In de zomer van 2010 wordt een motorrijder van links aangereden door een afslaande personenauto. De 39-jarige man vliegt een meter of tien door de lucht en komt met de linkerkant van zijn lichaam hard op de grond terecht. Hij heeft direct last van zijn rug en pijn aan zijn linkerenkel. Zijn motor is total loss. Met de ambulance wordt hij vervoerd naar de spoedeisende hulp. Zijn enkel blijkt gebroken te zijn door het motorongeval. Er volgt een operatie en een langdurige revalidatie. Echter zonder het gewenste resultaat. Het slachtoffer blijft dagelijks last houden van een zeurende en soms stekende pijn in zijn linkerenkel. Daarnaast heeft hij sinds het ongeval veel last van zijn rug.

Niet meer kunnen werken als zelfstandige

Betrokkene heeft sinds 17 jaar een eigen bedrijf. Hij verricht revisies van motoren in opdracht van garages en particulieren. Het betreft hoofdzakelijk automotoren. Na het ongeval keert hij na verloop van tijd weer volledig terug in zijn werk als monteur. Hij heeft werk genoeg, maar door de klachten aan zijn enkel en rug is hij veel meer tijd kwijt aan het reviseren van een motor. Na anderhalf uur aan een motor te hebben gewerkt dient hij rust te nemen. Dit komt omdat hij veel sneller vermoeid is dan voor het motorongeval, waardoor er minder tijd overblijft om motoren te reviseren.

Overstappen rechtsbijstand

Door het ongeval heeft het slachtoffer minder inkomsten. Dit wordt aangevuld door middel van voorschotten op de uiteindelijke schadevergoeding door de aansprakelijke verzekeraar. Om tot een eindregeling te komen dient de totale schade in kaart te worden gebracht. Er volgt eerst een orthopedische expertise om de klachten en beperkingen als gevolg van het ongeval te bepalen en vervolgens een bedrijfseconomische analyse van zijn bedrijf om de winstderving als gevolg van het ongeval te becijferen. Opvolgend dient zijn letselschade exact te worden berekend, maar zijn rechtsbijstandverzekeraar geeft niet thuis. Zijn letselschadedossier komt stil te liggen en eind 2014 besluit het slachtoffer over te stappen naar LetselPro.

Minnelijke regeling

Aan de hand van het expertiserapport en de bedrijfseconomische analyse wordt de totale schade van de man snel en deskundig in kaart gebracht. Na een stevige onderhandeling met de tegenpartij weet LetselPro deze letselschadezaak uiteindelijk tot volle tevredenheid van de aangereden motorrijder te regelen voor een schadebedrag van €268.000,-.

Doe de letselschadetest!