Een 30-jarige vrouw werd op 25 oktober 2012 omstreeks 8.10 uur op de snelweg in Rotterdam met hoge snelheid van achteren aangereden. Daarbij werd haar auto doorgedrukt op die van haar voorligger. Mevrouw droeg een gordel en is op eigen kracht uit de auto gestapt. Ze is flink boos geworden op de veroorzaker en ook tegen hem uitgevallen. Ze was namelijk erg verdrietig dat haar auto, waar ze hard voor had gespaard, totaal in de vernieling was gereden.

Nekklachten na kettingbotsing

Het slachtoffer had direct na de aanrijding last van pijnklachten in haar nek en last van hoofdpijn. Ze voelde ook een knak in haar nek toen ze uit de auto stapte. Ze heeft zelf haar auto aan de kant gezet en is toen op de vangrail gaan zitten in afwachting van de hulpdiensten. Ze voelde dat het niet goed met haar ging en was op dat moment duizelig. Nadat er een ambulance ter plaatse kwam, werd zij onderzocht en voor de zekerheid met nekkraag naar het ziekenhuis vervoerd. Hier werden al haar reflexen gecontroleerd. Deze bleken in orde. Verder werden er röntgenfoto’s genomen, maar daarop werden geen bijzonderheden ontdekt. De vrouw mocht hierna het ziekenhuis weer verlaten.

Na een lange tijd heeft de vrouw nog steeds veel last van hoofdpijnklachten, een zoemend gevoel in het hoofd en is ze vergeetachtig. Bij het bewegen van de nek ervaart ze stekende pijnen in haar nek en rug. Doordat ze haar nek slecht kan bewegen en ze medicatie gebruikt, mag ze geen auto rijden. De vrouw ervaart nog constant hinder van de gevolgen van de kettingbotsing en is van een vrolijke vrouw die met twee benen in het leven stond, veranderd in een vrouw die het gevoel heeft dat alles wat ze had opgebouwd, haar is afgenomen (denk aan haar auto, baan en sociale leven).

Huishoudelijke hulp

Voor het ongeval deed het slachtoffer het huishouden zelf. Sinds het ongeval heeft zij hulp van een aantal vriendinnen, een zus en een zwager. Eenmaal per week wordt de badkamer en wc gepoetst. Ook wordt er eenmaal per week van boven tot beneden gestofzuigd en afgestoft. De zwaardere boodschappen doet ze samen met haar vriendin. De afwas doet ze zelf en het koken heeft ze inmiddels ook zelf weer enigszins opgepakt. Ze heeft daarbij nog wel klachten, vooral bij het tillen van zware pannen. De mantelzorgers helpen ook met taken rondom de verzorging en opvang van haar zoontje. Een zwager gaat bijvoorbeeld mee als haar zoontje gaat voetballen.

Verlies zelfwerkzaamheid

Het slachtoffer verzorgde haar achtertuin zelf. Ze had hier veel plezier in en zorgde ervoor dat de tuin er zo natuurlijk mogelijk uit zag voor vogels e.d. De vrouw heeft in de tuin ook een moestuin gedeelte met diverse groenten (wortelen, sla, bonen, kruiden, pompoenen, maïs en tomaten) aangelegd. Zij was hier graag mee bezig. Vanwege haar klachten heeft ze sinds het verkeersongeval niets meer aan haar tuin kunnen doen. Sommige van de groenten die er nog stonden waren verpieterd. Ze heeft deze er inmiddels uit laten halen door een vriend. De vriend heeft ook wat wildgroei van klimop voor haar verwijderd.

Afwikkeling

Kort geleden werd deze letselschadezaak tot volle tevredenheid van het slachtoffer door LetselPro geregeld met de aansprakelijke verzekeraar voor een letselschadevergoeding van €21.000,- als vergoeding voor bovenstaande schadeposten.Deze vergoeding is inclusief smartengeld dat zij ontving als compensatie voor het geleden leed.

Doe de letselschadetest!