Een paar jaar geleden is een 58-jarige vrouw betrokken geraakt bij een zwaar verkeersongeval. Als voetganger wordt zij door een personenwagen overreden en daarna zeven meter meegesleurd. Zij is eerst op de motorkap beland en daarna onder de auto terecht gekomen. Door derden is uiteindelijk de auto van de betrokkene afgetild. De betrokkene ligt dan op haar buik. Zij heeft meerdere diepe schaafwonden opgelopen in het gelaat en over beide benen. Zij wordt door het ambulancepersoneel gestabiliseerd en per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, alwaar zij wordt onderzocht op de spoedeisende hulp.

Orthopedisch letsel

Na uitgebreid röntgenonderzoek en CT-scan blijkt er uiteindelijk sprake te zijn van een fractuur aan de linkerschouder en meerdere bekkenfracturen. In verband met de multiple bekkenfracturen wordt zij opgenomen op de Intensive Care Unit. Dezelfde avond wordt zij geopereerd aan de linkerschouder. In verband met de ernst van de fractuur wordt overgegaan tot plaatsing van een schouderprothese links. Er volgt een langdurig medisch traject.

Letselschade

Het slachtoffer werkte als medewerker personeelszaken. Zij heeft nog geprobeerd het werk op therapeutische basis te hervatten, maar dit was echter niet te doen. Uiteindelijk is ze volledig arbeidsongeschikt verklaard en in de WIA beland. Tevens heeft ze na het ongeval twee keer per week hulp in de huishouding. Voor het ongeval liep zij viermaal per week tien kilometer hard. Hier is zij mee gestopt, evenals lange afstand wandelingen. Wandelen kan zij nu maximaal twintig minuten en fietsen gaat niet meer omdat zij het stuur niet kan vasthouden. Ook autorijden gaat niet door beperking van de functie van de linkerarm. Tevens is zwemmen niet meer mogelijk. Haar hobby, zelf kleding maken, kan zij niet meer uitvoeren en zij heeft sedert het ongeval concentratieverlies ten aanzien van lezen. Zelfstandig schilderen van haar huis lukt niet meer en lopen in de bergen is niet meer mogelijk. Zij kan veel taken en werkzaamheden niet meer zelfstandig uitvoeren en moet veelvuldig hulp van derden inroepen. Door de forse beperking van de linkerarm raakt de rechterarm soms overbelast.

Schadeposten

Het ongeval leidt tot de volgende schadeposten:

  • reiskosten totaal € 1.000,-
  • kosten huishoudelijke hulp totaal € 50.000,-
  • medische kosten totaal € 4.000,-
  • overige kosten totaal € 30.000,-
  • verlies van arbeidsvermogen totaal € 56.000,-
  • smartengeld totaal € 20.000,-

Vergoeding

Letselpro claimt bovenstaande schadeposten bij de aansprakelijke verzekeraar en deze vergoedt alle schadeposten volledig. Dit tot volle tevredenheid van mevrouw.

Doe de letselschadetest!