Letselschade vallen, struikelen en uitglijden

Letselschade door vallen, uitglijden of struikelen

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Wanneer er letsel ontstaat door vallen, uitglijden of struikelen, dan denkt u vaak in eerste instantie dat u beter had moeten opletten. Echter kan letselschade bij vallen, struikelen of uitglijden soms worden verhaald op de aansprakelijke partij.

Struikelen, vallen of uitglijden op het werk

Wie er aansprakelijk is, is afhankelijk van hoe en waar het ongeval heeft plaatsgevonden. Bent u bijvoorbeeld gestruikeld op het werk doordat er gereedschappen op de grond liggen, dan is de werkgever doorgaans aansprakelijk. Deze is namelijk verplicht om te zorgen voor een volledig veilige werkplek.

De werkgever is eveneens aansprakelijk bij uitglijden door een gladde vloer (waar niet voor is gewaarschuwd), vallen vanaf een verhoging op de werkplek en dergelijke. Zelfs wanneer uw werkgever weinig tot niets aan het ongeval had kunnen doen, blijft de werkgever bij een bedrijfsongeval bijna altijd aansprakelijk voor uw letselschade.

Struikelen over een stoeptegel

Het is iedereen wel eens overkomen: struikelen over een losse stoeptegel op straat. Hierbij kunt u lelijk ten val komen en ernstig letsel oplopen. De aansprakelijkheid ligt bij gevaarlijke situaties op de openbare weg bij de wegbeheerder. Wel moet er daadwerkelijk sprake zijn van een gevaarlijke situatie, anders kan de wegbeheerder eenvoudig onder de aansprakelijkheid uitkomen.

Vallen door iemand anders

Wanneer u ten val komt door iemand anders, dan kan deze persoon aansprakelijk zijn voor uw letselschade. Als er onverwacht obstakels uw pad kruisen, het glad is zonder waarschuwing of u valt door gebrekkig onderhoud, dan is de eigenaar van het huis of de beheerder van het gebouw aansprakelijk voor de gevolgen van het ongeval.

Gratis juridische bijstand

Bij letselschade door vallen, struikelen of uitglijden moet u zo snel mogelijk juridische hulp inschakelen. Dit zorgt er namelijk voor dat de afhandeling van het letselschadetraject zo vlot mogelijk verloopt. De kosten voor onze professionele, juridische hulp worden verhaald op de aansprakelijke partij.

U loopt dus geen enkel financieel risico. Want zelfs als uiteindelijk blijkt dat u geen recht heeft op een schadevergoeding voor het ongeval, dan dragen wij zelf de kosten.

Neem vandaag nog contact met ons op en leg uw zaak vrijblijvend aan ons voor. Wij zullen u altijd voorzien van gratis en eerlijk advies, ook wanneer wij u niet bij kunnen staan. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer 085 – 025 00 60. Ook via ons online contactformulier kunt u ons bereiken, wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik een letselschadevergoeding claimen?

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding dient aan een tweetal punten te worden voldaan. Ten eerste moet de aansprakelijkheid worden vastgesteld. In veel gevallen is direct duidelijk wie er aansprakelijk is voor het ongeval. Echter kan het zijn dat de betrokken partijen het niet eens zijn over de schuldvraag. In het ergste geval dient een rechter te beslissen wie er schuldig is aan het veroorzaken van het ongeval.

Ten tweede dient het causale verband te worden aangetoond. Dit wil zeggen dat moet worden aangetoond dat de letselschade die het slachtoffer heeft opgelopen gevolg is van het ongeval. Het aantonen van het causale verband is in veel gevallen niet eenvoudig. Een letselschadespecialist van LetselPro helpt u bij het snel en correct afwikkelen van deze twee punten, waardoor het verkrijgen van een letselschadevergoeding geen langdurig traject wordt.

Wanneer is iemand aansprakelijk voor letselschade van een ander?

Indien de letselschade van het slachtoffer het gevolg is van het verkeerde en / of onrechtmatige handelen van de veroorzaker. Met andere woorden, er moet een oorzakelijk (causaal) verband bestaan tussen het gewraakte handelen van de aansprakelijke partij en de door het slachtoffer geleden letselschade.

Wat doet LetselPro?

LetselPro is een modern en eigentijds letselschadebureau dat landelijk werkzaam is.

LetselPro werkt uitsluitend voor slachtoffers van bijvoorbeeld een bedrijfsongeval en dus niet voor verzekeraars. De juristen van LetselPro beschikken over jarenlange ervaring op het gebied van letselschade. Zij zijn dus bij uitstek deskundig op dit gebied en hebben bovendien beschikking over een eigen team van medisch adviseurs.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor

Bas Aarts
- Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Letselschade door vallen, uitglijden of struikelen

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Het is fantastisch dat we mensen kosteloze hulp kunnen bieden en ervoor zorgen dat ze hun leven weer op kunnen pakken” Robert van Leeuwen - Rekenkundige Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.