Een 25-jarige man was als passagier aanwezig in het door zijn partner bestuurde voertuig. Wachtend voor het verkeerslicht werd het voertuig van achteren aangereden.

Whiplash

Na de aanrijding ervoer de partner van betrokkene enorme klachten. Hier ging de zorg van betrokkene dan ook naar uit. Zelf had hij geen klachten. Waarschijnlijk ook door de adrenaline. Betrokkene is wel met zijn partner meegegaan in de ambulance. Een dag later bleek betrokkene ook klachten te hebben en bezocht hij zijn huisarts. De huisarts constateerde whiplashachtige klachten whiplashachtige klachten. Betrokkene kreeg het advies rust te nemen maar wel normaal te bewegen. Daarnaast kon op geleide van pijn paracetamol worden gebruikt.

Slapeloze nachten

Betrokkene heeft acht weken rust genomen waarna hij zich onder behandeling heeft gesteld van de fysiotherapeut. De behandeling bestond in aanvang uit massages. In overleg met de therapeut werd getracht de belasting langzaam op te bouwen. Betrokkene geeft aan dat de klachten toenamen door de behandelingen. Hij raakte hierdoor in een behoorlijke dip met slapeloze nachten en veel emoties. De therapeuten hebben diverse behandelingen geprobeerd. De behandelingen hadden echter geen effect en werden daarom stopgezet.

Opleiding

Betrokkene volgt de post-master opleiding tot register accountant. Dit is voor betrokkene een 3-jarig traject waar hij reeds anderhalf jaar van heeft afgerond. Daarnaast heeft betrokkene een eenmanszaak opgericht. Vanuit zijn eenmanszaak wordt betrokkene ingehuurd door accountants- en adviesorganisaties.

Werk

Vanwege zijn klachten werkt het slachtoffer een tijd lang minder uren per week, op een lager niveau en voor een lager uurtarief. De werkzaamheden die hij verricht zijn lichter van aard en de werkdruk is beduidend lager dan hij gewend is, waardoor betrokkene voldoende tijd heeft om pauzes in te lassen en regelmatig een ommetje te maken. Inhoudelijk is het werk niet interessant. Na het weekend ervaart betrokkene geen problemen bij de uitvoering van zijn werkzaamheden. De klachten steken op woensdag de kop weer op en op donderdag is sprake van enorme klachten. Op vrijdag werkt betrokkene niet omdat hij echt drie dagen rust nodig heeft om op maandag weer hersteld te zijn.

Schadevergoeding

Na ongeveer anderhalf jaar zijn de klachten flink afgenomen en lukt het de man om weer terug te komen op zijn eigen werkniveau. Daarnaast weet hij zijn studie met succes af te ronden. LetselPro claimt het geleden verlies aan arbeidsvermogen bij de aansprakelijke verzekeraar. Deze keert voor deze schadepost en het smartengeld in totaal een schadevergoeding uit van € 80.000,00.

Doe de letselschadetest!