Op een middag in juli 2009 stond een toen 40-jarige vrouw, als bestuurder van een personenauto, stil achter een andere personenauto voor een stoplicht. Plotseling kwam er een grote vrachtwagen met aanhanger veel te ruim door de bocht van links. De auto voor haar werd geraakt door de vrachtwagen en de betreffende auto kwam op het dak van de auto van de 40-jarige vrouw terecht. Hierbij werd de vrouw ook nog een stuk meegesleurd door de auto. De vrouw is vervolgens, in al haar paniek, uit de auto gevallen. Nadat ze aan de bestuurderskant niet meer uit de auto kon komen, kroop ze over de stoel naar de passagierskant van de auto. Nadat ze was opgestaan, waren er al veel mensen ter plekke. De hulpdiensten waren gebeld en inmiddels onderweg. De broeder van de ambulance vroeg of de vrouw wat mankeerde, waarbij ze antwoordde dat zij pijn in de nek, in de rechterschouder en haar gehele rug had. Zelf was ze van mening dat dat wel van de schrik zou zijn en ze is daarom niet mee naar het ziekenhuis gegaan.

Chronische pijnklachten

De vrouw heeft haar vriend gebeld en is met hem naar huis gereden. De pijn werd echter erger en nog dezelfde week is ze naar de huisarts gegaan, die haar naar de fysiotherapeut heeft doorverwezen. Het bleef echter niet goed gaan, de pijn werd alleen maar erger. Op een gegeven moment ging ze ervan hyperventileren en is de vrouw met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar is ze bekeken en werd ze zonder verdere behandeling weer naar huis gestuurd. De volgende dag kon ze naar de neuroloog. Die zei het kort en krachtig: het zal wel over zijn binnen enkele weken, met het advies voor medicijnen en fysiotherapie. In de loop van de tijd heeft de vrouw vervolgens allerlei behandelingen gehad, maar geen enkele behandeling hielp.

Huishoudelijke hulp

Jarenlang werd dit slachtoffer, zonder enige vooruitgang, bijgestaan door een advocaat, die niet gespecialiseerd bleek te zijn in letselschade. Achteraf gezien stapte ze net op tijd over naar LetselPro, die de zaak direct voortvarend heeft opgepakt. De medische situatie is beoordeeld door de medisch adviseur van LetselPro en de schadeposten zijn in kaart gebracht. Een medische expertise door een onafhankelijke neuroloog is tevens in gang gezet. Dit alles pakt gunstig uit voor de huisvrouw en de zaak wordt mede op basis hiervan geregeld met de aansprakelijke tegenpartij voor een schadevergoeding van € 77.000,00, voornamelijk bedoeld voor huishoudelijke hulp.

Doe de letselschadetest!