Whiplash schadevergoeding en smartengeld | LetselPro

Whiplash schadevergoeding

Jaarlijks worden vele duizenden mensen slachtoffer van een ongeluk met een whiplash als gevolg. Veel van die gevallen kennen een verkeersongeval als oorzaak. Ook wil een whiplash nog wel eens ontstaan tijdens het sporten, wanneer men getroffen wordt door een vallend object of wanneer men het slachtoffer wordt van geweld. Voor veel gevallen van whiplash kunt u een schadevergoeding claimen op de aansprakelijke partij voor de opgelopen letselschade.

In al deze gevallen zou u zeer waarschijnlijk recht hebben op een schadevergoeding voor uw whiplash. Voordat u de schadevergoeding kunt claimen, dient de tegenpartij aansprakelijk te worden gesteld. Tevens dient het causaal verband (oorzaak-gevolg) tussen uw klachten en het ongeval te worden aangetoond. Het aantonen van een whiplash kan gecompliceerd zijn, wij raden u dan ook aan om u bij te laten staan door een van onze letselschadespecialisten. Zij hebben veel ervaring met het verhalen van een schadevergoeding bij een whiplash.

Juridische hulp na het oplopen van een whiplash

• Krijg een vrijblijvend advies van een van onze letselschadespecialisten
• Bij het verhalen van uw letselschade wordt u bijgestaan gedurende het gehele traject
• Mits gewenst, is een persoonlijke thuisafspraak ook mogelijk
• Het gehele letselschadebedrag wordt nauwkeurig berekend door onze rekenkundige

Whiplash vergoeding

Wanneer u een vergoeding wilt verkrijgen voor de whiplash die u heeft opgelopen, dient u zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Op basis van dit bewijsmateriaal (beeldmaterialen, verklaringen, rapporten, enzovoorts) kunt u de veroorzakende partij aansprakelijk stellen voor een whiplash vergoeding. Vervolgens dient de aansprakelijkheid voor de aangerichte letselschade juridisch te worden erkend. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u hierbij en berekent bovendien de exacte hoogte van uw letselschade zodat u de optimale letselschadevergoeding verkrijgt. Zo krijgt u dus ook altijd de hoogst mogelijke whiplash vergoeding.

Pas wanneer de aansprakelijkheid van de tegenpartij vast staat, kunt u de letselschadevergoeding voor uw whiplash claimen. Naast een vergoeding voor materiële schade, krijgt u immateriële schade vergoed in de vorm van smartengeld.

Hoogte schadevergoeding bij whiplash

Het berekenen van de hoogte van de schadevergoeding voor een whiplash is een complexe taak. Ook voor onze ervaren letselschadespecialisten is het lastig hier snel een inschatting van te maken. Dit, omdat er rekening moet worden gehouden met veel verschillende factoren en schadeposten.

Het bepalen van de exacte hoogte van de schadevergoeding is een van de specialisaties van ons letselschadebureau. Waar andere bureaus externe specialisten moeten inschakelen bij de berekening, hebben wij alle kennis in huis om de exacte schadevergoeding binnen ons bureau te berekenen. Dit zorgt er doorgaans voor dat de claim een stuk vlotter kan worden afgehandeld.

Mogelijke oorzaken van whiplash letsel

Letsel na motorongeluk
Letsel na scooterongeluk
Letsel na aanrijding door auto
Letsel na aanrijding van achteren
Letsel na kettingbotsing
 

Claimen van de schadevergoeding

Na een whiplash heeft u weinig energie en lijkt het daadwerkelijk in gang zetten van uw letselschade claim een grote stap. Echter is dit makkelijker dan u denkt. Wanneer u kiest voor LetselPro om u te vertegenwoordigen, zult u merken dat u juist wordt ontzorgd. Zodra uw claim is afgehandeld en u de optimale vergoeding voor uw whiplash of ander letsel heeft gekregen, bent u blij dat u dit traject in gang heeft gezet. Vaak is het niet alleen het geld, maar ook een stuk erkenning dat u nodig heeft bij de verwerking van het ongeval.

Niet geheel onbelangrijk, voor u is onze hulp altijd kosteloos! Wij verhalen onze kosten op de aansprakelijke partij en als dit (deels) niet mogelijk is, zijn de kosten voor onze rekening. U heeft dus geen kosten aan het inschakelen van onze hulp. Neem vrijblijvend contact op met LetselPro voor hulp bij het claimen van een schadevergoeding bij een whiplash.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Hoe hoog is mijn schadevergoeding?

Waar veel slachtoffers direct benieuwd naar zijn, is de hoogte van de eventuele schadevergoeding. Dit is echter een vraagstuk waar niet direct een antwoord op te geven is. Exact de hoogte van de letselschade berekenen is namelijk een complexe taak die van veel variabelen afhankelijk is. Zo is de hoogte van het te claimen bedrag onder andere afhankelijk van de volgende schadeposten:

 • de mate waarin u (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt bent geraakt;
 • het niet meer kunnen uitoefenen van een hobby;
 • niet meer in staat zijn om het huishouden te doen;
 • opgelopen pensioenschade;
 • kosten voor medische hulp;
 • het leed dat u heeft ondergaan en/of nog steeds ondervind.

Er zijn echter nog vele andere schadeposten. Om een exacte berekening te kunnen maken, zullen onze specialisten samen met u een dossier opstellen. Want om het totale bedrag te kunnen claimen, dienen alle schadeposten onderbouwd te worden. Door onze expertise op het gebied van letselschade, zien wij geen schadeposten over het hoofd en kan het maximale bedrag worden geclaimd.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

 • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
 • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
 • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent whiplash letselschade

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.