Smartengeld Whiplash Letselpro

Smartengeld whiplash

De wegen in Nederland worden steeds drukker. Hierdoor is de kans op een ongeluk op het wegdek steeds groter. Zo hebben er in 2021 ongeveer 23.000 mensen matig tot ernstig letsel opgelopen door een verkeersongeluk. De meest voorkomende vorm van letsel bij een verkeersongeluk is echter het oplopen van een whiplash. Gebeurt dit buiten eigen schuld om? Dan is hier een letselschadevergoeding voor te verkrijgen.

Oplopen van een whiplash

Het oplopen van een whiplash gebeurt dus vaak bij een verkeersongeluk. Zo kan het gebeuren dat een auto achterop een andere auto rijdt, waardoor de bestuurder plotseling tot stilstand komt en het hoofd, met daarbij de nek, een flinke klap ontvangt. De bestuurder die hierbij achterop de ander rijdt is vaak aansprakelijk. In het geval van een kettingbotsing zijn er echter meerdere bestuurders betrokken en is de aansprakelijkheid te onderzoeken, waarbij zonder twijfel de nodige discussies ontstaan.

Een whiplash is complex

Uiteraard is bij een letselschadeclaim een bedrag in te schatten welke geclaimd dient te worden. Bij een whiplash kan dit een complexe rekensom worden, aangezien er rekening gehouden dient te worden met allerlei verschillende schadeposten. Onze letselschadejuristen en rekenkundigen zijn hier echter in gespecialiseerd en zullen iedere schadepost boven water brengen voor uw opgelopen whiplash.

Klachten van whiplash

De meeste klachten van een whiplash houden 4 tot 6 weken aan. Hierbij is te denken aan bijvoorbeeld oorsuizen, misselijkheid, vermoeidheid en zelfs geheugenstoornissen. Wanneer de klachten langer dan 3 maanden aanhouden is te spreken van een chronische whiplash. Dit komt bij 14 – 24% van alle gevallen voor. In dit geval dient diegene een revalidatieprogramma te volgen om van deze klachten af te komen.

Hulp bij claimen letselschadevergoeding

Heeft u hulp nodig bij een letselschadevergoeding claimen na het oplopen van een whiplash? Neem dan contact met ons op. Onze hulp is geheel kosteloos en het eerste advies is volkomen vrijblijvend. Bij LetselPro loopt u nooit risico bij het claimen van een whiplash schadevergoeding!

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Hoe ontstaat een whiplash?

Een whiplash ontstaat over het algemeen door een verkeersongeluk. Zo kan het zijn dat er iemand achterop knalt, of van voren opeens stopt waardoor u achterop knalt. Door de knal vliegt uw hoofd naar voren (of juist naar achteren) waardoor enorm veel druk op de nek komt te staan. Naast nekklachten kan hierdoor ook hoofdpijn en vermoeidheid ontstaan.

Wat te doen bij een whiplash?

Wanneer u een whiplash heeft opgelopen kunt u het beste een aantal dagen rust nemen. Het is niet bewezen dat het dragen van een speciale kraag nut heeft. Wel kunt u bepaalde oefeningen doen om de nek soepel te houden. Door op uw rug te liggen, met de armen langs het lichaam, kunt u langzaam uw hoofd naar links en rechts draaien tot u niet meer verder kunt. Herhaal dit zo vaak als u kunt. Laat u echter altijd helpen door een arts om blijvende klachten te voorkomen. Mocht de whiplash zijn veroorzaakt door een ongeluk, buiten uw schuld om, dient u direct contact op te nemen met de letselschade juristen van LetselPro. Zo kunnen wij samen met u een letselschadevergoeding claimen voor de opgelopen letselschade.
085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Smartengeld whiplash

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 78 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

Whatsapp for Business

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.