Een vrouw van destijds 51 jaar wordt eind 2009 op de fiets aangereden door een auto die haar voorrang had moeten geven. Direct na het ongeval had de vrouw pijnklachten aan de rechterschouder en hoofdpijn. Ze werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar aanvankelijk geen ernstige afwijkingen werden gevonden. Later bleek er toch sprake te zijn van een botbreuk.

Aansprakelijkheid letsel

In eerste instantie laat de verzekeraar van de aansprakelijke partij aan de vrouw weten dat ze slechts 50% van de aansprakelijkheid erkennen. Dit, omdat ze niet goed zichtbaar zou zijn geweest. De vrouw twijfelt geen moment en schakelt hierop de deskundige hulp van LetselPro in. Na onderhandelingen weet LetselPro binnen een paar weken de verzekeraar zo ver te krijgen dat de aansprakelijkheid alsnog volledig wordt erkend door de tegenpartij.

Arbeidsongeschikt

De vrouw heeft door het ongeval tot op heden nog steeds erg veel last van haar schouder. Door de schouderklachten is ze ernstig beperkt in het huishouden en is ze blijvend arbeidsongeschikt geraakt, waardoor ze haar baan heeft moeten opzeggen. Ook voor haar privéleven heeft het ongeval flinke gevolgen, zo kan ze haar hobby’s niet meer beoefenen en lijdt haar sociale leven er flink onder.

Letselschadevergoeding

Na het erkennen van de aansprakelijkheid weigert de verzekeraar te accepteren dat de klachten en beperkingen van de vrouw een gevolg zijn van het ongeluk. Een expertise rapport van een onafhankelijke orthopedisch chirurg die de klachten en beperkingen onderschrijft in combinatie met een volledig blanco medische voorgeschiedenis veranderen de verzekeraar niet van gedachten. De vrouw wordt zelfs een tijdje geobserveerd in opdracht van de verzekeraar, zonder resultaat. Na onderhandelingen weet LetselPro deze letselschade claim af te wikkelen voor een bedrag van €100.500,-. De vrouw is volledig tevreden met de hulp van LetselPro en de hoogte van de letselschadevergoeding.

Doe de letselschadetest!