselschade opgelopen? Dan kunt u het best direct contact met ons opnemen, zodat wij u de juiste begeleiding kunnen geven. Ook bij twijfel omtrent de aansprakelijkheid kunt u gerust contact met ons opnemen, wij zullen u ook dan zo goed mogelijk helpen!

In sommige gevallen is de aansprakelijkheid direct duidelijk. Bijvoorbeeld wanneer u van achter bent aangereden bij een kop-staartbotsing. Degene die achterop rijdt is namelijk altijd aansprakelijk.

Welke schade kunt u claimen

Wanneer u bent aangereden door een auto, is de kans op (ernstig) letsel aanzienlijk. De schade die hieruit voortvloeit noemen we letselschade. Hierin zitten alle directe en indirecte kosten die u maakt ten gevolge van het ongeval, al het geld dat u misloopt (inkomensverlies, gemiste promotie, et cetera) en een vergoeding voor het leed dat u heeft moeten ondergaan in de vorm van smartengeld. Dit alles bij elkaar vormt de totale schadevergoeding die u kunt claimen bij de aansprakelijke partij en diens verzekeraar.

Berekenen van uw letselschade

Het berekenen van de complete letselschadevergoeding is een complexe taak. Het in kaart brengen van alle schadeposten en daaruit een exacte berekening maken is een taak die is weggelegd voor een ervaren letselschadespecialist. Dankzij onze jarenlange ervaring op het gebied van letselschade, kunnen wij exact uw letselschade berekenen, waarbij wij geen enkele schadepost over het hoofd zien. Dit zorgt ervoor dat u de maximale schadevergoeding kunt claimen.

Schakel onze kosteloze hulp in

Zoals eerder genoemd is onze hulp voor u altijd kosteloos. U kunt uw zaak altijd vrijblijvend aan ons voorleggen. Mochten wij u niet kunnen helpen, dan zullen wij u altijd van advies voorzien. Neem tijdens kantoortijden eens contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60. Buiten kantoortijden kunt u het best gebruikmaken van ons online contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?

Een gemotoriseerd verkeersdeelnemer is altijd voor minimaal de helft van de schade aansprakelijk wanneer een ongeluk met een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer. Bent u dus als fietser of voetganger aangereden, is het wijs een letselschadeclaim aan te gaan. Als zwakkere verkeersdeelnemer, is een voetganger namelijk kwetsbaarder dan een gemotoriseerd verkeersdeelnemer. De aansprakelijkheid loopt zo gelijk met het extra risico dat deze voertuigen in het verkeer met zich meebrengen.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Aangereden door auto

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.