Een bromfietser kwam bij een verkeersongeval hard in botsing met een auto. Hierdoor liep de man letsel op aan zijn hoofd en tevens hield hij nek- en schouderklachten over aan het ongeval. Ondanks dat de aansprakelijkheid voor het verkeersongeval door de verzekeraar van de automobilist wel werd erkend, werd echter het medisch causale verband (oorzaak-gevolg) tussen het zijn letselschade en het verkeersongeval stelselmatig door de verzekeraar afgewezen.

Eerste belangenbehartiger schat letselschadevergoeding te laag in

Het slachtoffer kreeg van zijn eerste belangenbehartiger het advies om akkoord te gaan met een letselschadevergoeding van €22.500,00. Zij waren er immers van overtuigd dat dit de maximaal haalbare letselschadevergoeding was. Toch kon het slachtoffer hier voor zijn gevoel niet mee akkoord gaan, omdat hij door zijn klachten en beperkingen zijn baan is kwijtgeraakt. Kortom, een hogere letselschadevergoeding zou volgens het slachtoffer meer recht doen aan zijn situatie.

Letselschadevergoeding bij tweede belangenbehartiger wederom te laag

Om de letselschadevergoeding te verkrijgen waar het slachtoffer naar zijn mening recht op heeft, stapt hij over naar een nieuwe belangenbehartiger. Deze partij organiseert een tweetal onderzoeken bij een onafhankelijke arts om zodoende het causale verband tussen de klachten en het verkeersongeval aan te tonen. Hoewel de twee expertiserapporten die hieruit volgden gunstig waren voor het slachtoffer, weigerde de verzekeraar alsnog om de klachten van de man toe te schrijven aan het verkeersongeval. Uiteindelijk adviseert de belangenbehartiger dan ook om akkoord te gaan met het laatste voorstel van de tegenpartij; een letselschadevergoeding van €32.500,00. Ook dit bedrag wordt door het slachtoffer als veel te laag ervaren en hij wijst dit bod dan ook af. Om het letselschade bedrag te ontvangen waar het slachtoffer denkt recht op te hebben, stapt hij over naar letselschadebureau LetselPro.

Letselschadebureau LetselPro behaalt maximaal letselschade bedrag

Opvolgend is letselschadebureau LetselPro het gesprek aangegaan met de verzekeraar om een constructieve en rechtvaardige oplossing te bewerkstelligen. Echter, initieel blijft de verzekeraar bij haar eerdere standpunt, waardoor LetselPro zich genoodzaakt zag om via de rechter een psychiatrische expertise uit te laat schrijven. Niet geheel verrassend was de verzekeraar het niet eens met de uitkomsten van deze expertise. Toch weet LetselPro, door volharding en het bewijs uit de psychiatrische expertise, het causale verband tussen de letselschade van het slachtoffer en het verkeersongeval aan te tonen. Hiermee kwam een geschikte eindregeling in beeld. Letselschadebureau LetselPro weet deze zaak uiteindelijk te regelen voor een letselschade bedrag van maar liefst €140.000,00. Het slachtoffer was als vanzelfsprekend erg blij met de uitkomst en kan na een verschrikkelijke tijd eindelijk zijn leven weer oppakken.

Zelf letselschade opgelopen?

Heeft u zelf letselschade opgelopen bij een verkeersongeval? U kunt altijd vrijblijvend contact opnemen met letselschadebureau LetselPro. Onze letselschadespecialisten helpen u graag bij het behalen van de hoogst mogelijke letselschadevergoeding!

Doe de letselschadetest!