Scooterongeluk | Aanrijding scooter | LetselPro

Scooterongeluk

Een scooter is een van de meer populaire vervoersmiddelen. Zeker in de stedelijke gebieden kent de scooter vele voordelen ten opzichte van andere vervoersmiddelen. Zo is de scooter een redelijk snel vervoersmiddel doordat files makkelijk ontweken kunnen worden. Daarnaast hoeft u geen parkeerplek te zoeken of te betalen voor de vaak dure parkeergarages. Echter kent de scooter ook twee nadelen. Zo bent u afhankelijk van het weer en bent u vele malen kwetsbaarder in het verkeer. De kans dat u ernstige letselschade oploopt, is in relatie tot bijvoorbeeld een auto beduidend groter.

Letselschade bij scooterongeluk vaak groot

Dat de gevolgen bij een scooterongeluk vaak groot zijn, kent zijn oorzaak in verschillende aspecten. Ten eerste gaat een scooter 45 km/h (wanneer deze niet opgevoerd is) en wordt er nauwelijks beschermende kleding gedragen. Ten tweede speelt de jeugdigheid van bestuurders een rol. Gemiddeld gezien ligt de leeftijd van scooterbestuurders een stuk lager dan bij andere gemotoriseerde vervoersmiddelen. Uit onderzoek is gebleken dat jongere bestuurders aan grotere kans hebben op een aanrijding met de scooter. Het derde aspect is de kwetsbaarheid van een tweewieler. Een scooter is een instabiel vervoersmiddel en is net als de motor en fiets relatief kwetsbaar. Een scooterongeval heeft om deze redenen een hoge kans op ernstige letselschade.

Aanrijding scooter, wat te doen?

Wanneer u op de scooter bent aangereden en hierbij letselschade heeft opgelopen, is de kans dat u recht heeft op een schadevergoeding aanwezig. Bij een aanrijding met scooter ontstaat er vaak zowel materiële als immateriële letselschade. Als u geen schuld heeft aan het veroorzaken van het scooterongeluk, kunt u de veroorzaker aansprakelijk stellen voor de door u geleden schade. De schadevergoeding die u kunt claimen beslaat alle kosten die u tot nu toe gemaakt heeft, de kosten die u in de toekomst nog gaat maken en een vergoeding voor uw leed in de vorm van smartengeld.

Om er zeker van te zijn dat al uw kosten worden vergoed, is het raadzaam om een letselschadespecialist in te schakelen. Onze specialisten geven u kosteloze rechtsbijstand en helpen u om de tegenpartij op een correcte manier aansprakelijk te stellen. Tevens zullen zij de hoogte van de te claimen letselschadevergoeding exact berekenen. Hierbij wordt er rekening gehouden met elke mogelijke schadepost. Zo bent u ervan verzekerd dat u de maximale schadevergoeding ontvangt.

Aangereden op scooter, wie is aansprakelijk?

Voordat u iemand aansprakelijk kunt stellen, dient u wel te weten bij wie de aansprakelijkheid ligt. In sommige gevallen is dit direct duidelijk. Echter, er zijn ook scooterongelukken waarbij de aansprakelijkheid niet direct toe te wijzen is. Uit onze ervaring is gebleken dat verzekeringsmaatschappijen zeer argwanend zijn tegenover scooterbestuurders. Zij gaan er altijd bij voorbaat al vanuit dat het scooterongeval is veroorzaakt door het roekeloze rijden van de scooterbestuurder zelf. Ook om deze reden kunt u het best direct uw zaken laten behartigen door een letselschadespecialist. Onze specialisten helpen u om de aansprakelijkheid rond te krijgen, ondanks de vaak stugge houding van de verzekeringsmaatschappijen.

Gratis hulp na scooterongeluk

Bent u op zoek naar kosteloze rechtsbijstand na een scooterongeluk? Ons letselschadebureau staat u kosteloos en professioneel bij om uw letselschade te claimen bij de aansprakelijke partij. Neem gratis en vrijblijvend contact met ons op via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of via het online contactformulier.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro

  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Doe de letselschadetest!

Recente zaken

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.5 uit 10 op basis van 46 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5