Whiplash schadevergoeding en smartengeld

Whiplash

Jaarlijks worden vele duizenden mensen slachtoffer van een whiplash. Veel van die gevallen kennen een verkeersongeval als oorzaak. Ook wil een whiplash nog wel eens ontstaan tijdens het sporten, wanneer men getroffen wordt door een vallend object of wanneer men het slachtoffer wordt van geweld.

In al deze gevallen zou u zeer waarschijnlijk recht hebben op een schadevergoeding voor uw whiplash. Voordat u de schadevergoeding kunt claimen, dient de tegenpartij aansprakelijk te worden gesteld. Tevens dient het causaal verband (oorzaak-gevolg) tussen uw klachten en het ongeval te worden aangetoond. Het aantonen van een whiplash kan gecompliceerd zijn, wij raden u dan ook aan om u bij te laten staan door een van onze letselschadespecialisten. Zij hebben veel ervaring met het verhalen van een schadevergoeding bij een whiplash.

Whiplash schadevergoeding

Wanneer u een schadevergoeding wilt verkrijgen voor de whiplash die u heeft opgelopen, dient u zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Op basis van dit bewijsmateriaal (beeldmaterialen, verklaringen, rapporten, enzovoorts) kunt u de veroorzakende partij aansprakelijk stellen. Vervolgens dient de aansprakelijkheid voor de aangerichte letselschade juridisch te worden erkend. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u hierbij en berekent bovendien de exacte hoogte van uw letselschade zodat u de optimale letselschadevergoeding verkrijgt.

Pas wanneer de aansprakelijkheid van de tegenpartij vast staat, kunt u de letselschadevergoeding voor uw whiplash claimen. Naast een vergoeding voor materiële schade, krijgt u immateriële schade vergoed in de vorm van smartengeld.

Hoogte schadevergoeding bij whiplash

Het berekenen van de hoogte van de schadevergoeding voor een whiplash is een complexe taak. Ook voor onze ervaren letselschadespecialisten is het lastig hier snel een inschatting van te maken. Dit, omdat er rekening moet worden gehouden met veel verschillende factoren en schadeposten.

Het bepalen van de exacte hoogte van de schadevergoeding is een van de specialisaties van ons letselschadebureau. Waar andere bureaus externe specialisten moeten inschakelen bij de berekening, hebben wij alle kennis in huis om de exacte schadevergoeding binnen ons bureau te berekenen. Dit zorgt er doorgaans voor dat de claim een stuk vlotter kan worden afgehandeld.

Claimen van de schadevergoeding

Na een whiplash heeft u weinig energie en lijkt het daadwerkelijk in gang zetten van uw letselschade claim een grote stap. Echter is dit makkelijker dan u denkt. Wanneer u kiest voor LetselPro om u te vertegenwoordigen, zult u merken dat u juist wordt ontzorgd. Wanneer uw claim is afgehandeld en u de optimale vergoeding voor uw whiplash of ander letsel heeft gekregen, bent u blij dat u dit traject in gang heeft gezet. Vaak is het niet alleen het geld, maar ook een stuk erkenning dat u nodig heeft bij de verwerking van het ongeval.

Niet geheel onbelangrijk, voor u is onze hulp altijd gratis! Wij verhalen onze kosten op de aansprakelijke partij en als dit (deels) niet mogelijk is, zijn de kosten voor onze rekening. U heeft dus geen kosten aan het inschakelen van onze hulp. Neem vrijblijvend contact op met LetselPro voor hulp bij het claimen van een schadevergoeding bij een whiplash.

Doe de letselschadetest!

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent whiplash letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5