Scooterongeluk | Aanrijding scooter | LetselPro

Scooterongeluk

Voornamelijk in de stad is een scooter erg populair, in stedelijke gebieden heeft deze namelijk veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een auto of fiets. Een scooter is redelijk snel, files kunnen gemakkelijk ontweken worden en daarnaast kunt u hem gemakkelijk en gratis parkeren. Toch zijn er ook wel nadelen, zo bent u namelijk afhankelijk van het weer en bent u een stuk kwetsbaarder in het verkeer. De kans is dus beduidend groter om letselschade bij een scooterongeluk op te lopen, in vergelijking met een auto.

Vaak ernstige letselschade

Het heeft verschillende oorzaken dat de gevolgen bij een scooterongeluk vaak groot zijn. Deze rijdt, wanneer niet opgevoerd, 45 km/h. Dit is vrij hard, zeker omdat er nauwelijks beschermende kleding wordt gedragen. Daarnaast ligt de gemiddelde leeftijd van scooterbestuurders een stuk lager dan die bij andere gemotoriseerde vervoersmiddelen. Uit onderzoek is gebleken dat jongere bestuurders een grotere kans hebben op een aanrijding met de scooter. Als laatste is de kwetsbaarheid van een tweewieler een grote oorzaak. Het betreft een instabiel vervoersmiddel en is net als de motor en fiets relatief kwetsbaar. Een scooterongeval heeft om deze redenen een hoge kans op ernstige letselschade.

Wat te doen bij een aanrijding met scooter

Wanneer u op de scooter bent aangereden en hierbij letselschade heeft opgelopen, is de kans dat u recht heeft op een schadevergoeding aanwezig. Bij een aanrijding ontstaat er vaak zowel materiële als immateriële letselschade. Als u geen schuld heeft aan het veroorzaken van het scooterongeluk, kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade. De schadevergoeding die u kunt claimen beslaat alle kosten die u tot nu toe gemaakt heeft, de kosten die u in de toekomst nog gaat maken en een vergoeding voor uw leed in de vorm van smartengeld.

Wilt u er zeker van zijn dat al uw kosten worden vergoed? Dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een letselschadespecialist. Onze specialisten geven u kosteloze rechtsbijstand en helpen u om de tegenpartij op een correcte manier aansprakelijk te stellen. Tevens zullen zij de hoogte van de te claimen letselschadevergoeding exact berekenen. Hierbij wordt er rekening gehouden met elke mogelijke schadepost. Zo bent u ervan verzekerd dat u de maximale schadevergoeding ontvangt.

Aansprakelijkheid bij een ongeluk met scooter

Voordat u iemand aansprakelijk kunt stellen, dient u wel te weten bij wie de aansprakelijkheid ligt. In sommige gevallen is dit direct duidelijk. Echter, er zijn ook ongelukken met een scooter waarbij de aansprakelijkheid niet direct toe te wijzen is. Uit onze ervaring is gebleken dat verzekeringsmaatschappijen zeer argwanend zijn tegenover scooterbestuurders. Zij gaan er altijd bij voorbaat al vanuit dat het scooterongeval is veroorzaakt door het roekeloze rijden van de scooterbestuurder zelf. Ook om deze reden kunt u het best direct uw zaken laten behartigen door een letselschadespecialist. Onze specialisten helpen u om de aansprakelijkheid rond te krijgen, ondanks de vaak stugge houding van de verzekeringsmaatschappijen.

Gratis juridische hulp na scooterongeluk

Bent u op zoek naar kosteloze rechtsbijstand na een scooterongeluk? Ons letselschadebureau staat u kosteloos en professioneel bij om uw letselschade te claimen bij de aansprakelijke partij. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via het online contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Scooterongeluk

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.