Rugletsel na ongeval | LetselPro

Rugletsel na ongeval

Wanneer u rugletsel na een ongeval heeft opgelopen, dan is dit uiteraard bijzonder vervelend. Net als nekletsel is rugletsel helaas een veel voorkomend letseltype na een ongeval. Rugklachten zouden bovendien kunnen wijzen op een whiplash, dus u dient hier voorzichtig mee om te gaan. Wanneer u rugletsel heeft opgelopen, bijvoorbeeld na een verkeersongeval of bij een ongeval op het werk, heeft u mogelijk recht op een letselschadevergoeding. Hierover leest u meer op deze pagina.

Medisch onderzoek bij rugletsel

Vaak verdwijnen rugklachten als gevolg van een ongeval na een aantal weken vanzelf. Maar in sommige gevallen houden rugklachten langere tijd aan of spelen de klachten pas na langere tijd op. Daarom is het van belang dat u zich na het ongeval zo spoedig mogelijk laat onderzoeken en behandelen door een arts. Wanneer uw klachten in een medisch dossier worden vastgelegd, zal er tijdens het proces om uw letselschade te claimen geen twijfel ontstaan over de aard van uw klachten. Tijdens de letselschadeprocedure is het namelijk noodzakelijk dat er wordt aangetoond dat het letsel is opgelopen tijdens het ongeval.

Verkrijgen van een schadevergoeding bij rugletsel na een ongeval

Om de kosten te kunnen verhalen moet de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk worden gesteld. Daarbij is het belangrijk om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen. Vervolgens moet uw letselschade juridisch worden erkend. Onze letselschadespecialisten kunnen u helpen tijdens het gehele proces. Ze bieden onder andere ondersteuning en advies bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij (de verantwoordelijke voor het opgelopen rugletsel na uw ongeval), het inzichtelijk maken van alle mogelijke schadeposten en het bepalen van de hoogte van de letselschadevergoeding. Niet alleen de materiële schade wordt vastgesteld, er wordt ook gekeken of u recht heeft op smartengeld. Dit is een vergoeding voor alle immateriële schade, die uiteraard ook een belangrijke rol spelen wanneer u niet meer kunt doen wat u graag wil na het ongeval waarbij u het rugletsel heeft opgelopen.

Gratis juridische hulp bij rugletsel na ongeval

Heeft u rugletsel opgelopen bij een ongeval door toedoen van iemand anders? Dan is de kans groot dat u recht heeft op een schadevergoeding. Een letselschadezaak is vaak erg complex, daarom is het aan te raden om juridische hulp in te schakelen. De letselschadespecialisten van LetselPro behartigen u belangen en zorgen dat u de schadevergoeding krijgt waar u recht op heeft. De kosten voor onze hulp worden in rekening gebracht bij de aansprakelijke partij. Wanneer blijkt dat u toch geen recht heeft op een letselschadevergoeding, nemen wij de kosten voor onze rekening. Onze hulp is voor u dus altijd kosteloos.

Contact opnemen met een jurist

Bent u benieuwd of u uw letselschade kunt claimen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via het online contactformulier of via het telefoonnummer 085 – 025 00 60.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Wat is letselschade?

Letselschade ontstaat wanneer een persoon door toedoen van iemand anders lichamelijk of geestelijk letsel oploopt. Dergelijke letselschade kan ontstaan bij een verkeersongeval, een bedrijfsongeval, na een medische fout of door een gebrekkig product.

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Kan ik mijn werkgever aanspreken voor een bedrijfsongeval?

De aansprakelijkheid voor een bedrijfsongeval ligt vaak bij de werkgever. Alleen wanneer de werkgever voor een volkomen veilige werkplek heeft gezorgd, is de werkgever namelijk niet aansprakelijk. In de praktijk kan de werkgever bijna altijd met succes aansprakelijk gesteld worden voor het bedrijfsongeval.

Het is niet fijn om uw huidige werkgever aansprakelijk te stellen, echter werkgevers zijn voor bedrijfsongevallen verzekerd en heeft het geen impact op het bedrijf. Wanneer u uw werkgever aansprakelijk stelt hoeft u zich dus niet schuldig te voelen, u bent immers slachtoffer en u heeft recht op een vergoeding voor de negatieve gevolgen die hieruit voortkomen.

Wat zijn de voordelen van juridische hulp door LetselPro bij letselschade?

  • Wij ontzorgen u zoveel mogelijk. Dit stelt u in staat zich te focussen op het herstel van uw letsel.
  • Wij stellen de tegenpartij aansprakelijk voor uw letselschade en bewaken hierbij de verjaringstermijn.
  • Het in kaart brengen van alle schadeposten is zeer specialistisch werk. Tevens dienen alle schadeposten te worden onderbouwd en dient aangetoond te worden dat dit voortvloeit uit het ongeval. Dit stelt u in staat om de hoogst mogelijke schadevergoeding te claimen.
  • Zonder juridische hulp zal de verzekeraar u onder druk proberen te zetten om u akkoord te laten gaan met een veel te laag letselschadebedrag. Met professionele juridische hulp staat u sterk in uw schoenen en kan de verzekeraar u niet onder druk zetten.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Daan-Aarts-letselschadejurist

Daan Aarts
Letselschadejurist

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Rugletsel na ongeval

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.