Letselschade vallen, struikelen en uitglijden

Letselschade door vallen, uitglijden of struikelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Wanneer er letsel ontstaat door vallen, uitglijden of struikelen, dan denkt u vaak in eerste instantie dat u beter had moeten opletten. Echter kan letselschade bij vallen, struikelen of uitglijden soms worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Struikelen, vallen of uitglijden op het werk

Wie er aansprakelijk is, is afhankelijk van hoe en waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Bent u bijvoorbeeld gestruikeld op het werk doordat er gereedschappen op de grond liggen, dan is de werkgever doorgaans aansprakelijk. Deze is namelijk verplicht om te zorgen voor een volledig veilige werkplek.

De werkgever is eveneens aansprakelijk bij uitglijden door een gladde vloer (waar niet voor is gewaarschuwd), vallen vanaf een verhoging op de werkplek en dergelijke. Zelfs wanneer uw werkgever weinig tot niets aan het ongeval had kunnen doen, blijft de werkgever bij een bedrijfsongeval bijna altijd aansprakelijk voor uw letselschade.

Struikelen over een stoeptegel

Het is iedereen wel eens overkomen: struikelen over een losse stoeptegel op straat. Hierbij kunt u lelijk ten val komen en ernstig letsel oplopen. De aansprakelijkheid ligt bij gevaarlijke situaties op de openbare weg bij de wegbeheerder. Wel moet er daadwerkelijk sprake zijn van een gevaarlijke situatie, anders kan de wegbeheerder eenvoudig onder de aansprakelijkheid uitkomen.

Vallen door iemand anders

Wanneer u ten val komt door iemand anders, dan kan deze persoon aansprakelijk zijn voor uw letselschade. Als er onverwacht obstakels uw pad kruisen, het glad is zonder waarschuwing of u valt door gebrekkig onderhoud, dan is de eigenaar van het huis of de beheerder van het gebouw aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval.

Gratis juridische bijstand

Bij letselschade door vallen, struikelen of uitglijden moet u zo snel mogelijk juridische hulp inschakelen. Dit zorgt er namelijk voor dat de afhandeling van het letselschadetraject zo vlot mogelijk verloopt. De kosten voor onze professionele, juridische hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij.

U loopt dus geen enkel financieel risico. Want zelfs als uiteindelijk blijkt dat u geen recht heeft op een schadevergoeding voor het ongeval, dan dragen wij zelf de kosten.

Neem vandaag nog contact met ons op en leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor. Wij zullen u altijd voorzien van gratis en eerlijk advies, ook wanneer wij u niet bij kunnen staan. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 – 025 00 60. Ook via ons online contactformulier kunt u ons bereiken, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Doe de letselschadetest!
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Letselschadejurist mr. Silvana Schoonenberg | LetselPro

mr. Silvana Schoonenberg
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis

Recente zaken omtrent Letselschade door vallen, uitglijden of struikelen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van recensies.

“Wij houden u altijd op de hoogte over de ontwikkelingen in uw letselschade claim” Ilse van Hek - Secretaresse Neem vrijblijvend contact op
team-img
  • Wij geloven in een persoonlijke aanpak
  • Bevlogen team van ervaren specialisten
  • De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
  • 100% gratis juridische hulp bij letselschade
  • Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5