De betrokkene was passagier in een bedrijfswagen, zijn collega was degene die reed. Achter hen reed een automobilist die hun bus wilde inhalen. Tijdens de inhaalactie moest deze automobilist echter weer terug op zijn weghelft vanwege een tegenligger en botste daarbij achterop de auto waarin de betrokkene zat. Deze zag de aanrijding niet aankomen. De verzekeraar van de achteropkomende auto heeft de aansprakelijkheid voor het ontstaan van het ongeval volledig erkend.

Klachten na het ongeval

Door de adrenaline voelde de betrokkene direct na de aanrijding geen pijn. Nadat hij en zijn collega de veroorzaker van het ongeval hadden geholpen omdat die in de war was, zijn zij teruggereden naar de zaak. Eenmaal daar aangekomen voelde hij pijn opkomen in de onderrug. De dag na het ongeval ging betrokkene naar zijn werk, maar de rugpijn nam alleen maar toe. Hij heeft zich toen ziek gemeld en is naar de huisarts gegaan. Via de huisarts kreeg betrokkene zware medicatie en is hij doorverwezen naar de fysiotherapeut. De behandelingen bestonden uit oefeningen en dry needling, maar de therapie hielp slechts tijdelijk.

De betrokkene is ook bij een chiropractor geweest. Daar heeft een krachtmeting plaatsgevonden waaruit is gebleken dat de betrokkene minder kracht heeft aan de linkerkant. De behandelingen waren pijnlijk en leidden niet tot een verbetering van de klachten, maar juist tot meer pijn. Na vier keer zonder resultaat is betrokkene gestopt. Opvolgend is hij teruggegaan naar de fysiotherapeut voor verdere behandeling. Door deze therapieën ging het eerst iets beter, maar daarna weer minder. Via de therapeut volgde een terug verwijzing naar de huisarts. Die verwees op zijn beurt door naar het Rughuis voor een revalidatietraject en vervolgens naar de orthopeed.

Verlies van arbeidsvermogen

De betrokkene werkt als rioolinspecteur en hij werkt door heel Nederland en België. Voor het werk maakt men gebruik van een busje dat als kantoor is ingericht. Betrokkene moet soms in vreemde houdingen werken om de camera op de juiste wijze in het riool te krijgen door deze in putten te laten zakken. Daarna volgt hij de camera op de computer in de bus.

De dag na het verkeersongeval heeft de betrokkene zich ziekgemeld. Hij gaat na een tijdje halve dagen werken en doet aangepast werk op kantoor, daar werkt hij vooral rapporten van inspecties uit. De enkele reis naar kantoor bedraagt twintig minuten en is net te doen voor de man. Op het werk kan hij voldoende voortbewegen in een gematigd tempo. Als hij na zijn werk thuiskomt gaat hij even plat liggen en probeert hij wat te wandelen. Uiteindelijk houdt de man dit niet vol en wordt hij gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaard.

Letselschade net het ongeval

Als gevolg van het ongeval heeft de man schade geleden in de vorm van onvergoede medische kosten, huishoudelijke hulp aangezien hij beperkt is in zijn huishoudelijke werkzaamheden, verlies van zelfwerkzaamheid en verlies van arbeidsvermogen. Naast deze materiële schadeposten claimt LetselPro, de belangenbehartiger van de man, een bedrag aan smartengeld vanwege gederfde levensvreugde. De aansprakelijke verzekeraar is bereid om de schade van de man te vergoeden, waarbij er rekening wordt gehouden met een beperkte looptijd aangezien er discussie is over de vraag of de resterende rug- en bekkenklachten in causaal verband staan met het ongeval.

LetselPro regelt de letselschadevergoeding

Het slachtoffer ontvangt een vergoeding van € 68.500,00 waarmee hij zeer content is. Het ongeval en de nasleep daarvan heeft de man veel stress bezorgd en hij is dan ook erg blij dat zijn letselschadezaak door LetselPro naar volle tevredenheid is afgewikkeld met de wederpartij, zodat hij deze kwestie nu voor eens en altijd achter zich kan laten.

Doe de letselschadetest!