Letselschade vergoeding aanrijding | LetselPro

Letselschade vergoeding aanrijding

Heeft u letselschade opgelopen door een aanrijding, buiten uw schuld om? Dan is er een grote kans dat u recht heeft op een letselschadevergoeding. De financiële gevolgen kunnen voor u als slachtoffer namelijk erg groot zijn na een aanrijding. Een letselschade vergoeding na een aanrijding is dan ook zeer terecht.

Hierbij is het slim om een letselschadespecialist in te schakelen. Wanneer u kiest voor de letselschadejuristen van LetselPro bent u verzekerd van kosteloze hulp, waarbij altijd de maximale schadevergoeding verhaald wordt.

Vergoeding letselschade na aanrijding

Of u nu bent aangereden door een auto, terecht bent gekomen in een motorongeluk of een aanrijding met een bus heeft meegemaakt, wanneer dit buiten uw schuld om is gebeurd heeft u recht op een letselschadevergoeding. De ernst van het letsel bepaalt uiteraard de hoogte van de vergoeding en hier zitten vele kostenposten aan verbonden. Onze rekenkundigen halen iedere kostenpost boven tafel en brengen deze duidelijk voor u in kaart. Zo weet u zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien en de hoogst mogelijke letselschadevergoeding wordt verhaald.

Letselschade bij een aanrijding

Er zijn verschillende soorten letselschade die u kunt oplopen bij een aanrijding. Zo is het mogelijk dat een auto achterop uw auto is gereden en u nu last heeft van uw nek. De kans is dan groot dat u een whiplash heeft opgelopen, waarvan klachten lang kunnen aanhouden. De meeste mensen hebben hier weken tot maanden last van, maar sommigen ervaren zelfs jarenlang klachten. Nekklachten behoren dan ook tot de meest ingrijpende letsels die opgelopen kunnen worden na een aanrijding.

Het is ook mogelijk dat u rugpijn overhoudt na een aanrijding. Ook dit kan enorm negatieve invloeden hebben op de kwaliteit van leven. Met blijvende letselschade aan de rug kunt u mogelijk bepaalde dingen niet meer doen. Ook hiervoor is een schadevergoeding van toepassing.

Hulp bij verhalen letselschade vergoeding na aanrijding

Heeft u hulp nodig bij het verhalen van een letselschadevergoeding? Neem dan eens contact op met een van onze letselschadespecialisten om een vrijblijvend advies te ontvangen. Wij zijn tijdens kantoortijden te bereiken op 085 – 025 00 60 of door middel van ons contactformulier.

Doe de letselschadetest! Veelgestelde vragen

Aangereden door een auto, wat nu?

Bij een aanrijding met letsel, is het natuurlijk van het grootste belang dat u en andere betrokkenen eerst veilig zijn en zo nodig worden behandeld door medisch personeel (ter plaatse of in het ziekenhuis). Opvolgend zijn er een tweetal zaken die zeer belangrijk zijn. Ten eerste is het belangrijk dat u uw klachten/letsel laat documenteren door u dezelfde dag (of zo snel mogelijk) te laten behandelen door uw huisarts of naar de eerste hulp te gaan. Hierdoor komt het in uw medisch dossier te staan en is het eenvoudiger aan te tonen dat uw klachten het gevolg zijn van de aanrijding.

Ten tweede is het belangrijk om zo snel mogelijk duidelijkheid te verkrijgen over de toedracht van het verkeersongeval; oftewel, wie is er aansprakelijk? Foto’s maken van het ongeval en de verkeerssituatie kunnen helpen bij het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Hoeveel schadevergoeding ontvang ik bij een verkeersongeval?

De hoeveelheid schadevergoeding die u ontvangt hangt van de ernst van het ongeluk af, waarbij ook bewezen moet worden wie het ongeluk heeft veroorzaakt. Het is daarom ook nodig om bewijzen te verzamelen wanneer het ongeluk heeft plaatsgevonden. Het kan namelijk zo zijn dat de klachten zich pas later op zullen doen, waardoor het moeilijk is aan te tonen dat het letsel ook daadwerkelijk is ontstaan door het ongeluk. Laat altijd foto's maken van het ongeluk, ga direct langs de dokter voor een evaluatie en bewaar documenten goed.

Wat zijn de meest voorkomende klachten na een verkeersongeval?

Nekklachten na een aanrijding of kop-staartbotsing komen veel voor. Nekpijn brengt vaak veel bijkomende klachten met zich mee, zoals uitstralingspijn naar de rug, schouders en armen, hoofdpijn, vermoeidheid, concentratieproblemen en duizeligheid. Deze symptomen kunnen duiden op een whiplash, dit is namelijk het meest voorkomende letsel na een verkeersongeval. Daarbij kunnen nekklachten naar aanleiding van een ongeval steeds erger worden en langdurig aanhouden.

Wie is aansprakelijk bij een verkeersongeval?

Een gemotoriseerd verkeersdeelnemer is altijd voor minimaal de helft van de schade aansprakelijk wanneer een ongeluk met een ongemotoriseerd verkeersdeelnemer. Bent u dus als fietser of voetganger aangereden, is het wijs een letselschadeclaim aan te gaan. Als zwakkere verkeersdeelnemer, is een voetganger namelijk kwetsbaarder dan een gemotoriseerd verkeersdeelnemer. De aansprakelijkheid loopt zo gelijk met het extra risico dat deze voertuigen in het verkeer met zich meebrengen.

Welke verjaringstermijn geldt er bij een verkeersongeval?

Veruit de meeste letselschadegevallen zijn het gevolg van een verkeersongeval. Bij een verkeersongeval, waarbij een motorrijtuig zoals een auto, vrachtauto, scooter of bromfiets betrokken is, is in de regel de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) van toepassing. Op grond hiervan kan naast de bestuurder van het motorrijtuig ook de WAM-verzekeraar aansprakelijk worden gesteld. Hiervoor geldt een verjaringstermijn van drie jaar en tegenover de aansprakelijke bestuurder geldt in die gevallen een termijn van vijf jaar.

Zolang er met de verzekeraar wordt onderhandeld kan de zaak niet verjaren. Iedere onderhandeling stuit de verjaring.

085 - 025 00 60
gratis en vrijblijvend
juridisch advies en hulp

LEG uw zaak voor
Robert van Leeuwen | Letselschadespecialist

Robert van Leeuwen
- Rekenkundige

De voordelen van LetselPro
  • Indien gewenst komen wij bij u langs
  • Uw claim wordt zo goed en snel mogelijk afgehandeld
  • Hoogste vergoeding voor uw letselschade
  • Persoonlijk betrokken bij uw zaak
  • Onze hulp is altijd gratis
Recente zaken omtrent Letselschade vergoeding aanrijding

LetselPro wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 77 recensies.

“Blij dat ik mensen kan helpen om stappen te zetten in hun herstel” Bas Aarts - Letselschadejurist Neem vrijblijvend contact op
team-img
Wij geloven in een persoonlijke aanpak
Bevlogen team van ervaren specialisten
De beste hulp dankzij onze 20 jaar ervaring
100% gratis juridische hulp bij letselschade
Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5

GRATIS JURIDISCH ADVIES: 085 - 025 00 60

© Copyright 1998-2023 - LetselPro. Alle rechten voorbehouden.