Beroepsziekten vergoeding | Ziek door werk

Beroepsziekten vergoeding

Bent u door werkomstandigheden ziek geworden? Lichamelijke en geestelijke klachten bij beroepsziekten kunnen een zware impact op uw leven hebben. Voor de (financiële) gevolgen kunt u een (letselschade)vergoeding eisen, wij helpen u daar kosteloos bij!

Ziek door werk

Wanneer u ziek door werk bent geworden en u daar nadelige gevolgen van ondervindt, dan heeft u recht op een schadevergoeding. Alleen wanneer u door roekeloosheid zelf ervoor heeft gezorgd dat u nu lichamelijke en/of geestelijke schade heeft, dan is het vanzelfsprekend niet mogelijk om deze schade te verhalen.

De lichamelijke en geestelijke klachten die kunnen ontstaan bij een beroepsziekten worden onder andere veroorzaakt door:

 • Lawaai op het werk, zonder de juiste gehoorbescherming
 • Blootstelling aan gevaarlijke stoffen
 • Langdurige blootstelling aan een te hoge werkdruk
 • Te zware/verkeerde belasting van het lichaam
 • Traumatische ervaring

PTSS

Laatstgenoemde oorzaak van een beroepsziekte (traumatische ervaring) kan ervoor zorgen dat het slachtoffer last krijgt van PTSS (posttraumatische stressstoornis). Militairen en hulpverleners (politie, ambulancemedewerkers, etc.) hebben een verhoogde kans om op het werk een traumatische ervaring mee te maken. PTSS komt bij deze beroepsgroepen dan ook vaak voor.

Bij PTSS kunnen zich onder andere de volgende klachten manifesteren: herbeleven van het trauma, angst- en woedeaanvallen, depressiviteit en nachtmerries. Het leven van slachtoffers van PTSS wordt hierdoor sterk beïnvloedt. Bij PTSS is het dan ook goed mogelijk om hier een schadevergoeding voor te claimen.

Werkgever aansprakelijk bij beroepsziekte

Doorgaans is de werkgever aansprakelijk bij een beroepsziekte. De werkgever heeft namelijk een zorgplicht ten opzichte van zijn of haar werknemers. De werkgever dient te zorgen voor een volledig veilige werkplek, in de ruimste zin van het woord.

Uw werkgever aansprakelijk stellen voor uw beroepsziekte is iets waar wij u uitstekend bij kunnen begeleiden. Ook wanneer dit gevoelig ligt, omdat het uw huidige werkgever betreft.

Beroepsziekte (letselschade)vergoeding claimen

Het claimen van een vergoeding bij beroepsziekten kan een langdurig proces zijn. Maar door een letselschadebureau in te schakelen kunt u dit proces aanzienlijk verkorten en bent u ervan verzekerd dat u niet tekort wordt gedaan in de hoogte van de schadevergoeding. Onze ervaren juristen berekenen exact hoeveel schade u heeft geleden en zorgen ervoor dat u de maximale vergoeding ontvangt.

Gratis hulp bij beroepsziekten

Onze juridische begeleiding bij het claimen van een beroepsziekte vergoeding is voor u altijd kosteloos. U loopt dus geen enkel financieel risico wanneer u zich door ons laat bijstaan! Leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor via het telefoonnummer 085 – 025 00 60 of vul ons online contactformulier in!

Doe de letselschadetest!

Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Waaruit bestaat een letselschadevergoeding?

Letselschade is op te delen in twee categorieën: materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade houdt alle letselschade in die niet in geld valt uit te drukken. U kunt denken aan een vergoeding voor de pijn die u heeft geleden of het niet meer kunnen uitoefenen van uw hobby. De vergoeding hiervoor wordt ook wel smartengeld genoemd. Het overige deel van de letselschadevergoeding wordt gevormd door alle schadeposten die wel in geld zijn uit te drukken.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

 • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
 • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
 • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
 • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Letselschadejurist mr. Silvana Schoonenberg | LetselPro

mr. Silvana Schoonenberg
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
 • Indien gewenst komen wij bij u langs
 • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
 • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
 • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
 • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent beroepsziekten

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
 • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
 • Bevlogen team van ervaren specialisten
 • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
 • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
 • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5